Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felelős vagy sem egy ember az exéért vagy akinek nem tudta/akarta viszonozni az érzéseit ?
Nincs.
Nehogy már a lány legyen hibás, mert Pistike megbukott :D
"a legtöbb ember szerintem felnőtt korában is rengeteg piszlicsáré dolgon képes felháborodni"
És? AZ ő dolguk. Nehogy már más legyen érte a felelős!
1. vagyok, szerinted akkor mi lenne a helyes döntés? A lány aki nem szereti Pistikét legyen vele, mert szegény Pistike még a végén megbukik amiért Juliska lesz a hibás? :)
Más területen is éri elutasítás az embert, legyen az egy áhított előléptetés vagy egy állásinterjú ami nem sikerül. Ezeket is tudni kell kezelni, az élet ilyen, nem mindig sikerülhet minden, legyen az párkapcsolat vagy bármi más. Csak azért senkinek nem mondanék igent, hogy ne bántódjon meg. Szerintem valakivel azért lenni, mert sajnálom az károsabb, mint nemet mondani.
Mondjuk ettől szerintem sokszor árnyaltabb a kép- pl. akiket példának felhoztam, ott a lány, miután szakitottak a barátjával, tőlünk kérdezte egyszer, hogy mi lenne, ha össszejönne az érte epekedő sráccal. Mondtuk neki, hogy ne, mert tönkretette volna, úgy láttuk, inkább az egóját fényezte, hogy szerelmesek belé. De más példa is eszembe jutott, ugyana a szitu : egy ismerős lány egyszer dagadó büszkeséggel mesélte nekem, hogy az egyik volt gimis osztálytársa évek óta szerelmes belé és szenved miatta, ős ő ezt tökre élvezi. Még vigyorgott is, miközben mesélte, szóval abszolút nem jutott le az agyáig, hogy a srác szenved miatta. Úgyhogy sokszor van ezekben a sztorikban "kettőn áll a vásár" elem. ezért fogalmaztam úgy, hogy "felelős-e" a körberajongott ember a rajongójáért. Az előléptetést nem keverném ide, nyilván ha valakit kirugnak a munkahelyéről, mert lesz-rja a feadatait vagy rosszul tanul és semmit nme tesz azért, hogy bekerüljön egy egyetemre, az nem vethető össze ezekkel, az a saját sorozatos rossz döntéseinek következménye.
De elég sok ember pl. öngyilkos lesz vagy gyilkol szerelemféltésből, a művészeteknek is kedvelt témája a szerelem okozta szenvedés. Nem azt látom, hogy az emberek ezt napok alatt fle tudnák dolgozni, sőt, évtizedes leragadások is vannak.
Én úgy vélem, sokszor felelős a rajongott fél a rajongóért..
Engem fenyegetett exem öngyilkossággal, mert szakítottam vele miután kiderült, hogy megcsal, nem éreztem volna magam felelősnek. Szerintem más esetben se kéne. Aki meg szerelemféltésből öl az nem való emberek közé, semmi mentség nincs rá. Aki évtizedekig nem képes feldolgozni egy szakítást vagy elutasítást ami normális körülmények között zajlott, ott szerintem kezelés szükséges, mert bőven más gondok is vannak és ez csak egy tünet, egy hosszabb kapcsolat után szerintem amúgy sem baj, ha az ember pszichológushoz megy, ha nem képet feldolgozni a dolgot.
A fenti sztoriban azon kívül, hogy a lány nevet a srácon, nem látom hol hibás, a srác dönthetne úgy, hogy legalább megpróbál továbblépni. Belém is voltak szerelmesek, simán nemet mondtam, nem tehetek arról, ha az illető képtelen kezelni azt, ha nemet mondanak neki, csak ezért nem lennék senkivel sem együtt, mert sérül a kicsi lelke, nem megyek bele olyanba ami nekem nem jó és amit nem akarok. Amit megtehetek ilyen esetben, hogy minden kapcsolatot megszakítok a másikkal és baromira nem érdekel, hogy onnantól ő hogyan teszi tönkre az életét a saját döntéseivel.
Az meg, hogy szerinted felelős adott esetben az áldozat, ha megölik szerelemféltésből simán gusztustalan.
"Az meg, hogy szerinted felelős adott esetben az áldozat, ha megölik szerelemféltésből simán gusztustalan." Ezt nem tudom, hol olvastad, ezt pont sehol nem állitottam.
A gyilkosságot, öngyilkosságot külön példaként emlitettem meg, hogy vannak, akiknek ennyire nem megy a feldolgozás. Nyilván nem normális, nem erkölcsös, de tény, hogy vannak ilyen emberek is. Ráadásul sokszor azért lepődik meg a környezetük, mert a gyilkosság/ongyilkosság előtt nem láttak rajtuk tüneteket, normális embernek tuntek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!