Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Elítélendő ez? Egyáltalán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elítélendő ez? Egyáltalán szerelem vagy valami más? Mit tegyek? Többi lent.

Figyelt kérdés

26 éves férfi vagyok. Jó pár kapcsolatom volt már, amikben kedveltem a partnereimet de különösebben mély érzéseim sosem voltak irántuk, tehát soha életemben nem voltam szerelmes. Eddig!?

Most viszont elkezdtem valamit érezni a szomszédban élő lány iránt. A gond az, hogy csak 15 éves.

Röviden, hogy értsétek. Először csak a folyosón futottunk össze, meg a munkából hazafelé gyakran láttam egyedül sétálgatni vagy ülni a parkban. Néha volt kiabálás náluk apu részéről de ennek még nem is tulajdonítottam ekkor jelentőségét.

Aztán már nem csak köszöntünk hanem váltottunk is pár szót, üres csevegés gyanánt, hogy ne legyen kínos a csend a lépcsőházban vagy ha pont egyszerre mentünk el akkor az az 5 perc amíg elsétáltunk a villamosig. Kedves, csinos, kicsit visszahúzódó lánynak tűnt de ekkoriban egyáltalán nem érdekelt még.

Egy ilyen beszélgetés során még a tavalyi évben szóba jött, hogy érettségizik és nem megy a matek. Mérnöki végzettséggel nekem ez nem okozott nagy gondot, úgyhogy felajánlottam, hogy segítek, úgyis egy csomó unokatestvéremet korrepetáltam már belőle. Először nem fogadta el, még párszor beszéltünk róla az elkövetkezendő hónapban aztán végül is élt a lehetőséggel, mert közeledett az érettségi és mint kiderült tényleg nem volt jó belőle szegényke.

Az azt következő időkben elég gyakran jött át először csak matekozni aztán már néha csak beszélgetni is. Ezeknél a beszélgetéseknél körvonalazódott bennem ki aztán, hogy az otthoni helyzet miatt van ő annyit távol a lakástól. A lényeg az, hogy apu és anyu nem a legjobb szülők.

Ahogy egyre több időt töltött nálam egyre jobban megnyílt a kezdeti visszahúzódása után. A családi helyzete ellenére is egy iszonyat kedves, a maga módján vidám, optimista és vicces lány. Tavaly ősszel pedig már azt vettem észre, hogy szeretek vele beszélgetni és kifejezetten várom azt hogy átjöjjön, akár csak annyira, hogy nálam írja meg a háziját. Ezzel egy időben pedig elkezdtem kicsit nőként tekinteni rá, ami viszont megrémített, mert azelőtt soha el nem tudtam volna képzelni hogy egy fiatal lányra így nézzek.

Nem akarok vele lefeküdni de sajnos nem csak lányként nézek rá, emellett szinte várom azt, hogy időt tölthessek vele. És nem tudom hogy most pontosan hányadán is állok saját magammal.

A teljesség kedvéért, én elég erősen, családon belüli erőszakban nőttem fel. Nem tudom, hogy csak emiatt szimpatizálok ennyire velem és akarom megvédeni vagy más is van emögött.

Bennem volt az is, hogy kerülöm, mindig kitaláltam valami kifogást, hogy miért nem érek rá. Nyilván ő szeretett volna menekülni otthonról ezért rossz érzés volt elküldeni, de úgy gondoltam hogy ez szükséges, amíg valahogy ki nem tisztulnak belőlem ezek az érzések.

Ez ment is addig amíg bocsánatot nem kért és megkérdezte, hogy mivel sértett meg amiért nem akarok vele beszélni. Szegény lány magát hibáztatta az én hülyeségem miatt. Ezután már nem volt szívem távolságot tartani. Azóta is gyakran van nálam késő délutánonként vagy hétvégén. Van amikor csak átjön leül és olvas nálam egy könyvet tehát semmi olyan illetlen nem történt eddig. Szüleit pedig ez nem különösebben érdekli.

Kellemetlen mert nem akarom, hogy azt feltételezzék rólam hogy valamit akarok tőle. Kellemetlen mert én magam sem tudom hogy akarok-e tőle valamit.

Nem tudom, hogy érzek-e iránta valamit vagy ez szimplán csak a hasonló gyerekkor miatti szimpátia és együttérzés a részemről.

Gondolkoztam már azon is hogy szimplán elköltözök és nem foglalkozok vele innentől kezdve. Egyrészt túlságosan is szeretek vele időt tölteni másrészt olyan érzésem lenne mintha cserbenhagynám őt.

Ebben a helyzetben szerintetek mi a helyes döntés vagy lépés a részemről, mert én már nem tudom?

