Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tegyek ha emiatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha emiatt nem tudom elhinni és nem gondolom, hogy a barátom szeret?

Figyelt kérdés

A barátom azt mondja, hogy szeret. Négy éve járunk. Szeptemberben lesz egy éve, hogy közös albérletben lakunk. A problémám az, hogy nem tudom elhinni, hogy szeret.

Két fő oka van. Az egyik az, hogy nem gyakran puszil meg, nem szokott meglepni apróságokkal, néha még a kezemet se fogja meg. A kapcsolatunk elején más volt, akkor sokkal romantikusabb volt. Az viszont igaz, hogy a maga módján kifejezi az érzéseit, sokat segít a házimunkában, anyukámnak is segít sok mindenben, ha sikereket érek el, akkor velem együtt szokott örülni, ha szomorú vagyok, akkor igyekszik felvidítani. Ha valami problémánk van, figyelembe veszi az én álláspontom is, nem akar megbántani. Közös programjaink is vannak, nem csak otthon poshadunk.

A másik ok, amiért nem tudom elhinni, hogy szeret, az a saját külsőm. Átlagos kinézetű nő vagyok, de ismerek néhány kifejezetten szép nőt és hozzájuk képest meg csúnyának érzem magam. Mikor ilyeneket látok, az nekem csak arra jó, hogy rájöjjek, hogy mennyi minden szebb lehetne rajtam. Meg az a helyzet, hogy elég nehezen elégedek meg magammal. A hajammal szinte sose vagyok elégedett, csak akkor ha frissen mosott de inkább amikor a fodrász rendbe teszi, mert amúgy sokszor töredezett meg nem áll szépen. Az orrommal sem vagyok elégedett, van benne egy kicsi görbület és túl hosszúnak tartom. A fogaim is lehetnének jobbak. A fogszabályzó segített rajta, de még így is lenne rajta mit javítani. Szóval nagyon sok mindennel nem vagyok magammal elégedett, főleg az arcomat illetően. És, ami még rontja a helyzetet, hogy volt a barátomnak egy csaj haverja, aki évekkel korábban tetszett neki, de nem lett semmi köztük, én is megismertem és a kapcsolatunk elején még találkozott vele párszor, aztán egyre enyhült a barátságuk, maradtak az üzenetek, pár hónapja már az sincs. A nő leszbikus, ettől függetlenül mindenki szépnek tartja, vagyis elég sokan, szerintem is szép és hiába nem tartják már a kapcsolatot, gyakran az jár a fejemben, hogy egy olyan nőt biztos jobban szeretne. Pedig az a leszbikus nő emberileg egyáltalán nem egy főnyeremény, a jó oldalát mutatja, de nem az az igazi énje, nem bírja elviselni a legkisebb kritikát sem, tiszteletlen sok mindenkivel, a párját sem tiszteli eléggé, ha valaki igazat mond neki és nem tetszik neki, amit mond, akkor sértődős lesz, nem véletlenül szakadt meg egyre jobban a barátságuk, de hozzá képest külsőleg olyan semmilyennek érzem magam. Persze más szép őket is ismerek, jó is lenne ha úgy néznék ki, mint ők, de hát nem. És nem úgy kell érteni, hogy csúnya lennék, hanem, hogy én bizonyos nőkhöz képest érzem magam annak.

Tudja, hogy nem hiszem el, hogy szeret és azt mondja, nem esik jól neki, hogy kételkedek. Mondogatja, ismételgeti, de aztán feladja.

Az a baj, hogy hiába mondja nekem valaki, hogy úgy fogadjam el magam, amilyen vagyok meg, hogy magamat kellene többre tartanom, meg nem is vagyok csúnya, ezt csak mondani könnyű, valóban így gondolni nagyon nehéz.

2021. aug. 3. 23:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

a kérdés inkább úgy szólna: miért nem szereted saját magadat?

egyértelműen testkép- és önértékelési zavaraid vannak.

ezt projektálod a barátodra, tehát a saját öngyűlöletedet, csökkentértékűség miatt kétségbeesésedet kivetíted rá, és úgy keretezed, hogy ő nem szeret téged.

valójában te nem szereted önmagad....

tény, h. nem a világ legromantikusabb csávójával élsz együtt, de vmiért mégis veled van.

ülj le, és kérdezd meg tőle, h. miért.

engem is idegesítene, ha vki, akit szeretek, folyton próbálna arról meggyőzni, h. nem is.

szerintem szabotálod és az őrületbe kergeted a barátodat.

egyrészt nyafogsz, h. nem szeret eléggé, másrészt, ha szerencsétlen mondja, hogy szeret, nekiugrasz, és kvázi meghazudtolod.

nehéz lehet magaddal élni, és neki teveled...

