Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek miért van az, hogy a jelenlegi párom folyamatosan szapulja, szídja a volt páromat? (nő vagyok)
Sziasztok!
Szerintetek miért van az, hogy a jelenlegi párom folyamatosan szapulja, szídja a volt páromat? (nő vagyok)
Az előzmény: egy társaságból ismerjük mindannyian egymást, a volt párom ha nem is barátja, de jó haverja volt a jelenlegi páromnak, aki így "végig kísérte" a volt párommal való kapcsolatom megromlását, a vitákról veszekedésekről tudott, mert sokszor a párom neki panaszkodott mikor már nagyon rosszul mentek a dolgaink. De tulajdonképpen mindkettőnknek próbált segíteni a jelenlegi párom, békíteni is próbált bennünket, de végül szakítottunk a volt párommal. Aztán mikor szakítottunk legnagyobb meglepetésemre bevallotta (a jelenlegi párom), hogy régóta szerelmes belém, csak nem akart bekavarni a kapcsolatunkba, nem akart engem összezavarni. Végül is korrekt volt, mert kivárta, hogy vége legyen és csak utána vallotta be, hogy régóta szeret. Ez engem nagyon meglepett, bár nekem sem volt közömbös soha, de szerelmes nem voltam belé. Viszont miután szakítottam a volt párommal annyira támogató, segítőkész volt, óvott, védett, vígasztalt, egy szóval annyira FÉRFI volt, hogy beleszerettem. Ez nem kis meglepetést okozott a közös társaságunkban, a volt párom kiborult, örjöngött, nehezen viselte, hogy egy "haverjával" jöttem össze aki ráadásul végolig kísérte a kapcsolatunk megromlását és tudott minden problémánkról.
Viszont ami a mai napig nagyon zavar, hogy a jelenlegi párom ahol csak lehet mindenhol hangoztatja, hogy mennyire nem becsült meg és mennyire nem érdemelt meg engem a volt párom, bezzeg ő királynőként kezel engem. Ami végül is igaz, de miért kell ezt állandóan a volt párom tudtára adni??? Egyelőre még nem szóltam neki, bár kezd zavarni, és próbálom megfejteni az okát.
"de miért kell ezt állandóan a volt párom tudtára adni???"
Tipikus "alfahím"-ösztön: meg kell semmisíteni a másikat. Mondjuk ahogy látom, abban igaza is van, hogy az exed sem egy lovag finoman szólva. Igazából én úgy érzem, hogy te valamiért a nem túl nívós vadbarmokra buksz.
"Egyelőre még nem szóltam neki, bár kezd zavarni"
Ez pedig téged minősít, illetőleg jól mutatja, hogy ez a kapcsolatod sem a csúcsok csúcsa. Normális körülmények között előbb beszéljük meg a szerelmünkkel azt, ha valami zavar, mint hogy világgá kürtölnénk.
Ha nem szólsz neki minél előbb ő annál inkább belelovalja magát, belejut az ex fülébe és balhét csapna minimum az egyik.
Ebből az lesz másik lehetőségként, hogy elhidegül tőled vagy te tőle és vége lesz a "nagy" szerelemnek.
Az az igazság, hogy a jelenlegi párod egy mocskos senkiházi veled együtt. Csak annyi a különbség köztetek, hogy neki az egója fontosabb, te neked meg fikarcnyi lelkiismeretfurdalásod se van.
Egy trófea vagy számára, akit végre megkapott. Egyáltalán nem igaz, hogy nem szedett szét titeket még jobban mint voltatok a volt pároddal. A bizonyíték rá, hogy jóformán rögtön a szakítás után amikor tudta, hogy sérülékeny vagy, támogatásra van szükséged szépen az ujja köré csavart és bevallotta, hogy régóta szerelmes beléd:
"Aztán mikor szakítottunk legnagyobb meglepetésemre bevallotta (a jelenlegi párom), hogy régóta szerelmes belém, csak nem akart bekavarni a kapcsolatunkba, nem akart engem összezavarni. Végül is korrekt volt, mert kivárta, hogy vége legyen és csak utána vallotta be, hogy régóta szeret. Ez engem nagyon meglepett, bár nekem sem volt közömbös soha, de szerelmes nem voltam belé. Viszont miután szakítottam a volt párommal annyira támogató, segítőkész volt, óvott, védett, vígasztalt, egy szóval annyira FÉRFI volt, hogy beleszerettem."
