Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerelmem egy katolikus pap, valaki jàrt már így?
nem vagyok pap
nincs segitségük, őket nem hallgatja meg senki, meggyónhatnak egy másik papnak, de tudjuk hogy ez halottnak a csók, kapnak bizony szép lakást meg viszonylag új autót, de hát mind depressziós, és zugivó lesz vagy rászokik gyógyszerekre, téged meg majd gyötörni fog a bűntudat hogy nem próbáltál meg legalább beszélgetni vele
Miből gondolod, hogy ő akarná ezt? Miből gondolod, hogy nincs felkészítve arra, hogy valaki iránt vonzódik majd?
Ha egy cölibátust fogadott férfibe vagy szerelmes, érzelmileg elérhetetlen vagy. Mondanám, hogy húzzál el pszichológushoz, de úgysem fogsz.
Figyelj, kerdező! Ha te gyakorló katolikus vagy, akkor legyen már alap, hogy egy fiatal pappal nem kezdesz ki!!!! Biztos van elég baja nélküled is.
Van rajtuk kívül egy csomó pasi, abból válogass! Ez még rosszabb, mintha nős pasit akarnál a családjától elszakítani. Aki fiatal házas pasival akar kavarni, arra mindenki azt mondja, hogy önző ribi. Szerined te mi vagy akkor? Tudom ez közhely, és a te érzelmeid mindennél fontosabbak.
Szerintem az eddigi hozzàszólàsaimból nem az jöhetne le, hogy önző vagyok, mert akkor màr rég kerestem volna alkalmat rà, hogy tegyek valamit, de mint írtam, tiszteletben tartom azt, hogy ő micsoda. Igen, van rengeteg pasi, akiből lehetne vàlogatni, de azok pont nem érdekelnek, na bumm. Nem vagyok érzelmileg megközelíthetetlen, voltak kapcsolataim, stb. Az meg, hogy miben hiszek, vagy miben nem, a magànügyem.
Sajnos így alakultak az érzéseim, szerintem bàrkivel előfordulhat. Ha így kell lennie, így lesz, ha nem, el fog múlni :)
"Én borzasztónak tartom, hogy nem lehet csalàdjuk."
Arra még nem gondoltál, hogy nem mindenki gondolkozik úgy, ahogy te és vannak, akik egyáltalán nem szeretnének családot?
Több papot ismerek, köztük néhányukat még gyerekkoromból. Igazán egyikük sem akart soha családot, nekik ez nem akkora lemondás.
Vannak persze, akiknél nem igazán átgondolt hivatás és otthagyják a papságot. De ha ez a férfi elhivatott, akkor szerintem hagyd békén. Mindketten jobban jártok.
"nem vagyok pap
nincs segitségük, őket nem hallgatja meg senki, meggyónhatnak egy másik papnak, de tudjuk hogy ez halottnak a csók"
Nem csak hgy nem vagy pap, de valószínűleg papot is csak mesékből hallottál, személyesen nem ismersz egyet sem.
Egyáltalán nem unatkoznak, nekik nincs hétvége és szünnap, gyakorlatilag ez teljes embert kívánó hivatás. A plébániára meg ki-be járnak az emberek. Hol hittancsoportok (ezek gyakran egész délután váltják egymást), hol emberek jönnek be (lelki) segítségért magánbeszélgetésre, hol felnőtt csoportok, énekkar, karitászcsoport, stb. Rendszeresen vannak nekik is esperesi vagy egyházmegyei találkozójuk, a püspök rendszeresen behívja őket.
Rohadtul nem az a pálya, hogy magányosan ül és senki rá nem néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!