Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan, akinek vak párja van?
Én is a vak fél vagyok. Nálunk sincs Semmi gond a háztartás vezetésével. Mosás, sütés-főzés, takarítás, vasalás...sőt, van, hogy még a varrással is megbírkózok legnagyobb meglepetésemre. 😅 Meg "barkácsolgatni", szerelgetni is szeretek. Például egy összeszerelendő bútorért közelharcot szoktunk vívni férjemmel ki szerelje össze. 😂 Két dolog marad férjemre, az olajban sütés és a bevásárlás. Nálunk annyira nincs, hogy sehol semmi ne legyen, csak annyit kérek, törékeny, dőlékeny dolgokat ne tegyünk nem megszokott helyre.
De szerintem nagyjából azt lehet mondani, ahány választ kapsz majd, annyiféle hozzáállást, szokást olvashatsz. Melyik vak mi mindenre képes, melyik vaknak mivel van gondja...Van vak aki egyedül, esetleg a kutyusa segítségével járja az országot, van aki botot sem vesz a kezébe, nem képes egyedül sehova sem menni a lakáson kívül.
Én valahol középtájon vagyok. A településen elboldogulok a fehérbottal, de ha valahova menni kell intézni valamit, oda már segítséget kérek, néhány már nagyon ismert, és könnyen bejárható helyet leszámítva.
Megint a #3 vagyok. A segítség-önállósághoz: Mosáskor különböző technikákkal szét lehet válogatni a ruhákat. Ki hogyan teszi. Kézzel történő felismerés, külön gyűjtés, színfelismerő használata...
Főzésnél fűszerek és ilyesmik felismerése vagy illat, tapintás alapján megy, vagy mobilon vannak karakterfelismerő alkalmazások amikkel el lehet olvastatni a címkét.
Ezeket a levelek, doksik elolvasására is lehet használni.
Van pénzfelismerő alkalmazás is.
Tehát a technika, informatika...fejlődésének köszönhetően alig van már amit egyedül nem lehet megoldani. Innen már csak a vak személyiségén múlik, hogy mennyire tud, és akar önállóvá válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!