Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan írnátok le a szerelmet egy hosszú távú párkapcsolatban?
Az eleje minden kapcsolatnak rózsaszín, aztán majd jön a kiábrándító valóság de vannak olyan személyek, akiknél nem ábrándulsz ki. 6 éve vagyunk kapcsolatban, 4 éve élünk együtt. Az eleje rózsaszín volt egy darabig de nagyon hamar elkezdett mélyülni és jött az összetartozás érzés, hogy egy csapat vagyunk, a biztonság, hogy már nem játszmázol, hanem tudod, hogy mire számíthatsz a másiktól, a tisztelet, becsület. Szerintem ez az igazi szerelem.
Sokan azt hiszik, látom itt is, hogy jaj 2 éve vagyunk együtt és már nem érzem úgy (nem rajongok a másikért)...basszus ez normális. Egy kapcsolatnak vannak fázisai, ha mindig 1000 fokon lángolnál hamar feldobnád a talpad mert a szervezeted nem bírná. Nem koncentrálna másra csak a szeretett személyre és elfelejtenél enni, aludni, csak ábrándoznál egész nap... Mielőtt pánikba esel nézz utána egy kicsit, hogyan is működik egy kapcsolat, milyen fázisai vannak, ti melyikben vagytok. Mérlegeld a pozitívumokat. Pl. csak mert a másiknak rossz napja van vagy éppen rossz hete nem szakítok vele, mondván, hogy én ezt nem bírom. Megértem, támogatom és segítek, hogy jobban érezze magát és amikor én leszek a sárkány, ő is türelemmel, bizalommal és megértéssel fog hozzám viszonyulni. Vannak nehezebb pillanatok. Van, hogy egyedül szeretnél lenni (nem szingliként, hanem hogy haza mész és azt csinálod amit szeretsz, anélkül, hogy a másik ott lenne). Ezek normális gondolatok, nem azt jelenti, hogy emgromlott a kapcsolat vagy már nem szereted az illetőt.
Fontos, hogy adjatok teret egymásnak. Kell, hogy legyen énidőd és neki is, hogy legyenek külön élmények, amiket csak elmondás szintjén osztotok meg. Kell, hogy legyenek közös élmények is.
Amit leírtál teljesen normális érzés egy hosszú kapcsolatban. Azon, hogy kívánod-e lehet segíteni. Egyszer azt olvastam, ha a párod szexelni akar akkor szexelj vele akkor is ha neked semmi kedved. A végén úgy is jól jársz, nem sérted meg és minnél többször csinálod, annál inkább vágysz rá. Mikor pl. minden nap edzel, fitt vagy, alig várod, hogy ma is mehess...de mikor 3 hónapja ülsz a kanapén és agyalsz, hogy meg kéne már mozdulni, akkor nem annyira akaródzik... Így van ez mindennel az életben. A szerelmet is ápolni kell folyamatosan, szexelni is gyakran kell és hidd el, hogy újra bele lehet jönni, újra úgy érzed, hogy alig várod, hogy hazaérj és a pároddal lehess.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!