Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek miért van az,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek miért van az, hogy a jelenlegi párom folyamatosan szapulja, szídja a volt páromat? (nő vagyok)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek miért van az, hogy a jelenlegi párom folyamatosan szapulja, szídja a volt páromat? (nő vagyok)

Az előzmény: egy társaságból ismerjük mindannyian egymást, a volt párom ha nem is barátja, de jó haverja volt a jelenlegi páromnak, aki így "végig kísérte" a volt párommal való kapcsolatom megromlását, a vitákról veszekedésekről tudott, mert sokszor a párom neki panaszkodott mikor már nagyon rosszul mentek a dolgaink. De tulajdonképpen mindkettőnknek próbált segíteni a jelenlegi párom, békíteni is próbált bennünket, de végül szakítottunk a volt párommal. Aztán mikor szakítottunk legnagyobb meglepetésemre bevallotta (a jelenlegi párom), hogy régóta szerelmes belém, csak nem akart bekavarni a kapcsolatunkba, nem akart engem összezavarni. Végül is korrekt volt, mert kivárta, hogy vége legyen és csak utána vallotta be, hogy régóta szeret. Ez engem nagyon meglepett, bár nekem sem volt közömbös soha, de szerelmes nem voltam belé. Viszont miután szakítottam a volt párommal annyira támogató, segítőkész volt, óvott, védett, vígasztalt, egy szóval annyira FÉRFI volt, hogy beleszerettem. Ez nem kis meglepetést okozott a közös társaságunkban, a volt párom kiborult, örjöngött, nehezen viselte, hogy egy "haverjával" jöttem össze aki ráadásul végolig kísérte a kapcsolatunk megromlását és tudott minden problémánkról.

Viszont ami a mai napig nagyon zavar, hogy a jelenlegi párom ahol csak lehet mindenhol hangoztatja, hogy mennyire nem becsült meg és mennyire nem érdemelt meg engem a volt párom, bezzeg ő királynőként kezel engem. Ami végül is igaz, de miért kell ezt állandóan a volt párom tudtára adni??? Egyelőre még nem szóltam neki, bár kezd zavarni, és próbálom megfejteni az okát.

2023. nov. 17. 13:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Mióta vagytok együtt, mennyiszer emlegeti őt, veled hogyan viselkedik, idegesebb, vagy minden a régi, barátok mit mondanak a viselkedéséről, alapjáraton róla, milyen ember ő szerintük?
2023. nov. 17. 16:05
 22/27 A kérdező kommentje:

19-es

Az is lehet nárcisztikus vonás, hogy sokszor szinte a sírásig bizonygatja, hogy mennyire szeret és azt mondja, hogy kikészíti az a bizonytalanság érzés, hogy mi van ha később elhagyom? Nekem ezek a kiborulásai is olyan furcsák. Ilyet csinál a nárcisztikus?

2023. nov. 17. 16:08
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tipikus, de csinálhat simán - érzelmi zsarolás, manipuláció.

Szerintem még mindig az mint írtam 99,99%, a maradék arra hajaz, hogy nincs kibékülve önmagával, nagyon komoly önértékelési zavarai vannak tőled függetlenül is és mivel azonnal összejöttetek érzi, nem tudja a lelkét, tudatát becsapni és úgy tör ki, hogy a másik palit ekézi és neked sír.

Mindkettő lehetőség ultra gáz. A másodikon lehet mondjuk segíteni szakember által és hogy bizonygatod tettek által, hogy nincs mitől félnie, de az első verzió szerint amely alapján nárcisztikus azt nem lehet gyógyítani tudomásom szerint.

2023. nov. 17. 16:17
 24/27 A kérdező kommentje:

23-as

Köszönöm! Amúgy nagyon furcsa, mert ahogy írta itt valaki tényleg "alfahím" típus, nagyon domináns, lehengerlő, macso típus ugyanakkor meg ezzel nagyon kontrasztos sokszor az a viselkedése, hogy kiborul attól, hogy én szerinte őt bizonytalanságban tartom azzal, hogy szerinte én nem rajongok érte úgy, ahogy ő értem.

Én ezt megpróbáltam már neki megmagyarázni, hogy nagyon jól esik a rajongása, a támogatása, a férfiassága, de kértem, hogy legyen kicsit türelemmel, hiszen noha most szakítottam a volt párommal és már nem volt köztünk érzelem, azért ki kell a lelkemből is hevernem.

Meg amikor elém állt a szakításom másnapján én próbáltam tőle időt kérni, de már másnap keresett kiborulva, hogy őt megőríti ez a bizonytalanság és mondjam meg neki azonnal egyértelműen, hogy igen vagy nem.

Szóval ilyen furcsa.

2023. nov. 17. 16:38
 25/27 anonim ***** válasza:
87%
Nem furcsa, normális, hogy nem bízik benned. Nagy baj, hogy szakítás után nála horgonyoztál le. Amiatt fogtok szétmenni.
2023. nov. 17. 16:55
 26/27 anonim ***** válasza:

Túlbonyolítjátok.

Közös társaságban, baráti körben a legnagyobb esély a másikkal összejönni.

Ez nem újkeletű.

Persze társasága válogatja.

Az exem az új párjával az esküvőnkön is ott volt, és viszont.

2023. nov. 27. 13:43
 27/27 anonim ***** válasza:

Bizony!

Love bombing: Szó szerint „szerelmi bombázás”. Túl hamar, túl sok, túl romantikus gesztus és csábítás, amellyel a narcisztikus becserkészi áldozatát. A „túl romantikus, hogy igaz legyen” klasszikus esete, amely valóban nem is igaz.

És te leszel a következő “szemét”, akit ő óvott-védett, akiért ő mindent megtett, a tenyerén hordozta, akinek a vállára állva kukorékolja szertefele, hogy ő a legcsodálatosabb díszkakas héthatáron is túl.

Nem kívánom neked, de nagyon kínkeserves böjtje lehet ennek.

Akinek a lelke egy nyílt seb, azt könnyű “beköpni”, mint a légy.

A szapulás nem az exednek szól, hanem neked= ne feledd, hogy ő mit tett és tesz érted.

Menekülj mielőbb. Egy életed van, viszont az óra ketyeg.

2023. nov. 27. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!