Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért viselkedtek így ezek a nők?
"A náci vezetőket, köztük Hitlert is nők rajongó hada vette körül. A Führernek már egészen korán nők százai írtak szerelmes leveleket, és az is köztudott, hogy hölgyrajongók támogatták és egyengették Hitler útját a hatalom felé. Egy berlini előkelő asszony - bizonyos Helene Bechstein - vezette be Hitlert a berlini elit körökbe, sőt bálványát még egy luxuslimuzinnal is megajándékozta. Ezek a nők remek propagandát csináltak a náciknak: rábeszélték a férjüket, rokonaikat, hogy csatlakozzanak az NSDAP-hez."
Ezeket ennek függvényében tették:
"Mindezek ellenére a nácik nem kívánták a nőket a párt felsőbb köreiben szerephez juttatni. Egyszerű, fizető párttagként persze szívesen látták őket, sőt számítottak is a szavazataikra - legalábbis eleinte, de fennhangon hirdették, hogy "megszabadítjuk a nőket az egyenjogúság rögeszméjétől". A párt 1921-es taggyűlésén leszögezték, hogy a pártvezetőségbe vagy a vezetőségi bizottságba nő soha nem kerülhet be. Hitler ennél sarkosabban fogalmazott: "Elborzadok az olyan fehérnéptől, amelyik beleavatkozik a politikába."
Teljesen zavaros az egész. Annyira bejöttek nekik a nácik, hogy az sem zavarta őket, ha hímsoviniszták?
Forrás: [link]
Pszihopata volt az unokatestvérével is ocsmányságot művelt talán Évának hívták vagy az a titkárnője volt?
Én megmondom őszintén nem bírom olvasni se nézni az ilyen dokumentum filmeket mert borzalom.
Volt olyan könyv amit a tanáromnak jeleztem vizsgán hogy ne haragudjon de nem bírtam elolvasni mert az elso 10 oldal után becsuktam a könyvet. Megértette. De ez csak ajánlott olvasmány volt.
Nahát ismét találkoztunk, ennél a kérdésnél is. Látom, nem tanultál semmit te sem, és a célpontozók sem, hogy személyeskedés nélkül kell kifejteni a véleményt. Felesleges a nőkből vallást csinálni, hogy velük kapcsolatban nem lehet kritikus kérdést feltenni. A nők nem szentek (ahogy a férfiak sem). Az 1920-as, 30-as években már túl van az emberiség a protofeminizmuson:
"Az un. protofeminista törekvések az emancipációs mozgalmak logikáját követték, a 19. században megjelenő értelmiségi nők széles körű, részben érzelmekre alapozó tevékenységet folytattak.[6] A 19–20. század fordulóján a nők már nem csak az oktatás és a munkavállalás területén kívántak nagyobb szabadságot, de megjelentek a magánéletet érintő kérdések is, mint a szabad párválasztás vagy a gyerekvállalás.
Lásd itt: [link]
Az új gondolatok az egyenlőségről tehát feltehetően a nácikat támogató nőknél is ismertek voltak.
12: egy ilyen buta provokaciora nem lehet nem provokativ valaszt adni. most komolyan annyi jott le neked, hogy a noknek BEJOTTEK A NACIK?!! hagyjuk mar az alszentkedest, itt a noket burkoltan ugy probalod beallitani, mint valami primitiv osztonlenyek, akik minden elvet es moralt kukaba dobnak, ha x ferfi bejon nekik.
nem, nem hinnem, hogy barki is azert tamogatott beteg eszmeket, mert bejott neki valaki a nacik kozul. mar irtam az okokat: agymosas, manipulalas, megfelemlites, fenyegetes, csordaszellem. ezek mellett eltorputek az akkor meg gyerekcipoben jaro feminista torekvesek, de ezt mar leirtak masok is, nem ismetlem oket.
tedd fel a merleg egyik oldalara a naci diktaturat, ami konkretan vagonszamra hordta az embereket elegetni pusztan a szarmazasuk miatt, a masik oldalara meg feminsta torekveseket. nem hiszem hogy nagyon magyarazni kell.
illetve szerinted mit tett volna az a feminista no, aki nem ertett egyet hitler elveivel, de a ferjen at az apjaig bezarolag az osszes ismerose a naci part tagja volt? elkezdett volna pattogni, hogy ‘de, egyenlo jogokat a noknek, lehessenek ok is vezetok!’ stb stb? valoszinu nem sokaig maradt volna az elok soraban.
Más volt akkor még a felfogás, a nőknek nem volt akkora beleszólása, a "férfiak dolgába", nem volt divat politizálni. 30-40-es években járunk! Ez még nem a 21. század, a wilkommen meg a szívárványparádék kora. Ez kb. a nagyszüleid fiatalkora, kérdezd meg őket (ha még élnek), hogy akkoriban milyen volt a férfi-női kapcsolat.
Egyébként meg a nácizmus a későbbi csúfos bukása előtt sok más ország szemében is egy vonzó államszervezési modell volt (ma már persze elfogadhatatlan), leszámítva persze azokat a túlkapásokat, amelyeket elkövettek. De mindegy is, elkalandoztam.
Megérteném, a kifakadásod, ha úgy tettem volna fel a kérdést, mint amk A NŐKről szólna. De hangsúlyoztam, hogy "EZEK a nők", vagyis nem önmagában a női nemről szólt a kérdés, hanem BIZONYOS nőkről.
Természetesen nem minden nő támogatta a náci Németországot. De vannak olyanok, akik igen. Róluk szól a kérdés.
Remélem, így már nem érzed bántónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!