Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pszichológiai tanácsadás lezárása után összejöhet a pszichológus és a volt páciens?
Nem lehet.
"A terapeuta és kliense között semmilyen körülmények között sem bontakozhat ki szerelmi viszony. Amikor belelépnek a terápiás kapcsolatba, akkor vissza nem vonható szerződést kötnek arra vonatkozóan, hogy viszonyuk a terápiás kereteken belül marad. Ha ettől eltérnek, az súlyos etikai vétségnek számít. Ennek a megállapodásnak nincsen elévülési ideje sem.
A terápia lezárulta után sem merülhet fel a szerelmi viszony lehetősége."
Elhívhatod, csak semmi értelme. Ő fel van készülve ilyen esetekre és a visszautasításra is.
Van pszichológus ismerősöm, aki fiatal nő és kb. minden második páciens szerelmes lesz belé. De volt, hogy a páciense rokona lett szerelmes belé. Ők eleve fel vannak készítve arra, hogy a munkakörük elégé bensőséges a páciesekkel, ami egy kevésbbé határozott emberbe kötődést generálhat.
Mit kezdene ő annyi nővel/pasival?
Én nem vagyok pszichológus, de segítettem már egy nőnek az a férje családja általi alávetettségből kicsit kiszakadni.
Utóbb jöttem rá az hogy felelőtlenség volt, matt utána tőlem lett (volna) függő.
Szerintem egy profi nem követ el ilyen hibát.
De hát ő is ember, hátha.
Mondd, hogy hálapénz helyett meghívót vacsorázni.
De ne nagyon számíts sikerre.
Ahogy #1 mondja. Ez nem úgy működik, hogy vége a terápiának, akkor már nincsenek etikai aggályok. (attól persze még lehet olyan terapeuta, aki belemegy, de ez akkor is etikai vétség).
Btw, az esetek 99%-ban a dolog egyáltalán nem kölcsönös. A terapeutának legtöbbször csak munka vagy, míg te úgy érzed, hogy mennyire megért, meghallgat, hogy végre találtál valakit, aki mindenben partner. Pont ezért etikai vétség, mert nem azonos helyzetben vagytok.
09:01 dehogy Pszichológus!!!⚠️
Már dugattyúgyáros, vegyész ,fizikus is vót a tag!!!!⚠️a 09:01 es
Pszichológus vagyok, nem hinném, hogy összejönnék klienssel, de ez függ a személyiségtől és problémától is. Ha teljes mértékben egészséges személyiség, aki mondjuk azért járt nálam 3x mert a karrierjében ért el egy válaszúthoz és jól jött neki objektív külső szempont akkor nincs ezzel baj, de én is azt mondanám, hogy pár hónap így is teljen el.
1.-ső válaszoló ez a pszichoterápiára vonatkozik ahol sokkal mélyebb, húsbavágóbb kérdések merülnek fel és megfordulnak személyiségzavaros stb kliensek. Egy átlag pszichológus nem terapeuta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!