Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek is önzőség,vagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is önzőség,vagy nekem tanították rosszul?

Figyelt kérdés
A barátomnak úgy tanították,és a mi kapcsolatunkban is azt akarja továbbvinni,hogy nincs osztozkodás, példának mondom,ha van 10 csoki amit én is szeretek,és ő megkívánja, akkor mind a 10 csokit lelki ismeretfurdalás nélkül megeheti.Nálunk,otthon az volt a rendszer,hogy egyenlően elosztottunk mindent, nem volt ez a "farkastörvény,aki kapja marja" dolog.Ma ebédnél, mivel én is nagyon szeretem a csemegeuborkát, takarékosan beosztottam, de még szerettem volna enni belőle..a barátom meg az összeset megette előlem..Nem vagyok irigy nő, de mindennel ugyan ezt csinálja.Nem osztja be a dolgokat,hanem hamar felfalunk a másik elől mindent..Hogy tudom egy kicsit visszafogni ebben?
2023. szept. 20. 15:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%
Mint egy hároméves, ne haragudj. Nem tudom, hogy ilyen alapvető dologban lehet-e még felnőttként változni, de marhára nem szimpatikus. Majd a gyerek elől is felfalja az üveg uborkát, mert apu szereti?
2023. szept. 20. 15:11
 2/16 A kérdező kommentje:
Na ugye..de még nekem akarja megmagyarázni,hogy így helyes ahogy van..Ezért vagyok rá betyár mód dühös..Ugyan erre a példára gondoltam,mint amit írtál.
2023. szept. 20. 15:14
 3/16 anonim ***** válasza:
97%
Paraszt. Minimális érzelmi intelligenciával tudna változtatni, de a hasa fontosabb, mint te.
2023. szept. 20. 15:16
 4/16 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező, nekem a nálatok szülői házban levő gyakorlat a szimpatikus, viszont nálunk (szülői házban) ugyanaz volt, mint ami a barátodnál. Aki kapja, marja, nem várunk a másikra, nem hagyunk belőle, ha megkívánjuk, befalja aki lecsapott rá. Én abban szocializálódtam, és így kívülről látom (már a saját házasságomban), hogy az nagyon ellenszenves dolog volt úgy, hogy aki kapja marja.

De én magamtól jöttem rá a párkapcsolatomban (most már házasságomban) erre, hogy baromira nem volt normális, ami otthon volt.

Szerintem azért beszélj a barátoddal, felnőtt ember, szerintem magyarázd el neki, hogy az a nem normális, ahogy náluk volt.

2023. szept. 20. 15:18
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
En ilyet nem is hallottam még
2023. szept. 20. 15:19
 6/16 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó.Pedig nagynéném férje családjában ugyan ez volt,ez az aki kapja marja eset. Nagynéném leszoktatta róla,meg ott már 3 gyerkőc is..szóval kénytelen volt apuka leszokni róla,hogy önzősködjön.
2023. szept. 20. 15:21
 7/16 anonim ***** válasza:
92%
Mi nálunk mindenki megkínál a családban mindenkit, vagy még szomszédot is, mert hát szerintem az úgy való.
2023. szept. 20. 15:22
 8/16 anonim ***** válasza:
88%

4-es vagyok, nálunk pl. azért lett a szülői házban bevezetve, mert amikor még nem így volt, apu mindig meghagyott nekünk mindent (sütit, felvágottat, ilyesmit), aztán mi (tesók) végül mégsem kértük, és tönkrement a kaja, és apu mérges volt ezért. Akkor mondta, hogy innetől nincs olyan, hogy "hagyok", aki kapja... figura van.

De szerintem tahóság.

A másik, hogy minek felzabálni annyit egyszerre.

2023. szept. 20. 15:22
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván nem hagyom az ételt a hűtőben, hátha valaki kér, aztán ott romlik meg. De hogy egy asztalnál ülve én mindent kiszedjek magamnak - tegyük fel, 7 ubit - a másiknak meg nem marad az eleve kiszedett 2 db-on kívül semmi... azért nagyon kva nagy parasztság.
2023. szept. 20. 15:27
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Az ilyennek miert szultel? Normalis vagy ?
2023. szept. 20. 15:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!