Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lehet, h. nárcisztikus, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet, h. nárcisztikus, ha nem örül neki?

Figyelt kérdés

Alakulgat köztünk egy kapcsolat egy férfival, aki lehet, hogy nárcisztikus.

Feltűnt pár dolog: pl. hogy mindenkit leszól, de durván.

A kollégáiról beszélve elmondja, hogy nem értenek semmihez, hogy utálja őket, hogy betartanak neki... a lényeg, hogy ha nem sikerül neki vmi. mindig más a hülye, más a hibás.

Észrevettem, hogy irigy mások sikereire...

De ami miatt mégis elbizonytalanodtam, az az, hogy a munkahelyén van egy nyilvános értékelős oldal, ahol pontozzák és szövegesen értékelik a munkatársak teljesítményét. Őhozzá is írtak értékelést, és csupa elismerő, pozitív dolgokat. (gondolom nem ismerik úgy mint én, ezek az ügyfelek).

Mikor mutattam neki, egyáltalán nem örült ennek, azt mondta őt nem érdekli ki mit gondol róla.

A nárcisztikusok nem örülnek a dicséretnek? Vagy ő nem az? Vagy örül, de titkolja?

2021. aug. 10. 16:25
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
62%
Jól érzed.. valami bibi van vele..
2021. aug. 10. 16:27
 2/19 anonim ***** válasza:
78%

Az a baj , hogy valószínű idő múlásával , ugyanúgy fog kezelni, mint a munkatàrsait.

Akkor majd gondolj ránk 😉

2021. aug. 10. 16:30
 3/19 A kérdező kommentje:
De a narcisztikusok szeretik és igénylik a dicséretet, nem? Őróla lepergett, szinte idegesítette is, hogy mutattam ezt neki, semmi örömöt nem láttam rajta, h. pozitív visszajelzéseket kapott a munkájára.
2021. aug. 10. 16:46
 4/19 anonim ***** válasza:
0%
Csak érett.
2021. aug. 10. 17:11
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, azért ismeretlenül elég nehézkes távdiagnosztizálni valakit néhány mondatból. A nárcik közt is van több fajta, és a tünetek is változatosak. Ha valaki folyamatosan fikázza a többi embert, lehet nárci, de lehet teljesen más is.

Alapból két fő dolog van, ami mindegyik nárcinál közös:

-traumatikus gyerekkor, rossz vagy semmilyen szülői nevelés, elhanyagolás (senki nem lesz "magától" nárci, ez egy mélyen gyökerező mentális zavar)

-az önreflexió teljes hiánya, saját hibák másokra kivetítése, énközpontú világ

Lehet, hogy a faszi simán egy bunkó, aki szakmailag elismert, a magánéletben azonban már nehezebben mennek a dolgai. Igazából mindegy is, ha úgy érzed, valami nem oké vele, inkább hagyjad a fenébe, mielőtt berántana téged.

2021. aug. 10. 17:21
 6/19 anonim ***** válasza:
17%

#2 és voltam , nem biztos hogy az , viszont te érzed is rajta hogy valami nem stimmel.

Inkább pszihopata

De nem vagyok tàvpszichológus

2021. aug. 10. 17:29
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ma már a pszcihológia lényegesen árnyaltabban látja a nárcizmust, több típusát különíti el. Nem minden nárcisztikus szereti a rivaldafényt és a dicséretet, vannak kifejezetten visszahúzódóak is.
2021. aug. 10. 17:43
 8/19 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező! Amikor én dícsértem a nárcimat, akkor nem hitte el! Azt gondolta hazudok. Szóval esélyes, hogy az.
2021. aug. 10. 18:00
 9/19 A kérdező kommentje:

8 ő elhitte, saját szemével látta, ez egy hivatalos oldal...

ugyanakkor mégis sikertelennek érzi magát szakmailag, tehát a pozitív visszacsatolás nem értem miért hagyja ilyen hidegen

2021. aug. 10. 18:02
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert önmagát nagyon rossznak látja. Akit nem lehet szeretni, aki nem értékes, mert ő ebben nőtt fel. Nem szeretik saját magukat sem.
2021. aug. 10. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!