Nem férfi hanem egy féreg, de te se vagy tőle különb. Semmi tisztelettel nem vagy a volt párod iránt, azonnal más farokra másztál rá, hiszen számodra se volt közömbös soha!
Na most mivel se a volt kapcsolat nincs rendesen kiheverve, se nincs köztetek igazi szerelem a kapcsolat tönkre fog menni.
7-es
Én éppen ezért szakítottam meg minden kapcsolatot a volt páromnal és ha nincs ez a "kellemetlen" csavar a történetben, akkor szerintem mindketten csendben simán túllépünk egymáson és mindketten éljük az életünket, mert már annyira eltávolodtunk egymástól, hogy gyakorlatilag kivérzett és teljesen kihűlt a kapcsolatunk.
Csak annyira hamar kiderült, hogy összejöttem a haverjával, mert ő azonnal szétkürtölte mindenhol. Pedig én még szerettem volna ha egy ideig nem derül ki, pont a volt párom miatt.
A volt párom persze még dühöng ahol csak tud, de ezt megértjük, ennyi jár neki a történtek után, ugyis le fog csendesedni ha idővel megemészti.
Csak a volt páromat nem értem ezzel az állandó bizonygatással.
11-12-es
A volt párommal teljesen kivérzett a kapcsolatunk. Hosszú kínkeserves időszak előzte meg a szakítást, mindent megpróbàltunk, de nem lehetett már helyrehozni és ezt ő is tudta. Nem volt közös jövőnk.
Akkor miért hibáztunk ha szakítottunk???
Abban talán van igazságod, hogy nekem "kapóra jött" a jelenlegi párom szeretete és támogatása, dehát melyik nőnek ne esett volna jól miután pont ez hiányzott az előzőből. Soha nem éreztette igazán a szeretetét velem, támogatására meg aztán soha nem számíthattam tőle. Meg kellett elégednem azzal, hogy "ő ilyen", ő "így tud szeretni".
Egy nőnek előbb utóbb hiányozni fog a szeretet ha nem kapja meg. És ha mástól megkapja, akkor nincs az a nő aki oda nem vonzódna.
Nekem nincs lelkiismeret furdalásom. Szerintem a jelenlegi páromnak sem kellene, hogy legyen.
Írták már, hogy nárci több mint valószínű.
Ha ő tényleg, de tényleg szerelmes lenne beléd akkor a szakítás után nem nyögte volna be, hogy szerelmes beléd és nem is vigasztalt volna hanem inkább a havert nézte volna.
Vagy egyáltalán nem csinált volna se szakítás után se előtt. Kimaradt volna a ti kapcsolatotokból teljesen. De inkább neki téged szapult, neked meg eljátszotta, hogy ő milyen angyalka, jó barát. Persze pontosan az ellenkezőjét tette mint a volt pasid, figyelmet adott, törődést amit hianyoltál, hogy a karmai közé kaparintson. De nem szerelmes beléd és te se belé igazán. Egyfajta pótlék ő számodra. Természetesen lehet te szerelmemnek érzed ami köztetek van, viszont nárcisztikussal nincs róla szó kölcsönösen.
Őszintén szólva ha ő régóta szeretne akkor kibírta volna legalább félévig/ egy évig ha már egyszer annyit várt türelmesen. Csak aztán kezdett volna ki veled és nem indított volna azzal, hogy szerelmes beléd.
Egyáltalán nem foglalkozna a volt pároddal hanem inkább veled és élnétek együtt boldogan.
Nincs köztetek normális kommunikáció se pedig elvileg jól kijöttél vele és mégse hozod szóba, hogy mi aggaszt.
Akkor mire akarod alapozni ezt a kapcsolatot?
