Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Létezik olyan, hogy elsőre...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan, hogy elsőre rátalál valaki az igazira?

Figyelt kérdés

Nagyjából egy éve együtt vagyunk már, én 20 éves vagyok a barátnőm egy két évvel fiatalabb. Mindkettőnknek ez az első kapcsolata. Igazából jól megvagyunk, szeretjük egymást. Előfordul, hogy néha összeveszünk, de általában kis apróságokon és hamar be is látjuk, hogy nem volt sok értelme. Ennek lehet az az oka, hogy mindketten szeretünk duzzogni ha úgy van és mindketten szeretjük ha nekünk van igazunk, nehéz beismerni ha hibáztunk vagy tévedtünk. De ezek olyan dolgok amik idővel változnak miközben összecsiszolódunk. Részemről ez már enyhült is kicsit.

Többen mondták, hogy ne legyek hülye, hogy leragadok az első nőnél. Ezt viszont nem tudom hogy értsem. Ha adott egy kapcsolat ami működik és jól megvagyunk akkor hogyan tovább? Vessünk neki véget csak azért mert ez az első és meg kell nézni, hogy milyen a többi? Ebből lehet az, hogy beválik és tényleg találunk jobbat, amire szerintem azért kicsi az esély. Előfordulhat az is, hogy nem találunk jobbat és később újra összejövünk, de előfordulhat az is, hogy többé nem lesz közöttünk semmi (amikor az egyik fél szingli a másik nem és így változik, vagy elkeveredünk más felé és nem találkozunk) és egy életen át bánni fogjuk, hogy volt egy remek kapcsolatunk amit elrontottunk a semmiért. Ennek nincs értelme. Én ezt nem értem... Miért mondják ezt?

Igazából szerintem nem lehet véletlen, hogy megismertük egymást. Korábban rengeteg lánynál próbálkoztam de általában nem foglalkoztak velem, lekoptattak, kihasználtak stb. Mindketten átmentünk nehéz dolgokon és a mélypontról hoztuk vissza a másikat. Egyikünk sem az az átlagos fiatal. A barátnőm rendes, lelkiismeretes, főz, mos, takarít, szeret nem olyan mint a mostani lányok akik leginkább csak kurválkodnak. Nyilván van kivétel de nagyon kevés és egyre nehezebb találni. Magam sem tartozom a nagy átlaghoz, más vagyok mint a korosztályom. Nem vagyok az a suttyó mint a mai többség, nem akarom fűvel fával csalni a barátnőm, nem akarom kihasználni és bántani sem tudnám soha.

Igazából jól megvagyunk, a családja is szeret, az én családom is szereti. Eddig mindenki azt mondta, hogy jók vagyunk együtt és vigyázzunk egymásra.

De kicsit zavar a korábban említett kijelentés, nem tudom hogy értelmezzem, nem tudom mire számítsak, nem tudom mi lesz.

Félreértés ne essék, nem bizonytalanodtam el a kapcsolatban, szeretem ezt a kapcsolatot és jó nekem. Csak kíváncsi vagyok, hogy mások a tapasztalatok alapján mit mondanak, mire számíthatok.

Nektek mi a véleményetek? Jól érzem, hogy Ő az akire vártam? Vagy ez is tönkre fog menni idővel mint általában minden?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!

2020. júl. 29. 09:13
 1/5 anonim ***** válasza:

"Vagy ez is tönkre fog menni idővel mint általában minden?" Igen, minden tönkremegy idővel, amit nem ápolnak, nem tartanak karban stb...

"nem bizonytalanodtam el a kapcsolatban, szeretem ezt a kapcsolatot és jó nekem" És neki?

"nem olyan mint a mostani lányok akik leginkább csak kurválkodnak" Meséltél neki a benned lévő általános lenézésről a nők iránt?

"Nem vagyok az a suttyó mint a mai többség," A párod tud róla, hogy foglya vagy a sztereotípiáidnak? Másban is ilyen felületes vagy?

"Egyikünk sem az az átlagos fiatal." Igen, neked vagy egy többletérték-tudatod a többiekkel való összehasonlításban. Mire alapozod ezt?

Hogy látod magadat 2, 5 és tíz év múlva?

Hogy látod a kapcsolatodat 2, 5 és tíz év múlva?

Hogy látja a párod ugyanezen dolgokat hasonló időtávlatban?

A fő kérdésedre a válasz az, hogy igen. Adódik a következtetés: mit teszel azért, hogy a párod számára te legyél -és maradj is- az igazi?

2020. júl. 29. 09:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amiatt szokták ezt mondani, hogy "ne ragadj le az első nőnél", hogy több tapasztalatod legyen. Ha már volt egykét kapcsolatod, látod milyenek az emberek, akkor jobban tudod értékelni azt, aki tényleg szuper társ. Ha már elsőre minden szép és jó együtt, akkor ezt egy idő után természetesnek veszi az ember, és nem fogja eléggé megbecsülni a párját, mert nem tudja milyen rossz is lehetne valaki más mellett.

Ettől függetlenül, ha tényleg minden olyan jó együtt és passzotok szeretitek egymást akkor ne szakítsatok ilyen társadalmi elvárások miatt. Hülyeség. Hatalmas mázli és áldás, ha már az első kapcsolat ilyen jó összejött, úgyhogy vigyázzatok egymásra. Legszebb ha együtt is maradnátok életetek végéig. Nem élünk tündérmesében, biztos lesznek gondok még, de ha már valami jó azt tarsátok meg. Hajrá!

(Én ismerek olyan párokat, akik elsők voltak egymásnak középiskolában jöttek össze és azóta is együtt vannak 35 évesek és házasok. Szóval vannak szép történetek, remélem a tiéket is az lesz.)

2020. júl. 29. 09:39
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Felelősséggel megmondani a tutit ebben a helyzetben nem lehet! Az tippelés. Tudom közhelyes ,de nem tudhatod mit hoz az élet öt, vagy tíz év múlva... és melyikőtök hogyan és milyen irányba fog még fejlődni/ változni, mert így nem maradtok. Csak azt tudom neked mondani, hogy a puding próbája az evés, és azt sem árt hogyha, egy kicsit többet fogyasztotok belőle, mielőtt véleményt mondtok. Úgyhogy várjál ezzel a kérdéssel még, illetve ennek eldöntésével. Én például ismerek egy olyan párt, akik gimiben osztálytársaim voltak, 16 évesen jöttek össze, és a mai napig boldogan élnek, pedig már 47 évesek! De egyébként ritka az ilyen...
2020. júl. 29. 10:08
 4/5 anonim ***** válasza:
75%

Az igazira? És mondd, viszonyítási alap híján honnan a búbánatos kecskebogyóból tudja az illető, hogy az igazit találta meg?

Más részről meg "igazi" nem, létezik. Szerelem létezik, amelynek oltárán egót, önérdeket feláldozva (noha ez nem nevezhető áldozatnak) addig csiszolják egymást, míg igazán jó emberré, igazán szerethető partnerré válnak.

2020. júl. 29. 16:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Abban lehet valami, hogy jó tapasztalatot szerezni, de a "biztos mostot" nagyon nem lenne okos dolog dobni a "talán" miatt. Nem értem minek ennyit gondolkozni a hogyan továbbon, ha valami jól működik.
2020. júl. 29. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!