Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van más is, aki romantikusan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van más is, aki romantikusan vonzódik az azonos nemhez is, de szexuálisan csak az ellenkezőhöz? Vagy esetleg egyénenként változó?

Figyelt kérdés
Beszélgetnék hasonló cipőben járókkal. Én heteroszexuális vagyok, de érzelmileg mindkét nem vonz. Van férjem, és egy lány szerelmem is, akit nem kívánok, de amit érzek iránta az pont mint a szerelem. Ez mennyire lehet gyakori?

2021. jan. 18. 23:29
 1/5 anonim ***** válasza:
65%

Azt hiszem pánszexuálisnak hívják. Vagy egész pontosan pánromantikus és heteroszexuális.

Én férfiként így belegondolva gyakran tűnődöm el, hogy 1-2 haverommal tökéletes, harmonikus párkapcsolatom lehetne, de sosem tudnék szexuálisan hozzáérni egy férfihez, még hármas szexben is taszít a 2 férfi 1 nő felállás gondolata is. Pedig nem tartom magam homofóbnak, van meleg kollégám is, meg az sem igazán érdekelne, hogy a társadalom mit gondol rólam. Maga a férfias jegyek taszítanak szexuálisan és csökkentik a libidómat.

A nőknek meg valahogy a személyiségük, a női gondolkodás az, ami távol áll tőlem. Kapcsolatot kizárólag egy nőies külsejű, de férfias gondolkodású havercsajjal tudnék elképzelni.

2021. jan. 18. 23:48
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Ilyen egy igazi barátság.
2021. jan. 19. 00:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon nem. Van igazi barátságom is, az tök más!
2021. jan. 19. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Huh, ne is mondd, én is hasonló problémával szenvedek.

Kamaszkoromban volt egy nagyon közeli baratnőm, szinte lelki szerelmet éreztem iránta és állandóan ott motoszkált a fejemben, hogy akkor én most biszex vagyok, vagy mi van? Ráadásul akkoriban egy fiú sem tetszett igazán. Viszont most hogy már volt srácokkal kapcsolatom, tudom, hogy szexuálisan a férfiak vonzanak, bár a nők gondolata sem taszít, de velük inkább csak maga a figyelem és közelség, az öröm okozásának lelki oldala lenne max igazán élvezetes. Viszont az érzéseim felé kb olyan gyengédek és ragaszkodók, mint a barátom felé, még így évek múlva is.

Azóta már kissé kezd elhalni a kapcsolatunk több okból is, de anno együtt tervezgettük a megöregedést meg ilyenek :D Akkor még be is próbálkoztam volna nála, csak fiatalok voltunk, én nyuszi voltam meg az élet nem úgy hozta.

Most is van egy barátnőm, akit nagyon szeretek és konkrétan el tudnám képzelni, hogy vele élem le az életem. Szexuálisan ő se vonz, de nagyon jó lelki társ és remek páros vagyunk együtt. Vele más a kapcsolatom, mint az első barátnőm felé (ő nagyon érzelmes, romantikus légkört tudott teremteni), ezt tisztábban barátságnak érzem, de akkor is így mindent egybevetve nem is olyan egyértelmű a határ, ha a szexualitást leválasztva érzelmileg nézzük a dolgot. Illetve rengeteget viccelődtünk vele, hogy "egy pár vagyunk".

Én anno ezt úgy rendeztem le magamban, hogy a szexuális vonzalom meglétét vizsgáltam, de így is érdekes tapasztalat volt, hogy jobban szerettem az első legjobb barátnőmet mint az első pasimat (akivel csak nagy vonzalom volt, de lelki összhang nem). Meg olvastam utána én is a hetero/homo/stb.-romantikusságról illetve hetero/homo/stb.-szexualitásról, és akkor újra előjöttek ezek a kérdések.

Számodra miben más a barátodaid iránt érzett igaz barátság és ez a romantikus érzelem, ha egyikben sincs szexualitás? Elfogadás, kompatibilitás, lelki összhang, mélység, intimitás?

Vagy egyszerűen csak amit barátságnak nevez a legtöbb ember, az valójában inkább haverság, és ez az igazán mély aszexuális szeretet a barátság?

2021. jan. 21. 18:44
 5/5 A kérdező kommentje:

Jaj de jó, hogy írtál.

Pont ilyen értelmes hozzászólásra, beszélgetés indításra vágytam. Köszönöm, hogy megosztottad ezt így itt nyilvánosan.

Számomra is hasonló lehet, mint neked.

Hogy a szexuális vonzalmat ha kivesszem a képből, akkor olyan, mint a szerelem.

Nem kívánom én sem, de pl ha szeretne ő, akkor lefekudnek vele mert annyira szeretem. Magamtol viszont nem igényem, csak a nagyon szoros testkozelseg.

Ha ez egy fiuval van, pl a ferjemmel, ott nem kerdes hogy a szex is a része.

Mitol mas a tobbi baratsagnal?

Szamomra mas.

Vannak mas es ertekes es komoly es mely baratsagaim, azokban megsincs ennyire eros erzelmi vonzodas. A jo szo ez a romantkius vonzalom szerintem erre.

Es tenyleg azt elem meg mint a szerelemben, hogy baromira hianyzik, hogy ra gondolok, hogy a gyomromban erzem.

2021. jan. 21. 20:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!