Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A “male advantage” létezik Magyarországon?
Nézegettem videókat, amikben sokat beszélnek erről és mindenesetre érdekes, talán nem alaptalan. Jellemzően amerikai, de akár brit content creator-ök videóiról van itt szó.
A lényege, hogy a férfiak 30-35 évesen a legvonzóbbak, addigra lehetnek sikeresek stb.
Míg a lányok fiatalabb korukban, 18-25 évesen kb.
Ebből adódóan mondják, hogy ezek a férfiak az utóbb megemlített korosztállyal állnak össze, randiznak, alapítanak esetleg családot stb.
Viszont nem tudom, hogy itthon ez mennyire releváns. A korosztályomból nem nagyon ismerek olyan lányt aki 30+-os pasival élne/lenne együtt. :D
19/F
Kétlem. Ez egy incel revenge fantasy, aminek nincs sok valid alapja. Főleg mert minden életkorban a nők többsége összeszedettebb a férfiak többségéhez képest, lévén a férfiaknak fingja sincs arról, hogy hogyan ne nyírják ki a bőrük például 35 éves korukra. De ott a kopaszodás is és idehaza sok a foghíjas, túlsúlyos is.
Akarni meg sokmindent lehet. 20 évesen a felső korhatár a 25 volt nekem és most sem igazán kezdenék nálam 10 évvel idősebb fickóval (35 évesekkel). Nem, nem vonzóbbak, mint egy korombeli és ha fiatal csajokat hajkurásznak, még szellemileg sem rendelkezhetnek túl nagy javakkal. A korombeli nők <10%-a vevő nagy korkülönbséges kapcsolatra, a többiek 5-8 év alatt maradnak, sok kapcsolatban fiatalabb a férfi náluk. Magyarul teljesen mindegy, hogy mit akar egy 35 éves férfi, ha egy 20 éves lánynak másak az elképzelései a jó pasiról.
Nemzetközi kutatások szerint a házastársak közti korkülönbség az elmúlt 20 évben harmadára csökkent (7 évről ~2.5 évre). Ez azt jelenti, hogy a pár két tagja között manapság ~2.5 év korkülönbség van átlagosan a férfi javára, az 1900-as években megszokott nagy korkülönbségek helyett, ahonnan jön ez a "férfiak olyanok, mint a bor, a nők meg mint a tej" szöveg is. Nagyon szépen mutatja ez is azt, hogy ez csak egy társadalmi konstrukció volt anno is, amit a társadalom meg is tud változtatni és meg is fog változtatni, mert életszerűtlen.
Főleg úgy életszerűtlen, hogy a férfiak (és ez már biológia) átlagosan 10 évvel rövidebb ideig élnek, mint a nők.
Nem fenntartható a családalapítás meg a közös élet egy idősen házasodó, korán haló férfivel.
Nem. Ez csak ilyen férfi vágyálom, hogy majd a világ bosszút áll az őket ért sérelmekért, illetve egy hamis remény, amibe sokan kapaszkodnak, hogy "lesz ez jobb is, leszek még sikeresebb a nőknél".
Nem tudják elfogadni, hogy kik ők, és hol a helyük.
Ez ritka.
Velem már 25-26évesen se nagyon álltak szóba a 18-20éves lányok.
Szerintem sokkal több harmincas pasi keres fiatal lányt, mint fordítva. Akik mégis azoknál külső és anyagiak is nagyon dominálnak általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!