Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egy diplomás,okos nőbe bele...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy diplomás,okos nőbe bele lehet szeretni?Vagy csak egy szakmunkásképzőben végzett, érettségit szerzett nőért lehet rajongani?

Figyelt kérdés
Nekem az jut eszembe először ha azt hallom diplomás nő,hogy komoly,távolságtartó,kicsit magától elszállt,az egyszerű 8 általánost végzett munkás férfiakat lenézi,ha kedves is velük,akkor se feküdne le velük amiért alacsony végzettségű egyszerű emberek.Na de egy ilyen nőbe bele tud valaki szeretni egyáltalán?Vagy csak a szex reményében foglalkozik egy férfi egy művelt,okos, komolyan gondolkozó nővel?

2021. nov. 26. 16:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

A személyiség és a végzettség csak minimálisan érintkezik, senki se lesz csak azért rosszabb jellem, mert diplomát szerzett (nem is értem, hogy ez honnan jött neked). Vannak öntelt és szerény diplomás nők (és férfiak), ahogyan vannak öntelt és szerény emberek minden létező csoportban. Nem szabad általánosítani.

Tavaly szereztem meg a mesterdiplomámat, most is tanulok, és alapvetően egy művelt embernek tartanak (mondjuk a munkámhoz ez elengedhetetlen), és mégis belém szeretett a párom, aki szintén egy diplomás és művelt ember. A munkámból és érdeklődéseimből kiindulva a legtöbb barátom is beleillik ebbe a kategóriába és egyikünknek se volt soha problémája abból, hogy diplomások vagyunk. Komolyan nem értem.

Az, hogy kibe lehet beleszeretni nem a végzettségétől függ.

26/N

2021. nov. 26. 17:06
 22/26 A kérdező kommentje:
19 a lány sem volt buta,jól is nézett ki, közvetlen is volt, szerintem simán belezúgott volna egy diplomás férfi is.De akikkel diplomás nőkkel találkoztam mindig azt éreztem hogy tartani akarják a 3 lépés távolságot.
2021. nov. 26. 17:07
 23/26 A kérdező kommentje:
Tévedtek,nem utálom a diplomás nőket,csak nem találkoztam olyan diplomás nővel,akinek a kisugárzása,személyisége levett volna a lábamról.Hiába volt kedves éreztem hogy nem az esetem:(
2021. nov. 26. 17:14
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Van ilyen, de nem értem, hogy miért látsz e mögé bármi pluszt. Én ugyanígy vagyok a segédmunkásokkal, mégis alapvetőnek tartom, hogy köztük is rengeteg az ugyanúgy szerethető ember.

26/N

2021. nov. 26. 17:18
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Ellentétben többekkel, úgy gondolom, hogy ez nem buta kérdés. Legfeljebb nem arról van szó, hogy egy férfi bele tud-e szeretni egy adott iskolai végzettséggel rendelkező nőbe vagy nem. Természetesen bárkibe bele lehet szeretni. Itt inkább arról van szó, hogy ebben a patriarchális társadalmi közegben az általános társadalmi szokásrendszer, "elvárás" mégis csak az, hogy a férfi legyen magasabb iskolai végzettségű, vagyis egy nő, ha van rá lehetősége, akkor inkább a magasabb végzettségűt választja, még akkor is, ha utólag kiderül, hogy hiába van meg a végzettség, a hozzá tartozó ész, érzelem stb. hiányzik. A más helyzet, amikor még azonos iskolai végzettségűek és éppen a felsőfokú végzettség megszerzése van folyamatban, ilyenkor még egyetemista korukban ismerkednek meg és egyszerre kapják a diplomát. Tény, hogy ha egy nő "nem kel el" egyetemi évei alatt, akkor bizony később nehezen talál magának párt, mert magánál alacsonyabb végzettségű férfival többnyire nem kezd komoly kapcsolatot. Korosztályában már alig van hasonló végzettségű szingli férfi és bizony nagy valószínűséggel egyedül marad. Én az egyetemen ismertem meg a későbbi feleségemet és akkor már volt egy szakmunkás bizonyítványom. Rövid ismeretség után a későbbi feleségem bevallotta, hogy ha szakmunkás-tanulóként ismer meg, akkor visszautasított volna. Ugyanakkor a férfiakban is van egy sajátos "félelem" a tanultabb nők irányában és ez sokszor bizony valami "hímsoviniszta", indokolatlan kisebbségi érzés. Régi ismerőseim között volt egy olyan házaspár, ahol a férfi magas beosztású (erősen önhitt, nárcisztikus) mérnök volt, a feleség technikus. Csaknem húsz év házasság és 2 gyerek mellett a feleség elkezdett továbbtanulni, amit a férj kezdettől fogva nem támogatott és bizony, amikor a feleség megkapta felsőfokú diplomáját, akkor a férj elköltözött és elvált.
2021. nov. 26. 17:19
 26/26 anonim ***** válasza:
Csak a személyiség számít.
2021. nov. 27. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!