Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Elvált apaként lehetek még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elvált apaként lehetek még boldog?találok még olyan nőt aki elfogadja hogy a kislányom az első az életemben?Olyat,akivel újra élhetem a párkapcsolat jó dolgait?Aki nem akar átformálni,és tolleráns?

Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Találhatsz, csak ne vidd túlzásba a gyerek dolgot. Mert vannak szülők, akik szó szerint becsicskulnak a gyereküknek és egyfolytában zsarolgatja, lehúzza őket a volt asszony. Szóval meg kell találni az arany középutat.
2022. febr. 19. 09:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nő is sok van, aki elvált és szintén van gyereke. Így kölcsönösen el tudjátok fogadni a másiket. Én elvált nő vagyok gyerekkel, nekem is O az elso. Még nem kerestem párt, de akikkel eddig beszélgettem, senkinek nem okozott gondot a gyerek.
2022. febr. 19. 09:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A rövid válaszom az, hogy persze, hogyne, miért is ne.

Elvált nő és anya vagyok én is és - sajnos vagy nem- a 35 feletti korosztályban mi számítunk átlagosnak, de legalábbis nem valami kivételes helyzetű csodabogának.

Ezzel együtt azért nem könnyű.

Sajnos nekem volt szerencsém a válásom óta ismerkedni (ezzel nincs is gond alapvetően) és természetes, hogy nekem a legkevésbé sem okoz gondot más gyerekének elfogadása, hiszen nekem is van.

Amit viszont tapasztaltam, és számomra nehezen emészthető: van abban valami “nem elegáns”, hogy egy férfi már az elején kijelenti, hogy neki a gyermeke a LEGfontosabb. Igen, apai szerepében.

Nekem is a velem élő kisfiam a legfontosabb ANYAként. De nemcsak valakinek az anyja vagyok, hanem nő is és egy PÁRkapcsolatban igenis a partnerem a legfontosabb. Aki rendelkezik egy átlagost elérő intelligenciával, az ezt érti, megérti.

Nem azt jelenti ez, hogy nekem nem fontos a saját gyerekem vagy ha randiznék, akkor kilököm meg hasonlók- egyszerűen arról szól, hogy nemcsak anyai szerepemben tudtam letenni valamit az asztalra és egy párkapcsolatban igenis szeretném megadni azt a tiszteletet és figyelmet is a leendő partneremnek, hogy abban, akkor, ott, igenis ő a legfontosabb. Én is elvárom.

A gyakorlatban viszont szembesültem azzal, hogy - talán épp a túlkompenzálás miatt- a gyereküket általában nem nevelő, hanem csak kéthetente 1-1- napokra látó férfiak engem és az én életemet is teljesen alá akarták rendelni már az első pillanattól fogva a gyerkeküknek (akit nyilván nem is ismertem). Ha egy randin 3-4 órán keresztül nincs másról szó, csak Mucika pillangós leggingséről meg arról, hogy valakinek milyen feldolgozatlan sérelmei vannak, az ő exe a legsz..metebb a földkerekségen, akkor azért ezt nagyon illúzióromboló.

Vagy ha felhív telefonon és tanult ember létére rám nyomja a hívást, mert Mucika küldött egy viberüzenetet- az minden esetben modortalanság és nem menti (sőt!), hogy van egy gyereke is. Nekem is, ezért merem ezt elvárni.

Sajnos belefutottam egy párszor abba, hogy az elvált, egyébként nagyon kedves, szimpatikus férfi a randin a kislánya fotóit mutogatta órákon keresztül (!) és nem is volt rám kíváncsi, nem is férfi minőségében, hanem egy frusztrált apaként volt jelen. Ez valahol bántó a másik felnőtt félnek.

Természetes, hogy beszélünk a gyerekeinkről, már az elején. Jó, ha valaki büszke rá, hogy szülő is, de van egy határ, amit nem azonnal feldöntünk és áthágunk, nem erőszakosan tukmáljuk Mucikát, hanem igyekszünk ebben is a fokozatosságot tartani.

Valahogy azt figyeltem meg, hogy az ilyen típusú apáknák mindez a parttalan kényeztetéssel, az eszetlen elhalmozással is kéz a kézben jár, mintha tényleg még a párkapcsolat is arra kellene, hogy legyen plusz egy fő, aki a gyerekét kiszolgálja és lehet ezzel az exnél villogni.

Sokan nem békével, korrekten válnak, feldolgozatlan érzéseik, indulataik vannak, de már ugranának a következő kapcsolatba… az egzisztenciális káoszt már nem is említem (mondjuk randis időszakban, a 2-3. találkozás környékén már azt feszegeti, hogy ha hozzám költözne, akkor hogy lehetne a drága gyermekének szobát kialakítani abban az ingatlanban, amit még csak nem is látott :D :D )

A tolerancia és érdeklődés tehát jó, ha oda-vissza működik.

Azt hiszem nem az a legfőbb nehézség, ha valaki elvált és gyereke(i) vannak mondjuk 35 felett, hanem az, hogy hasonlóak legyenek a körülményeink ebben is. Sosem tudnék kezdeni olyannal, aki a gyereke(i) anyját mindennek lehordja előttem, egy ismeretlen nő előtt, aki tukmálja a gyermekét még az előtt, hogy mi ketten lehetnénk abban biztosak, hogy egyáltalán akarunk-e egymástól valamit, akinek rendezetlenek a körülményei és aki rettentő módon kompenzál a saját gyereke felé is pénzzel.

2022. febr. 19. 10:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha így állsz hozzá, akkor sem lehetetlen, csak sokkal nehezebb.

Van rá esély, hogy a semmiből a nyakadba esik egy nő, aki rád vágyott kezdetektől, pont úgy szeret, ahogy vagy, de ami ennél is fontosabb, pont a te belakott életedre vágyik, gyerekestől, mindenestől.

Van rá esély, csak csekélyke.

Szóval ha nem vagy hajlandó magad is formálódni, akkor nem fogadnék rád.

(Az sem mindegy, hogy a szívedben, vagy az otthonodban első mindig a lányod, azaz hétvégi apuka lettél, vagy te (is) neveled őt. Nagyon nem mindegy.)

2022. febr. 19. 10:17
 5/7 anonim ***** válasza:
27%

A pofám leszakad!

A kapcsolatnak csak a jó oldalai kellenek, de beletenni nem akarsz, plusz én csak masodik leszek egy idegen nő kölyke utám? ha jól értem....(?)

Másreszt, normális Nő, nem ertekeli magát annyira alul, hogy leáll egy gyerekes pasival, mindezt ugy, h ő csak masodik!

Nekem ebben mi a biznisz? Nekem ez hol éri meg?

2022. febr. 19. 10:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Valószínűleg úgyis jön egy nő, akinek úgy becsicskulsz, hogy gyorsan el fogod felejteni ezt a "gyerekem az első" mentalitást...
2022. febr. 19. 15:21
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Csak olyannal jönnék össze, akinek nincs gyereke, vagy akinek már felnőtt gyerekei vannak és nem kell pesztrálni őket, meg a feneküket nyalni egyfolytában.
2022. febr. 19. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!