Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Párkapcsolat alapja a barátság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolat alapja a barátság?

Figyelt kérdés
2022. márc. 30. 15:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%
Sokszor igen. Nálunk így alakult ki. Mára házasok vagyunk . 7 éve együtt.
2022. márc. 30. 15:36
 2/16 anonim ***** válasza:
49%
Nálam nem, nő vagyok, a szexuális vonzalom az első. Ha ez nincs meg, akkor abból nem lesz kapcsolat.
2022. márc. 30. 15:43
 3/16 anonim ***** válasza:
50%

Ez attól függ, hogy ki hol tart érettségben, vannak akiknek ez az alap, és vannak akiknek meg még nem ez ..mert még nem tart itt érettségileg..

tehát nincs kőbe vésve, kinek ez kinek az..

2022. márc. 30. 15:49
 4/16 harebell ***** válasza:
77%
Számomra igen, én akkor érzem jónak a kapcsolatom, ha a vonzalom és a romantikus érzelmek mellett van egy erős barátság alapja a dolognak, megvan ugyanaz a kötődés, fesztelenség, kommunikáció, hülyéskedés stb, minden, mint egy barátságban. Azt nem mondanám, hogy ez fontosabb, mint a szerelem vagy a vonzalom, mert azok nélkül se működne a dolog, de ugyanannyira fontos, szóval a kapcsolat egyik alapköve.
2022. márc. 30. 15:51
 5/16 anonim ***** válasza:
66%
Barátságból nálam nem lesz vonzalom. Vannak férfi barátaim, nem tudnék egyikkel sem többet elképzeni. Nálam a vonzalom az első, és ahogy megismerem, a személyiségét is egyre jobban megkedvelem, megszeretem, a vágyak mellett.
2022. márc. 30. 15:53
 6/16 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ez emberfüggő. Én tudom magamról, hogy máshogy nem is tudnám elképzelni egy kapcsolat kezdetét. Nagyon fontos, hogy meg tudjak bízni a partneremben, és ehhez kell, hogy előbb barátok legyünk.

De sokan vannak, akik egyből a fizikai vonzalomra alapoznak, és nekik meg elképzelhetetlen előbb csak barátnak lenni.

Tartós kapcsolathoz amúgy mindenki igényli egyébként. Közös témák, hasonló világszemlélet, hogy merj önmagad lenni előtte.

Egyszóval igen.

2022. márc. 30. 15:54
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem, a szexuális vonzalom az első.

De nyilván a párkapcsolat akkor lesz jó, ha azonos az értékrend, van közös téma és tisztelet.

2022. márc. 30. 15:55
 8/16 anonim ***** válasza:
32%

Ha NAGYON "baráti" akkor a szexuális vonzódás rovására megy később..mivel a "nagyon elbarátosodott" kapcsolatban annyira hasonulnak a párok egymáshoz, hogy "kivezetik" a vonzódás a kapcsolatból egy idő után, mindenképpen nagyon ügyesen kell manirozni, hogy nem menjen az a baráti vonal az intim rész rovására!!!

tehát szubjektiv...

2022. márc. 30. 16:02
 9/16 A kérdező kommentje:
Szerintem a barátságból alakulnak ki a legjobb kapcsolatok. Nem az érdekekből, anyagiasságból azokból üres kapcsolatok születnek. Jó lenne, ha mindenkinek az első lenne a barátság, sokkal jobb kapcsolatok születnének és boldogabb lenne mindenki.
2022. márc. 30. 16:36
 10/16 anonim ***** válasza:
39%

"A legszebb dolog a barátság, többet ér minden varázsnál" kornyikálta a kitagadott sárkány a '70-es években.

Amúgy a barátságok általában meg is maradnak annak. Ha eleve többet akartak volna, nem lett volna évekig egy semleges barátság. Vagy ha mégis, akkor az adott fél veszélyes manipulátor, akivel minden kapcsolatot meg kell szakítani, mert baj lesz belőle.

2022. márc. 30. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!