Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek szükségünk van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek szükségünk van (legalábbis a kezdetekkor) a szerelemre, vagy le lehet élni egy életet mély szeretetben és egymás iránti tisztelettel?

Figyelt kérdés

A kérdés adott. Nem vagyok már tini, az eszem belátja hogy a szerelem egy beszűkült tudatállapot, a hormonok hullámvasútja. De valahogy úgy érzem hogy vágyok rá hogy átélhessem még az életemben.

Van, akivel nem lesz a részemről szerelem, de úgy érzem hogy kompromisszumokkal nagyon jó életünk lehetne együtt.

Ti hogy vélekedtek erről?

szept. 12. 12:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
46%
Ha te szerelemre vágysz, akkor ne köss kompromisszumot. Ilyen megalkuvós kapcsolat ált. szerelmek után vannak, nem elötte. Soha nem lesz nyugtod, mindig hiányozni fog a szerelem, mert kielégületlen érzelmi világod lesz. Konfliktusok lesznek, és csúnya szakítás, esetleg megcsalás.
szept. 12. 14:13
 12/18 anonim ***** válasza:

Időtöltésnek jó. Szex is van, akkor miben van hiányod? Jól elvagytok együtt, társkapcsolat, bizalom. Ha ennyi elég, miért nem vágsz bele?

Várhatsz a szerelemre, az vagy jön, vagy nem jön. Ha peched van, majd egyszer csak rád talál, amikor berendezkedtél a józan paraszti ésszel felépített kapcsolatodban.

Mindenesetre én vállalnám a kapcsolatot, jó, amikor megölelhetsz valakit.

szept. 12. 14:21
 13/18 anonim ***** válasza:
10-es tűpontosan kifejtette. Ha a tűz bár lanyhult, de melegséget ad, tehát a kapcsolat érzelmi biztonságot nyújt, biztos alapokon áll, én nem adnám fel. A kapcsolatért mindig tenni kell, a szerelem érzése amúgy a dopamin magas szintjének köszönhető, illúzió az egész.
szept. 12. 15:18
 14/18 anonim ***** válasza:
56%
Nézd meg, mennyi válás van! Pedig a házasságok szerelemből köttetnek, ugye? Azt mondják, boldogitó igen, hát sokszor mégsem lesz az. Kérdés megválaszolva!
szept. 12. 15:41
 15/18 anonim ***** válasza:
62%

Ha igényed van a szerelemre, de nincs, mindig hiányozni fog valahol.

Akinek meg nincs rá igénye, megkeseredett ember.

szept. 12. 16:31
 16/18 anonim ***** válasza:
57%
Le. A vonzodas es szeretet fontosabb,mint a szerelem.
szept. 12. 19:15
 17/18 anonim ***** válasza:
Lovagolhatunk a szavakon, hogy szerelem, szeretet, úgysem tudjuk pontosan definiálni egyiket sem. Hisz a szeretet is többféle, és nem ugyanolyan. Hogy mire gondolok? Van szülői, testvéri, baráti. Na és a társad irántit nevezném én szerelemnek, ami évtizedeken át tarthat, de akkor sem ugyanolyan, mint kezdetben volt. Szóval, egy a lényeg, ha jobb az élet vele, mint nélküle, ha el tudsz mellette köteleződni, bárminek is nevezzük az érzést, ez a fontos.
szept. 12. 20:13
 18/18 anonim ***** válasza:

En a tapasztalataim alapjan ugy gondolom, hogy eddig a szerelem es a fellangolas nagyon ossze volt mosva, es a pszichologiaban most kezdik kicsit szetszedni a kettot.

Az emberek tobbsege is ugy velekedik, hogy a ket fogalom egyenlo egymassal, de en mar nem gondolom igy, mert:

- a fellangolas egy abszolut kezdeti fazisban levo dolog, ahol nem a masikert, hanem annak potencialjaert vagy oda-vissza (magyaran amikor nem ismered meg a masikat, csak elkepzeled a latottak alapjan valamilyennek es abba “szeretsz bele”

- a kapcsolatokban nagyon sokszor az erzelmi labilitas okozza azt a szorongas-erzest, amit pillangoknak neveznek es ami valojaban stressz, szorongas, es minel inkabb labilid a kapcsolat, a boldog es szorongo idoszakok annal elesebben es gyakrabban valtjak egymast, az emberek igy rafuggnej az adrenalinra (szorongas kozben kortizol, stresszhormon es adrenalin keletkezik)

-szamomra a szerelem ettol egy sokkal melyebb es osszetettebb, nem ennyire “osztonszintu erzes”:

Amikor mindennap mellette akarsz fekudni es kelni

Vele akarsz lenni ameddig csak lehet

Elvezed a tarsasagat akkor is, ha eppen nem csinaltok semmit

Csak ugy orulsz, hogy vagytok egymasnak

Barmiben tamaszkodhattok a masikra

Baratok is vagytok egyben

Megvan a vonzalom, kiegyensulyozott a szexualis elet

Osszegezve tehat szerinten maga a fellangolas az, ami el tud mulni, amikor az ember ki tud abrandulni a parjabol de az utobbi, tehat a szerelem nem illik el csak ugy, es ez utobbi az, amire alapozni lehet. Es nem, amit leirtam, az nem csak szeretet, nem torvenyszeru, hogy a szerelembol csak szeretet lesz, ez mar nyilvan a feleken mulik, de nem hiszem, hogy ha pl csak szeretettel szeretnem a paromat (mint a csaladomat es a barataimat), akkor ugyanugy minden este vele akarnek aludni, varnam a percet, hogy mikor erkezik haza a munkabol, akarnek vele nagyokat szexelni es nem hiszem azt sem, hogy eletem vegeig vele akarnek elni (hiszen csak szeretet alapon anyammal es a barataimmal sem laknek orokke).

Biztosan le leszek pontozva (mielott valaki ezzel job, megeltem a pillangos, szorongo, izgulo fellangolasokat is korabbi kapcsolatokban, de egyikben sem ereztem magam ennyire boldognak, onmagamnak es elfogadottnak, illetve szeretve es azt erezni, hogy en is szeretek, mint a jelenlegi kapcsolatomban, ami evek ota tart), de gondoltam azert leirok egy masik nezopontot is.

25N

szept. 21. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!