Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért gyerekesek/éretlenek a pasik sokáig és a nők miért komolyodnak meg hamar?
Nincs olyan, hogy "pasik", meg olyan sem, hogy "nők". Nem egyformák a férfiak és a nők sem. Én pl. 14 éves korom óta komoly vagyok, mert a beteg anyámat kellett gondoznom, amíg a környezetemben a kortársaimnak annyi volt a hétvégi programjuk, hogy leigyák magukat. Emellett nem volt semmim, mert nyomorba születtem, egy kicsit ez is sürgette a felnövést.
25 éves koromra egy komoly, maximalista, sztoikus férfi lettem (legalább fél tucat negatív tulajdonsággal, de ez most lényegtelen). Baszhatom, hogy komoly vagyok, mert nem vagyok szociális pillangó és a legtöbb nő olyan férfit keres, aki felülteti őket egy érzelmi hullámvasútra, amihez azért elég nagy előny ha humoros és nem túl komoly a férfi.
Én itt pl. a gyk-n, még csak huszonéves, max 30 éves pasikat láttam nyígni hogy középkorúak, és ilyenkor már mindenki az, és erőszakosan tolják ezt a bullsitet, mindenkit le akarnak húzni a szintjükre. Úgy viselkednek mintha a 40 az emberi kor legvégső határa lenne, és már 25 után erre kellene felkészülni.
Egyébként Magyarországon a való életben is sokkal több életunt fiatal férfi van mint nő, akik a koruknál sokkal idősebbnek tűnnek és viselkednek.
Ja, 40 körül vagyok, férfi, és vagyok annyira gyerekes, hogy szavazni szeretnék.
Nekem miért nincs opció?
A párom is gyerekes, így csak azért is nyomtam, bibiiii!
Alapvetően a szocializáció az oka. A lánygyerekektől hamarabb megkövetelik a komolyabb, felelősségteljesebb viselkedést, mint a fiúgyerekektől. Ennek több oka is van: lányként az embernek nem árt idejekorán felmérni, hogy potenciálisan veszélyesebb a világ számára, másrészt a nőknek szűkösebb időkeret jut a családalapításra, így hamarabb elkezdik őket az életre nevelni.
Biokémiai alapjai - tudtommal - nincsenek a nők számára a korai érésnek. Ez egy össztársadalmi sürgetés az irányukba a biológiai korlátjaik miatt.
Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy minden lány meg is fog komolyodni, mert azért az alapvető természetet egy nevelési kóddal nem nagyon lehet végleg felülírni, maximum csak ideiglenesen.
"gyerekes"
Érdekesen fordítod azt, ha valakinek életteli, intelligens humora van, ezáltal meg a szociális rendszere is fejlett.
Amúgy meg a nők szokták kiírni az adatlapjaikra, hogy vicces, vidám, humorosabb férfiakat keresnek, szóval nem hinném, hogy a hiba az ő készülékükben van.
De ez megintcsak az a tipikus egoista életszemlélet, hogy én, mint antiszoc, milyen remek ember vagyok, míg az életpozitív alakok meg: gyerekesek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!