Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan szűntessem be hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szűntessem be hogy őrülten betegesen ki vagyok éhezve arra, aki bantott?

Figyelt kérdés
Nélküle minden értelmetlen, nincs bennem élet.

2022. szept. 12. 22:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel bántott?
2022. szept. 12. 22:18
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi történt? Mivel bántott?
2022. szept. 12. 22:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Érzelmileg.
2022. szept. 12. 22:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ebben csak az idő segített. Próbáld meg nagyon erősen nyomatékosítani magadban, hogy nem szabad kitenned magad további bántásnak.
2022. szept. 12. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
Menj még vissza pár pofonért wgy idő mulva már leválsz majd
2022. szept. 12. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5. Huhh de csúnya, de olyan igaz.

Majd ha eléggé fáj akkor nem leszel rá kiéhezett, sajnos én is magamon tapasztaltam.

2022. szept. 12. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Egy kicsit bővebben is kifejthetnéd, hogy mi történt. Akkor könnyebben tudnánk valamit kitalálni a problémára
2022. szept. 12. 22:40
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

HA, egy bántalmazó kapcsolatról van szó:

Tudom, milyen ördögi kör ez: az ember egyik énje viaskodik a másikkal. Ott van az, aki nem becsüli eléggé önmagát, aki (még ha fáj is ezt így bevallani magunknak), a bántást szeretné kapni, mert csak azt ismeri. És ott a másik, aki pedig menekülne ebből, mert nem szeretne szenvedni, de sajnos egyik pillanatról a másikra nem tudjuk jobban becsülni magunkat, ez egy folyamat, meg kell tanulni.

Itt tényleg segít az idő egyébként, mert ha nem megyünk vissza a bántalmazóhoz, azzal már húzunk egy vonalat, ahol az okosabb énünk győz, és azt mondja, hogy "még egyszer nem, én többet érdemlek ennél". Ez pedig segít, főleg, hogy amikor az ember már az érzelmi megrázkódtatáson túl van és visszatekint, akkor tudja csak igazán észre venni, mekkora rohadék volt a másik. És ez segít a legtöbbet, amikor rádöbbenünk, hogy amit szerettünk benne, az színjáték volt, a valóság egy kegyetlen, önző embert takar, aki csak kiélte rajtunk, hogy bántotta a világ. Szeretnénk ilyen embert táplálni a saját lelkünkből? Nem. És ez újra segít picit jobban becsülni önmagunkat. Aztán azt is észre vesszük, hogy mi hol rontottuk el, miért mentünk bele, maradtunk benne egy ilyen kapcsolatban, miért vágyakoztunk utána sokáig még, miért nem húztunk egy vonalat, hogy "na azt már nem".

Szóval, a kérdésre a válaszom:

- Elemezd ki a másikat brutál őszinteséggel, ne hagyd, hogy a szavai félrevigyenek, azt nézd, amiket tett és ahogy viselkedett veled, és azt is, amiért. (A bántalmazók általában adnak is, egyrészt, hogy maguknál tartsanak és másrészt, hogy a külvilág azt lássa, ők milyen jó emberek, mennyire jók egy párkapcsolatban.) Szóval, nézd a negatívumokat, és döbbenj rá, hogy az volt a valóság, s ami jót megéltél, az egy illúzió.

- Gondolj arra, hogy ha egy barátnőd lenne ilyen helyzetben, vagy egy ismeretlen, ártatlan, kedves lány, aki naiv még... mit tanácsolnál neki? Mit tanácsolnál valakinek, akit szeretsz?

- Ha nagyon nem megy, ne félj szakértő tanácsot kérni. Nem szégyen, és nagyon sokat tud segíteni. Kereshetsz ilyen csoportokat (akár neten), névteleneket is, ahol látod, hogy mások mit tapasztaltak. Olvashatsz bántalmazó emberekről, amiben ráismerhetsz az exedre, picit jobban megértheted önmagadat is.

2022. szept. 12. 23:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez mire jó neked, mit nyersz vele? Ezen gondolkozz. Olyan ez, mintha nem tudnál tovább lépni, pedig kellene, mert bántott, és ő nem jó neked.
2022. szept. 12. 23:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az a baj, hogy mindennap látja az illetőt? Mert nálam az a baj. Ezért ahogy csak tudom, kerülöm.
2023. jan. 30. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!