Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Második feleségek: ti hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Második feleségek: ti hogy kezelitek az első feleséggel kapcsolatos problémákat?

Figyelt kérdés

Én vagyok a második feleség, és érdekelne, hogy akik ilyen helyzetben vannak/voltak, azoknál hogy zajlott? Nálunk az a probléma, hogy az exfeleség a mai napig gyűlölködik, keresztbe tesz, és a férjemmel közös gyereküket is ellenem, sőt a férjem ellen is neveli. Szerencsére nem kisgyerek már, 16 éves lesz, így képes önálló döntést hozni, nincs rá már túl nagy befolyással az anyja, de a férjemnek és nekem folyamatosan beszólogat, a stílusa bicskanyitogató, megnehezíti a láthatást, megszabja, hogy hová vihetjük a gyereket és mikor, úgy pl. nem is mehetünk el úgy a gyerekért, hogy én is a kocsiban vagyok, mert engem látni sem bír még az utcájukban sem, stb.

Az, hogy engem gyűlöl, érthető, hiszen a férjem annak idején miattam döntött úgy, hogy kilép a már haldokló kapcsolatukból. Nem is ezen szeretnék változtatni, ezen nem is lehet. De akik voltak már ilyenben, ti hogy kezeltétek az állandó rosszindulatot, beszólogatást, befolyásolást? A férjem is többször próbált már vele beszélni, de ha lehet, kerüli a konfliktust, nem akar még jobban összeveszni vele. De ignorálni sem lehet, mert a gyerek miatt muszáj kommunikálniuk. Van valami jó tanácsotok esetleg?

Gyűlölködő kommentek nem igazán érdekelnek, de úgyis lesznek. Viszont aki tud valami hasznosat mondani, vagy csak leírja a saját tapasztalatát, azt megköszönném.

2021. jún. 30. 12:23
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
51%
Kit érdekel mit csinal🤣Az már az ő szegénységi bizonyitvanya, hogy gyulolkodik.Attol nem kapja vissza az exet. Kicsit inkább szánalmas is, higy így vergődik. A barátnőmet is elhagyta a férje, de ő okosabb, és emelt fővel vette tudomásul, hogy más kell, nem állt neki c. Iganykodni. Aki így viselkedik arról ordít, hogy féltékeny, és szánalmat is kelt egy idő után, az exben.
2021. jún. 30. 12:39
 2/17 anonim ***** válasza:
60%
Mondjuk nagylány már, ne a házuk előtt vegyétek fel. Az meg vicc, hogy ekkora gyereknél szabályzza a láthatást, hogy hova vihetitek. A párod magyarázza el neki, hogy ebbe nem szólhat bele. 16 éves, már nem hiszem, ha nincs valami extra gond, hogy az exxel kéne beszélni a gyerekròl, tud a gyerekkel már szinte felnőtt módjára beszélni, sőt az egész kapcsolattartást megbeszélni, így az exet ki is lehet hagyni a képből.
2021. jún. 30. 12:43
 3/17 anonim ***** válasza:
60%

Második feleség vagyok és kifejezetten baráti a viszonyunk az első feleséggel. Igaz, a válásuk után 5 évvel ismertem meg a férjem.

De megsúgom, egy nőnek sem a kedvence a családot szétugrasztó újabb pina.

Aztán, hogy mennyire volt az a házasság rossz, vagy nem rossz, csak a pasidtól tudod, azoknak meg mindig "haldoklik" a házasságuk egy dugás reményében, tehát ez nem releváns infó.

...és a tanácsom:

Neked semmi dolgod vele, ne provokáld a személyeddel, majd ő és a volt férje rendezik egymással a gyerek körüli megbeszélnivalókat.

