Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Tényleg van olyan illemszabály...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg van olyan illemszabály, hogy a nőktől nem kérdezhetem meg a korát? És egyébként hány éves kor felett érzik úgy a nők, hogy illetlenség, ha a férfi a kora felől érdeklődik?

Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 05:12
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#19: Természetesen nem az illemszabályok minél hosszabb listájának az összeállítása és kierőltetése a végső cél, hanem az, hogy az emberek ösztönösen, zsigerből tapintatosak legyenek egymással. Aki tapintatos, annak nincs szüksége explicit szabályokra. Sajnos viszont a morális fejlődésben egyre többen megrekednek azon a primitív szinten, hogy amiből nekem nem lesz bajom, azt nyugodtan meg is tehetem. Ma már ők alkotják a többséget. Egyre kevesebben jutnak el arra a morális szintre, hogy mások testi és lelki jólétét elsődleges fontosságúnak tekintsék a döntéseikben. Az emberi társadalomnak ez a morális leromlása szerintem részben az emberek egymással szembeni elidegenedésének, részben a viselkedéskultúra alacsony hatékonyságú átörökítésének, részben pedig a médiából áramló folyamatos érzéketlenítésnek eredménye.
2022. febr. 19. 14:47
 22/25 anonim ***** válasza:
77%
Ja, állásinterjún a nőket nem veszik fel, ha van gyerekük. Ha nincs, akkor azért nem,mert majd biztos akar. Ha elmúlt 40 és már nem lesz több gyerek, akkor az életkora miatt nem veszik fel, mrt túl öreg. 😂
2022. febr. 19. 15:43
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

#22:

Ha pedig nem akarsz, akkor miért nem, hiszen “családbarát” a munkahely.😂

2022. febr. 19. 15:52
 24/25 anonim ***** válasza:
72%
Sosem kèrdeztèk mèg a koromat állásinterjún, a gyereket igen. De mivel nincs, ìgy kb mindenhova felvettek eddig, mèg most is hogy nagyon öreg 40 feletti vagyok :D
2022. febr. 19. 15:57
 25/25 anonim ***** válasza:
Igen, van. Más kérdés, hogy baráti-haveri vagy egyéb informális kapcsolat esetén fiatalok között már nem veszik annyira komolyan ezt a szabályt, ill. vannak speciális esetek, amikor ettől a szabálytól el lehet tekinteni (ha hivatalos ügyben kérdezik, vagy ha konkrétan randin kérdezed, ha előtte nem tudtad).
2022. febr. 22. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!