Sajnálom de lehet, hogy egy kicsit hosszú lett a siralmam.

2020. ápr. 15. 14:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
10 pont a Griffendéltől, Kérdező.
2020. ápr. 15. 14:41
 2/15 anonim ***** válasza:
39%

26 évesen 15 éves lánnyal jól kijössz. Ez sokat elmond rólad, kérdező. Férfinek nevezed magad, de te még csak fiú vagy.

Állítod, hogy nem akarsz tőle semmit, de ugyanakkor leírod hogyan hálóztad be.

Mindegy, hogy szerelmet érzel-e iránta; egy gyerekkel van dolgod.

2020. ápr. 15. 14:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát ennek hagyni kell időt, hogy letisztuljon, mi megy benned. Lehet tényleg csak olyan megmentő érzéseid vannak és nem szerelemként manifesztálódik. El tudnál vele komolyabb kapcsolatot is képzelni? Ez az igazi kérdés.
2020. ápr. 15. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
15 évesen mégis, hogy érettségizik?
2020. ápr. 15. 15:11
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Igen, ezt én sem értem. Érettsegi 15 évesen. Mégse rossz a csaj matekból.

Egyébként kérdező én 13 évesen szerettem bele egy nálam 12 évvel idősebb emberbe. Az se jobb....

2020. ápr. 15. 15:36
 6/15 A kérdező kommentje:

#2 Tehát ha kellemesen el tudod beszélgetni egy 15 évessel akkor már ostoba és gyerekes vagyok? azért mert nem atimfizikáról beszélek vele még lehet kellemes az a beszélgetés vagy te mindenkivel csak kül és gazdaságpolitikai beszélgetést folytatsz.

Mit értesz behálóz alatt mivel nem érzem úgy, hogy ilyet tettem volna?

3# Azt tudom, hogy nem tartom a nagy korkülönbség miatt helyesnek kapcsolatot kezdeményezni vele.

4# A középiskolai felvételire gondoltam csupán félre írtam, azért az életkorából talán rá lehetett jönni. A leírtak lényegét sikerült megragadnod.

2020. ápr. 15. 16:14
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Középiskolai felvételi ? Tehát akkor ő most még általános iskolás ?

Verd ki a fejedből ezt az egészet.

2020. ápr. 15. 16:31
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

Hát kérdező nem egyszerű de nem is bonyolult.

Egyfelől mint írtad hasonló családi hatteretek van, emiatt szimpátiat érzel és kicsit magadat látod benne. Ezért is segítesz neki hagyod h ott lógjon, ezzel mintha magadon is segítenél. (a múltbeli magadon)

És ebből következik h sok időt toltotok egyutt közelebb kerültetek egymáshoz, de mint írtad előtte nem tekintettel rá nőként vagy is úgy. De közben szépen lassan megismerted jobban h milyen is valójában, és megtetszett benne a természete mint ember. És most már némi szerepének megfelelően látod benne a nőt is, és az érzés valószínűleg kölcsönös. A lány is ugyan így érezhet irántad sőt mivel tini meg változókorban van így ez neki extra nagy dolog. Plussz ehhez hozzajon a tény hogy számíthat rád idősebb vagy és még az otthoni stressz. KB megvaltokent gondol rád e pillanatban,nem csak mint barát. Nagyon sok dolog kavarog most benne és te egy biztos pont vagy benne neki. Ha tetszik azt javaslom nyiss felé kozeledj. Most 16-18 év között lehet ha eretsegire készül, szóval hamarosan nő érik belőle. És ha ez idő alatt te mellette vagy akkor olyan kapocs alakulhat ki köztetek ami egy tökéletes kapcsolat alapja. És olyan nő lehet belőle amilyet el se tudsz képzelni. Az a 10ev pedig optimális életkor különbség a javadra.

2020. ápr. 15. 16:31
 9/15 A kérdező kommentje:

#7 Lehet, hogy nem írtam egyértelmüen. Tavaly felvételizett, most már 9.-be jár 15 éves.

#8 Abba nem gondoltam bele, hogy ő valyon ilyeneket érezhet-e, anno nekem az ő korában kisebb gondom is nagyobb volt annál minthogy bárki iránt érezzek bármit. Nem tartanám helyesnek ha egy ennyire fiatal lány felé nyitnék.

2020. ápr. 15. 16:42
 10/15 anonim ***** válasza:
49%
Unokabátyám 9 évvel idősebb a párjától, a lány 13 volt amikor összejöttek, ennek már 12 éve. A lány apja verekedett is a lányért, de győzött a szerelem. Van is már egy 1,5 éves fiuk, szóval nem lehetetlen ez. De nekem a 11 év sok lenne...
2020. ápr. 15. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!