2021. aug. 3. 23:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A szépség nem minden. Veled van, téged szeret. Esetleg nem tudja, hogy neked nagyon fontos lenne és nagy örömöt szerezne a puszi, apró meglepetés-ajándékok, kézfogás. (Nem ismeri a szeretet-nyelvedet, te ismered az övét?) Szóval minden rendben, és ha megbeszélitek, még jobb lehet.
2021. aug. 3. 23:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind-mind rólad szól, a probléma veled van, nem vele!

"Az egyik az, hogy nem gyakran puszil meg, nem szokott meglepni apróságokkal, néha még a kezemet se fogja meg." Mondd meg, hogy ezeket szeretnéd, jól esnének. Az, meg hogy másokhoz viszonyítod magad butaság, neked azzal kellene "megelégedned", hogy neki tetszel. Ha ez 4 év után is így van, akkor mi a problémád, ez rossz opció?

2021. aug. 3. 23:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyetértek veletek, én is sejtem, hogy velem nem stimmel valami, csak valahogy olyan nehéz ezt helyrehozni.
2021. aug. 3. 23:51
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, amiket adtatok. Már kérdeztem, hogy miért van velem, de mint látszik, ez sem oldotta meg a problémám. Azt mondta, hogy azért, mert aranyos vagyok, meg okos, meg azért, hogy én én vagyok. Szóval azért, amilyen vagyok, úgy összességében.
2021. aug. 3. 23:59
 6/9 anonim ***** válasza:
21%

Én is kezdtem úgy érezni a kapcsolatunk vége előtt, hogy nem szeret a párom, annak ellenére, hogy virágokat kaptam Valentin napra , nőnapra, stb. Valamiért mégis azt kezdtem el érezni, hogy már nem szeret, én sem voltam megelégedve a külsőmmel, úgy éreztem, hogy hiába velem van és tetszettem neki akkor, úgy éreztem már nem, igazából emiatt lettek önértékelési problémáim. Hiába mondta ő nekem, hogy szép vagyok, nem éreztem, úgy éreztem ezek üres szavak, majd amikor másoknak elmondtam ugyanazt, amit te most ide leírtál, ugyanazokat mondták nekem, mint a fentebb válaszolók. Meg hogyha nem tetszenék neki és nem szeretne nem élne velem, nem lenne velem bla-bla. Na de valami miatt mégiscsak ezt éreztem, holott nem volt rá különösebb okom. Pár hónappal később meg elhagyott mondván, hogy már nem szeret és elkezdte kritizálni is valamilyen szinten a külsőmet, nem azt mondta, hogy csúnya vagyok, hanem pl. a hajammal kapcsolatosan, de lényegében már tényleg nem voltam vonzó számára.

Most két opció van, az első, hogy okkal nem érzed magad szépnek és okkal érzed azt, hogy nem szeret téged és ugye pont emiatt vannak önértékelési problémáid. A második még az, hogy alapból önértékelési problémáid vannak és voltak régen is, és emiatt érzed, hogy nem szeret téged. Bár nem hiszem, hogyha 4 évig nem érezted ezt, akkor miért most kezdenéd el ezt érezni a semmiből.

2021. aug. 4. 00:00
 7/9 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%
Nekem, kevésbé előnyös külsejű férfiként egy dolog vált be: Nem mások mércéjével mérem magam. Tudd: Mindig lesz egy szebb, egy helyesebb. Ha mindezekkel együtt TEVELED van, úgy nincs mitől tarts. Ráadásul a leírtak alapján abszolút a társának tart. TE vagy neki A NŐ, hiszen melléd fekszik le esténként, a TE sikereidnek örül, a közös lakást takarítja - nézhet ki a többi nő akárhogy. A helyedben nem pörögném túl a dolgot. Azt mondjuk kommunikáld, ha igényed van egy kicsivel több romantikára! Nem baj, ha rá kell vezesd. :)))
2021. aug. 4. 00:00
 8/9 anonim ***** válasza:
21%

Ne hagyd, hogy beleszürküljetek egymásba.

Csinos legyél, változatos, csinálj programokat, lepd meg

valamivel soron kívül, érezze ő is, hogy nem kell ahhoz

évforduló, névnap, stb., hogy kicsit több gyengédséget

nyújtsatok egymásnak.

Ne panaszkodj, ne tégy szemrehányást, nyújts példát,

biztasd.

A férfiak azonnal becsukják a fülüket, ha szemrehányást,

követelőzést hallanak. Az semmin nem változtat,

viszont feszültséget generál, teljesen fölöslegesen.

2021. aug. 4. 02:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
8-as Ez a kérdezőt hogy segíti? Nem a partnerének van problémája, hanem neki magával! Egy szóval sem mondta, hogy felé bármi kritika elhangzott volna, nem beszélve arról, hogy tőle sem szemrehányás, vagy követelőzés.
2021. aug. 4. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!