Ha tényleg nárcika neked annyi ha vele maradsz.
Én egyáltalán nem kockázatnék vele ha az ha nem ugyanis nagyon csúnya módon hálózott be téged.
15-17
Szinte már másnap elém állt a jelenlegi párom, ahogy szakítottunk a volt párommal.
Minden olyan villámgyorsan és váratlanul történt, hogy nagyon meglepődtem én is. Viszont annyira lehengerlő és ellenállhatatlan volt a jelenlegi párom a támogatásával, a szeretetével, a védelmezésével, hogy nincs nő aki ennek akkor ellenállt volna, ebben biztos vagyok.
Soha nem voltam még ilyen helyzetben, iszonyúan jól esett, szinte a karjaiba rohantam ez tény és lehet, hogy ő pont erre a gyenge pillanatomra játszott, nem tudom.
Tény, hogy nagyon magába bolondított, jó is vele, nincs semmi problèma, mert ilyen törődést, szeretetet és erőt én még férfitől soha nem kaptam, főleg nem a volt páromtól.
Inkább most már azt gondolom, hogy azt érezheti rajtam a mostani párom, hogy èn még mindíg nem tudtam "feldolgozni" ezt az élesváltást és tudat alatt még óvatos vagyok és ezt ő is érzi. Nehéz elhinnem, hogy ez így lehet kerek egész, happy end.
Talán ezért akarja bizonygatni, hogy a volt páromtól mennyire nem kaptam meg azt amit tőle??
Fúh, másnap? Basszus 99,99%, hogy nárcisztikus.
Nem hiszed el? Olvass utána milyenek ők és milyen dolgokat vetnek be, hogy megszédítsenek.
Love-bombing, amit művel, de már előbukkan az igazi arca pontosan úgy, hogy nem hagyj békét a volt partnerednek. Isteni-komplexusban szenved, ő a legjobb, más egy darab kaki és te is megfogod kapni ugyanúgy ha nem úgy viselkedsz ahogy ő szeretné manipuláció, érzelmi zsarolás formájában.
Tévedjek, ne legyen igazam. De ha olyasmire sor kerül az a baj hogy nem biztos hogy észre fogod venni. Olyan módon manipulálnak, gaslightingolnak, hogy önmagad létezését megkérdőjelezik az áldozatok!
Még egyszer írom olvass utána, nem kell elhinni, de próbálj nyitott szemmel járni.
Neki nincs oka a havert ócsárolni egyáltalán. Inkább magát kéne hibáztatnia, hogy várhatott volna és hasonlók. Mivelhogy más hibás és ő kakilta a spanyol viaszt meg egész végig hátsó szándéka volt egyértelműen nem jó, rendes emberrel vagy együtt...
19-es
Köszönöm amit leírtál, nagyon korrekt és elgondolkodtató.
Én őt annyira közelről és szemèlyesen nem ismertem, mint a volt párom, hiszen ők voltak haverok. Közöttünk csak felszínes volt a kommunikáció mindíg, de tény, hogy mindíg nagyon udvarias és kedves volt velem. Tudtam, hogy tud a kapcsolatunk problémáiról, hogy a párom neki panaszkodik, de engem nem zavart különösebben, hiszen nekem is volt rokonom, aki tudott a problémáinkról.
Az is biztos, hogy annyira lehengerlően kedves, tàmogató és vedelmező volt velem szinte már a szakításunk pillanata után, hogy maga volt A tökèletes FÉRFI, nő jobbat, külömbet nem is kívánhatna egy ilyen helyzetben. És ez tart még ma is. Egyelőre nincsenek jelei a többek àltal is említett nárcizmusának, csak ezt a volt párom állandó minősítgetését nem tudom hová tenni. Eleinte még jól is esett, mikor mondogatta, hogy "mennyire nem tudott a volt párod megbecsülni" és hogy "mennyire mást érdemelsz!" de most már kicsit kezd furcsa lenni.... Én egyáltalán nem foglalkozom már az exemmel, ő emlegeti fel állandóan és mondogatja mások előtt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!