Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják, hogy a szerelemben a kémia érvényesül?
Én nem tudom pontosan, hogy milyen kémiai folyamatok játszódnak le a testben ilyen esetben, de van egy nagyon érdekes dolog, amit több műsorban láttam már, és pszichológiából is tanultam.
Egy kísérlet során nőkkel megszagoltattak x számú pólót, amelyet különböző férfiak viseltek, köztük a nők családtagjai is (a nő édesapja, fiútestvérei). Érdekes módon a nők azokat az illatokat találták a legkevésbé "vonzónak", amelyeket a családtagjaik viseltek. Ennek az oka az lehet, hogy belénk van kódolva, hogy azokat az embereket találjuk tudat alatt a legvonzóbbnak, akiknek a genetikai felépítésük a leginkább eltér a miénktől, így (a legtöbb állatnál is, a nőstény az utódot veszi figyelembe párválasztáskor) a születendő utód genetikai adottságai kedvezőbbek lesznek.(Mivel ugye így az egyik szülőtől megkaphatja azokat a kedvező tulajdonságokat is, amiket a másik nélkülöz.) Ha jobban belegondolsz, ez igazolja is, hogy vérfertőzésből miért születik olyan sokszor beteg gyerek... Azért, mert a két szülő genetikai háttere nagyban hasonló, ezért a gyerek "szegényes" immunrendszerrel, stb.-vel születik.
Sajnos nem találtam így hirtelen cikket erről a neten, így emlékezetből írtam, de szerintem sikerült pontosan leírnom a dolgot. Lehet, hogy ez nem maga a "szerelem kémiája", de én nagyon érdekesnek találom, ezért írtam le.:)
"Ez egy vonzódás, ami csak úgy jön."
... és azért jön, mert jól néz ki az illető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!