Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátságból szerelem. Ebben az őrült szenvedélyben hogyan őrizzem meg a barátságot köztünk?
Gondolom nem ismeretlen történet, mikor legjobb barátokból lesz szerelem, párkapcsolat.
Minden passzol, nem mostani ez a történet köztünk, már 10 éve tartjuk a kapcsolatot. Voltak kisebb nagyobb szünetek, de valamilyen módon mindig ott voltunk egymásnak. Mindig megvolt a szikra köztünk, de sohasem léptünk túl a határainkon. Közben felnőttünk (30+), és egy nagyobb szünet után (párkapcsolati gondok, szakítások, stb.) újra felkerestük egymást. Eleinte ragaszkodunk a mi erős barátságunkhoz, de 1 év után beadtuk a derekunkat, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk együtt. Na most kezdődik a fő kérdés, illetve probléma, ha úgy nézzük, mert fogalmam sincs, hogyan kell ezt jól csinálni, hasonló helyzet közelében sem voltam még. Ismerjük egymás minden arcát, 0 titok, semmi meglepetés, kellemetlen szitu nincs köztünk.. Legalábbis eddig nem volt, de amióta együtt vagyunk, észrevettem magamon, hogy hasonlóan az előző nem éppen jó kapcsolataimhoz, előjött bennem a megfelelési kényszer, a másfelé viselkedés, (eddig pl a csillagokat lebeszéltük az égről, most kb szorongok azon, hogy mit kellene mondanom). Az pedig még egy lapát a tűzre, hogy úgymond a szenvedély közénk állt.. Eddig órákig tudtunk feküdni, ülni, stb egymás mellett, most meg megveszünk egymásért, és mindenből a szexuális oldal bújik elő.
Tudom, ez nem éppen tűnik negatívumnak, problémának, hiszen mindig is egy türelmes, megbízható, őszinte férfira vágytam, és Ő tökéletesen ilyen, de nem tudom, hogyan kellene a barátságra építkezni, nem pedig a barátságunk helyett egy másik féle kapcsolatot kialakítani. Nem tudom, ez így mennyire érthető, remélem aki járt már hasonló cipőben, az érti mire gondolok.
Aki tud bármiféle jótanácsot, szívesen fogadom.
A negatív, lehúzó kommenteket mellőzzétek, építő jellegű válaszokra várok!
"Eddig órákig tudtunk feküdni, ülni, stb egymás mellett, most meg megveszünk egymásért, és mindenből a szexuális oldal bújik elő.....nem tudom, hogyan kellene a barátságra építkezni, nem pedig a barátságunk helyett egy másik féle kapcsolatot kialakítani."
Ha jól értelmezem neked az a problémád, hogy "elvesztetted" a lelkizős társadat és kaptál helyette valakit aki a szex irányába billentette el a kapcsolatotok mérlegét.
Te még a régi barátodat (párodat) keresed benne (aki mellett önmagad lehettél, nem volt tétje a dolognak), ő meg inkább a szexpartnert látja benned (persze a társat is).
Te azt szeretnéd ha jól értem, hogy inkább a baráti rész domináljon a kapcsolatban, aminél az érzelmi oldal kap inkább hangsúlyt.
Nah, szerintem ezt a részt valahol bebuktad onnantól kezdve hogy párkapcsolat lett ebből a barátságból. Ilyen szempontból egy férfi és egy nő nem egyformán "működik". Evolúciós és hormonális okok (magasabb tesztoszteronszint) miatt a férfiaknál mindig a szexualitás felé fog billenni a mérleg nyelve. De jó hír az, hogy egy jó párkapcsolatban, jó kommunikációval meg lehet beszélni a párkapcsolati igényeket.
Próbáltad már megbeszélni vele a félelmeidet?
Én véleményem szerint meg kellene találnod az egyensúlyt a barátság között, ami miatt együtt vagytok, úgy értve, hogy ismeritek egymást és nincs mit titkolni és a között, hogy most leptetek egy szintet, ergo szex is van a terítéken.
Te valahol még mindig a barátod szeretnéd, abból kovetkeztetem, amit írtál:
"Eddig órákig tudtunk feküdni, ülni, stb egymás mellett, most meg megveszünk egymásért, és mindenből a szexuális oldal bújik elő." = Logikus, hogy a szexualitas dominál, mert amúgy is ha ismeretlennek lennétek akkor is ez lenne, nem (Persze, jobb esetben nem csak az)?
Arra gondolj, hogy mivel tényleg ismered és kivanjatok egymást ez természetes dolog.
Amúgy meg nem is kellene azon rágódni, hogy ugyan jó-e ez így, mert hazavágja az egészet és teljesen felesleges, hiszen ismétlem önmagam, mint a papagáj már ismer téged.
Sodrodj az árral, ami lesz lesz alapon, mert ha csak megfelelni akarsz valakinek az nem egészséges párkapcsolat. Miért tennél tönkre valamit, ami szépen alakul?
Légy önmagad, akármilyen klisé, aki szeret, kedvel, elfogad olyannak, amilyen vagy. :)
Tőle függ.
Nekem is volt olyan párom aki mellett szoeongásaim voltak évekig is, meg olyan is, aki mellett pedig nem volt megfelelési kényszerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!