2021. jún. 30. 12:44
 4/17 A kérdező kommentje:
Köszi 1-es, igen próbáljuk mi is figyelmen kívül hagyni ezeket a dolgokat, de nehéz, mert heti szinten van valami, amin kiakad, és megírja messengeren a férjemnek, mert persze telefonon nem hajlandó beszélni vele csak ha nagyon muszáj, inkább írásban kommunikál. A gyerek is szokta mesélni, hogy az anyja miket mondogat neki, és hogy ő nem akar két tűz közt lenni. Mi soha egy rossz szót, megjegyzést nem mondunk az anyjára, nem is beszélünk róla ha nem muszáj, de náluk mindig mi vagyunk a téma. Meg a szomszédoknál, meg a rokonoknál, meg a kollégáknál... mindenhonnan ezt halljuk vissza, már nincs kedvünk magyarázkodni, hogy mi igaz és mi nem.
2021. jún. 30. 12:44
 5/17 A kérdező kommentje:

2: igen, a közös programokra inkább kerülünk egy nagyot autóval, hogy ne legyen ebből gond, csak kicsit nevetséges már ez a helyzet, pl. a szüleimhez se engedte még el a gyereket, mert hogy nincs közük hozzá, pedig már nagyon szeretnék megismerni

3: nem csak a férjemtől tudom, hogy milyen volt a házasságuk, korábbról ismertük egymást, az exfeleség is mesélte régen, hogy már csak lakótársak, és halálra unják egymást, a hitel tartotta össze őket és a gyerek... tudom, hogy nekem semmi dolgom vele, nem is erre vártam tanácsot, hanem az összképre, hogy új feleség és férj hogyan tudják kezelni ezt az egész helyzetet, én a magam részéről nem provokálom, de nyilván attól még létezem

2021. jún. 30. 12:49
 6/17 anonim ***** válasza:
54%

Én mondjuk a hasonló dolgai ért kinevettem, egyszer egy rendőrrel mentünk azóta nincs akkora pofája.

Még he ne menj az utcàjukba Nah persze 😀😀😟

2021. jún. 30. 12:50
 7/17 anonim ***** válasza:
43%

#3 mekkora álszent, rosszindulatú pin@ vagy, ahogy te fogalmaztál…

Nem minden férfi hazudik, és rengeteg családot nem kell szétugrasztani, mert szét van az már. Mellesleg ha jó az a kapcsolat, fejre is állhat a harmadik, nem ér célt.

Nagy mellénnyel vagy, hogy 5 éve elvált volt már a férjed, mikor megismerted, de mi lett volna, ha nem?

Magadról is így beszélnél?

Egyrészt nem minden fekete vagy fehér, másrészt lehet javadra vàlna, ha más szemszögébe is megpróbálnál belehelyezkedni.

2021. jún. 30. 12:53
 8/17 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon jó hazassag lehetett, ha a ferj elhagyta😀szetturni egy jó hazzasagot nem lehet, mondom ezt férfiként. Próbálkozhatna nalam bármilyen p.ina, ha én szeretem a feleségem. Én is elvaltam, az utolsó 5 évet kB nyuglottuk, a volt feleségemnek természetesen harmonikus házasság volt 😮testileg 3 havonta 1, és még sorolhatnam. De hogy a kérdező kérdésére is válaszoljak, semmit nem kell tenni. Ha foglalkoztok vele az neki csak jó. A gyerekkel kell kapcsolatot tartani, hiszen lassan felnőtt, önálló döntései lesznek. Apás hétvégén meg nem az exfeleseg dönti el, hogy hova mentek, ez egyszerűen vicc. Nem kell tőle engedélyt kérni, csak elviszitek a te csaladodhoz és ennyi. Ha nem tetszik valami menjen a bíróságra. Valószínűleg ha kész párja akkor lehiggad. Mióta váltak el?
2021. jún. 30. 13:10
 9/17 anonim ***** válasza:
74%
*testiseg, lesz elnézést javít a telefonom.
2021. jún. 30. 13:12
 10/17 A kérdező kommentje:

7: köszönöm, kb ezt akartam volna írni én is, egyetértek

8: köszönöm, a férjem próbál mindent megbeszélni az exével, nehogy később probléma legyen belőle, de már kezdünk leszokni erről, csak a gyereket se akarjuk rossz helyzetbe hozni otthon, hogy esetleg nem meri elmondani az anyjának, hogy hol voltunk, látva, hogy mennyire ellenzi pl. a szüleimet, vagy többnapos ottalvós kirándulást :/

2 éve váltak el egyébként

2021. jún. 30. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!