Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Tényleg van olyan illemszabály...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg van olyan illemszabály, hogy a nőktől nem kérdezhetem meg a korát? És egyébként hány éves kor felett érzik úgy a nők, hogy illetlenség, ha a férfi a kora felől érdeklődik?

Figyelt kérdés
2022. febr. 19. 05:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
82%

Semmilyen korban nem illik megkérdezni. Ezt arra az esetre értik, amikor semmi közöd hozzá, mondjuk random kolléganő, vagy a gyereked tanára, és teljesen lényegtelen is számodra az információ.

Teljesen más a helyzet, ha mondjuk állásinterjún vagytok.

Értelemszerűen ismerkedés közben is meg lehet kérdezni, és te is ugyanúgy elmondod. Elvégre egy olyan alapinformáció a másikról, amit tudni kell.

Amúgy szerintem ezt az elavult illemszabályt már sehol se tartják. Minden kolléganőről tudom, hogy hány éves, például.

2022. febr. 19. 06:01
 2/25 anonim ***** válasza:
80%

Engem nem zavar. Meg szokták kérdezni tőlem, de mindig valaki rászól a kérdezőre, hogy nem illik.

Engem nem feszélyez. Majd ha 25 évesen fogok 40-nek fogok kinézni, akkor talán. De nem látok benne kivetnivalót.

2022. febr. 19. 06:03
 3/25 anonim ***** válasza:
74%
Illetlenség megkérdezni egy nőtől a korát, kortól és az illetőhöz való személyes viszonytól függetlenül. Sőt, még ha valami oknál fogva tudod egy nő tényleges korát, akkor sem illik azt felemlegetni. Még születésnapon sem. Ha a nő önként el akarja árulni vagy szóba akarja hozni a korát, akkor természetesen azért ezt megteheti.
2022. febr. 19. 06:28
 4/25 anonim ***** válasza:
19%
Régen vót, ma már mindegy.
2022. febr. 19. 06:33
 5/25 anonim ***** válasza:
81%
Senkitől se kèrdezgesd a korát, nem a te dolgod.
2022. febr. 19. 07:12
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
Ha csak úgy érdekel, és beszélőviszonyba vagytok, akkor viccesen tálalva jóval alálőve megemlíted egy 40es nőnek pl. hogy "most múlhattál 30, szóval ez meg ez..." Ezt egyrészt bóknak veszik a legtöbben, másrészt ilyenkor kijavítanak vagy nagyjábóli vagy pontos számmal. Ha nem mondanak konkrétat, nem kérdezed tovább, mert úgyis megmondja, ha akarja. És így vagyok vele :)
2022. febr. 19. 07:23
 7/25 anonim ***** válasza:
#2-es kommentemhez hozzátenném, hogy engem mondjuk sokkal jobban zavar, mikor megkérdezik a koromat és egy harmadik fél az illemtől vezérelve belepofázik a mondandómba, hogy válaszolni ne tudjak a kérdésre, miközben az illemről kezd el a másiknak papolni…
2022. febr. 19. 07:26
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem bárki kérheti, nem titok. Nem hiszem, hogy szegyelleni kellene barkinek is a korat, csak mert már nem fiatal. Hülyeségnem tartom titkolni, úgy is látszik.

43 N

2022. febr. 19. 07:37
 9/25 anonim ***** válasza:
56%
Akk a nő se kérdezze hol dolgozom és mennyit keresek, akarok-e gyereket stb, semmi köze hozzá ezek alapján ugye.
2022. febr. 19. 09:22
 10/25 anonim ***** válasza:

Erről megint a jó öreg Elena ugrik be a szomszédból, iskolapéldája ennek a "a kor - az női dolog" marhaságnak.

De annyit írjunk csak ide, hogy meg lehet ezt kérdeni tapintatosan is, vagy rá kell vezetni a másikat. De ismertem olyat is, aki hazudott róla, ha olyan helyen kérdezték, ahol nem ellenőrizték.

Néha tud érdekes dolgokat szülni, amikor valakiről kiderül, hogy nagyon nem annyi idős, mint amit a viselkedéséből és külsejéből gondolnánk. Amikor X kolléganő elment nyugdíjba, én azt hittem valami kedvezményt kapott, de nem, ő tényleg 64 lett. Én azt hittem olyan 55-60 között van maximum és volt 3 másik akiket idősebbnek gondoltam és róluk derült ki, hogy ja, még csak 54...

2022. febr. 19. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!