Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért mondják, hogy a szerelem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják, hogy a szerelemben a kémia érvényesül?

Figyelt kérdés
Mit jelent ez?

2013. jan. 11. 10:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mert általában valóban így van... a hormonok játéka ami az 'Okos' emberek szerint max. 2 évig tart, azután átalakul jobb esetben szeretetté... még a legjobb kapcsolatokban is...bár ezzel is tudnék vitatkozni, hiszen én a szerelmet osztályozni szoktam... van amikor meglátod és fellobbansz iránta.. nem is ismered, nem tudod milyen de érzed hogy szereted...ez inkább csak kémia... na én ebben nem hiszek...szerintem akkor nem is őt szereted valójában, csak megtetszik a külseje, felruházod különböző tulajdonságokkal hogy milyen lehet és kész... a másik amikor először csak ismerkedtek, megkedveled, egyre jobban keresitek egymás társaságát, és szép lassan kialakul... akkor már valóban Őt szereted, hiszen abba a valakibe szerettél bele akit megismertél...de keress rá neten a kérdésedre találni fogsz hasznosabb válaszokat is, mint amiket itt kapsz! ;)
2013. jan. 11. 10:36
 2/16 anonim ***** válasza:
18%
Süket duma, mint a többi.
2013. jan. 11. 10:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom pontosan, hogy milyen kémiai folyamatok játszódnak le a testben ilyen esetben, de van egy nagyon érdekes dolog, amit több műsorban láttam már, és pszichológiából is tanultam.

Egy kísérlet során nőkkel megszagoltattak x számú pólót, amelyet különböző férfiak viseltek, köztük a nők családtagjai is (a nő édesapja, fiútestvérei). Érdekes módon a nők azokat az illatokat találták a legkevésbé "vonzónak", amelyeket a családtagjaik viseltek. Ennek az oka az lehet, hogy belénk van kódolva, hogy azokat az embereket találjuk tudat alatt a legvonzóbbnak, akiknek a genetikai felépítésük a leginkább eltér a miénktől, így (a legtöbb állatnál is, a nőstény az utódot veszi figyelembe párválasztáskor) a születendő utód genetikai adottságai kedvezőbbek lesznek.(Mivel ugye így az egyik szülőtől megkaphatja azokat a kedvező tulajdonságokat is, amiket a másik nélkülöz.) Ha jobban belegondolsz, ez igazolja is, hogy vérfertőzésből miért születik olyan sokszor beteg gyerek... Azért, mert a két szülő genetikai háttere nagyban hasonló, ezért a gyerek "szegényes" immunrendszerrel, stb.-vel születik.

Sajnos nem találtam így hirtelen cikket erről a neten, így emlékezetből írtam, de szerintem sikerült pontosan leírnom a dolgot. Lehet, hogy ez nem maga a "szerelem kémiája", de én nagyon érdekesnek találom, ezért írtam le.:)

2013. jan. 11. 10:44
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A kifejezés arra vonatkozik, hogy a szerelem végsősoron nem más, mint két biológiai lény vonzódása egymáshoz, amit a hormonjaik okoznak.
2013. jan. 11. 10:46
 5/16 anonim ***** válasza:
29%
Mert "jol" hangzik.
2013. jan. 11. 10:50
 6/16 anonim ***** válasza:
15%
A kémia, szikra, kisugárzás, stb. kamu dumák a csajok részéről. Mind azt jelenti, h jól kell kinéznie a pasinak.
2013. jan. 11. 11:46
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem értek egyet az előttem szólóval. Kémia esetén nem az a fontos,hogy jól nézzen ki. Ez egy vonzódás, ami csak úgy jön. Itt nem az a fontos, hogy jól nézzen ki, vagy hogy ismerem-e...ez mind másodlagos.Meg nem is szerelem. Csak egyszerűen kívánod...
2013. jan. 12. 08:38
 8/16 anonim ***** válasza:
39%

"Ez egy vonzódás, ami csak úgy jön."

... és azért jön, mert jól néz ki az illető.

2013. jan. 12. 10:39
 9/16 anonim ***** válasza:
91%
Nem, nem azért. Pontosabban legtöbbször nem _csak_ azért, és az esetek egy nem is olyan kicsi részében egyáltalán nem azért. Abban, hogy valaki szexuálisan vonzó, nemcsak a külső van benne, és ez nőknél sokkal hangsúlyosabb, mint férfiaknál. Az intelligencia, az attitűd, a viselkedés, a gondolkodásmód, a kommunikáció, a közvetlenség mértéke, az apró gesztusok, meg még egy rakat dolog mind hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki szexi-e vagy sem. Azért is van egy külön szavunk arra, hogy szexi, meg arra, hogy szép/helyes. Nem különösebben szép emberek is lehetnek bitangmód szexik. És ettől ez még mindig a kémia része marad, hiszen végsősoron minden az: biológiai lények vagyunk csupa kémiai folyamattal, amik meghatározzák mindenfajta működésünket.
2013. jan. 12. 13:41
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, ez jól hangzik, csak éppen nem igaz. A nők azt tartják szexinek, aki külsőre tetszik nekik.
2013. jan. 12. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!