Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Két választás közé szorultam,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két választás közé szorultam, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Röviden: Párommal másfél éve vagyunk együtt, szeretjük egymást, mindent megtesz értem.

Mégis a fejemben ott van a konstans gondolat, hogy szabadulni akarok.

Nem, nem vagyunk sülve-főve együtt, hétvégente találkozunk, nyáron huzamosabb időket is töltöttünk együtt.

A bizalom, a szerelem akkora hogy már szóba jött gyerekvállalás, későbbi összeköltözés.

És tudom, kaptam tanácsot hogy dobjak fel érmét, és amelyik verzió nem tetszik, azt ki is zárhatom. Nem működött, olyannyira a középúton vagyok a kettő közt, hogy egyaránt van pozitív és negatív oldala mindkettőnek.

Első kérdés, hogyan tudnám közölni felé, hogy így érzek anélkül, hogy félreértse, és mit lehet ezzel tenni?

A másik, hogy hogyan juthatnék döntésre ezzel kapcsolatban?

Apró részletként megosztanám, hogy édesanyám olyan személyiség, hogy lehet akármilyen jó a kapcsolat, akármilyen szerető valaki, mégis egy idő után megszakította az összes párkapcsolatát. Nem hinném, hogy ez örökölhető, de nem kizárt, hogy rá üthettem.

Könnyen meglehet, hogy a sok sz*r összejötte miatt (árak, rezsi, összeomlás stb.) aggódom, hogy mit hoz a jövő, de egyelőre tanácstalan vagyok, és nem hiszem hogy ez lenne a helyzet.

25/F

2022. szept. 7. 18:18
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha igazán szeretnéd nem lennének ilyen gondolatok a fejedben. Így a döntés igencsak egyszerű.
2022. szept. 7. 18:32
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Az agyalás nem sok jóra vezet. Kevesebbet aggódni, többet lazulni. Nem egymáson lógni. Nézelődni, úszni a flowban. Majd kidob egy értelmezhető megoldást a létezés. Lehet tényleg nem vagy kapcsolatfüggő, de még olyan sem, aki hosszabb távon elvisel egy kapcsolatot. Van ilyen, annyira nem ritka.
2022. szept. 7. 18:36
 3/9 Noren1989 ***** válasza:
58%
Tipli,góóó!
2022. szept. 7. 18:53
 4/9 anonim ***** válasza:
88%

Ismerős volt nekem is ez. Szerintem ez kötődési minta hiba, illetve a szülői minta igen meghatározó tud lenni.

Írod is:

"Apró részletként megosztanám, hogy édesanyám olyan személyiség, hogy lehet akármilyen jó a kapcsolat, akármilyen szerető valaki, mégis egy idő után megszakította az összes párkapcsolatát"

Nem örökölhető, de sajnos az amiben felnövünk, legyen rossz vagy jó minták, berögződések előttünk, sokszor tudat alatt követjük. Miért? Nem azért mert jó, különben csak a jót követné mindenki. Hanem azért, mert az az ismerős, még ha az rossz berögzülés, válasz is tőlünk, az adja meg a "biztonságot".

Gondolom ahogy erősödik az elköteleződés szintje, annál jobban megijedsz.

Itt jön képbe egy erős önismereti munka a részedről: azzal áltatod magad, hogy minden jó és szereted, vagy csak nem mered magadnak bevallani, hogy nem tesz boldoggá a kapcsolatot? Vagy hogy másra vágysz?

Miért félsz az elköltezeődéstől, miről mondasz le? Másnál is előjött/előjönne ez a probléma?

A magad érdekében érdemes leásnod a gyökeréig, hogy a másik személy iránt nem vagy csak elég elkötlezett (és ha így vna miért nem), vagy pedig átvettél édesanyádtól egy rossz viselkedési mintát ami berögzült tudat alatt. Utóbbinál könnyen találod magad ugyanezekkel az érzésekkel és helyzetekben. Ezeket meg lehet törni.

Viszont ez nem pár napos merengés lesz. HA van pénzed, mehetsz egy kis terápiára, ahol külső szakember hamarabb rávilágíthat bizonyos pontokra.

2022. szept. 7. 18:54
 5/9 anonim ***** válasza:
39%

A cigányok 30-50-100 éve a semmibe szülnek, nehogy már félj az összeomlástól! Fél karomat odaadnám azért, ha valaki szeretne végre... tedd már oda magad!

32F

2022. szept. 7. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:
82%
Ez részedről a nagy szerelem😅Gyerek?Hova?Minek?Inkább hagyd azt a lányt menni hogy esélye legyen egy normális boldog kapcsolatra ahol ha lesz gyerek nem egy bizonytalan érzelmileg instabil kapcsolatba születik.És ne takarózz anyáddal mert te is tudod hogy nem ez a követendő példa.
2022. szept. 7. 19:15
 7/9 anonim ***** válasza:
75%

Ha már döntést kell hoznod,nem szereted eléggé.

Engedd el mielőtt nagyobb fájdalmat okozol.

2022. szept. 8. 06:48
 8/9 SaJt01 ***** válasza:
73%

Ez a te döntésed. Ne szervezd ki a másikra. Elmondani a másiknak hogy ilyen gondolatok kerítettek hatalmukba, anélkül hogy szilárd elhatározásra jutottál volna az üggyel kapcsolatban, bunkóság. Felnőtt ember vagy, ezek a te gondolataid, másiknak ehez nincs köze. Neki onnantól kell ezzel törődni hogy végre hajtod a döntésed.

Ha elmondanád neki, akkor csak ketten hüppögnétek az agyzavarod fölött hogy vajon mi legyen. Rajta úgy lenne ez a kognitív teher hogy nincs felette hatalma. Ilyet ráereszteni a másikra éretlenség.

Mindkét válasz legitim lehet, de te tudod hogy valójában mi van. Ne terheljük feleslegesen a másikat ilyen nyomorult időkben.

Te hogy éreznél, ha a társad felvetne egy ilyen dilemmát? Amit még nem döntött el, viszont a döntés súlyos következményekkel van az életedre.

2022. szept. 8. 13:02
 9/9 A kérdező kommentje:

Igaz, hogy 2 éve volt, de nagyon köszönöm a 4. kommentelő írta a legjobb, és leg kézzelfoghatóbb választ. Nem a párkapcsokattal volt probléma, hanem a jövő nyomásával. Azóta pszichológia, es pszichiátria is megjárva. Teljesen rendben vagyok.

A 8.as kommentelőnek pedig üzenem, hogy nem igazán világos a kiakadása. Ezek a saját gondolataim, és nem baszok ki senkivel velük, csak helyre kell rakjam. Nem hinném hogy terrorcselekményt követtem volna el, nincs szükségem a "te hogy éreznél" féle kioktatásra :D

2024. máj. 2. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.