Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lehet szerelem nélkül boldog...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet szerelem nélkül boldog egy élet?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az a gyorsan szerelmesedő típus, alapjáraton sem. Úgy másfél éve mégis brutálisan szerelmes lettem, csúnya vége lett, mert a srác nagyon kihasznált...majdnem rámentem lelkileg is, fizikailag is. A mostani barátom meg ilyen nyugis alkat, fiatalabb is nálam, nincsenek viharzások...de nincs az a nagy érzés sem. Pedig lassan három hónapja randizunk, két hónapja járunk. Szeretem, de nem lánggal...és nem tudom, hogy az a kialakulhat-e még. Vajon az előző miatt van lakat alatt bennem az, hogy át merjem adni magam a kapcsolatnak, vagy egyszerűen a barátom nem hozza ki belőlem? Nem tudom eldönteni, nem tudom, normális-e ez, vagy jól van-e ez így...de nem akarom elveszíteni sem, mert fontos nekem. Csak nem tudom, mennyiben szükséges egy boldog élethez a szerelem, de legfőképpen, hogy nekem. Létezik olyan, akinek nem való, és elég, ha van szeretet meg valamilyen mértékű vágy?

2020. márc. 5. 12:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Persze, hogy lehet. Hobbik, barátok, futó kalandok.
2020. márc. 5. 12:38
 2/14 A kérdező kommentje:
Párkapcsolaton belül :D ha ez nem derült ki egyértelműen.
2020. márc. 5. 12:41
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nem:(.

A különféle kutatások is azt támasztják alá, hogy kell a lángolás a kapcsolat elején. Én 33 éves vagyok, nemrég váltam el, nem vagyok már tini, de még nagyon vágyom rá, hogy újra átélhessem ezt az érzést.

2020. márc. 5. 13:08
 4/14 anonim ***** válasza:
57%
Igen, lehet. Saját tapasztalat.
2020. márc. 5. 14:26
 5/14 anonim ***** válasza:
78%
A mostani parommal kb 4 honap utan kezd harmonikus lenni a kapcsolat de eleve nem indult rosszul. Az a nagy vágyakozas sosem volt részemről, de soha nem hagynám el. Nem találnék még egy ilyen pasit. Egyszerűen jobbak vagyunk egyutt egyre inkabb
2020. márc. 5. 15:37
 6/14 anonim ***** válasza:
57%

A szerelem csak pár hónapig tart. Max egy bő évig.

Utána nem marad más csak ugyan az, mint amit most érzel...

Tehát igen

2020. márc. 5. 20:10
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

"Vajon az előző miatt van lakat alatt bennem az, hogy át merjem adni magam a kapcsolatnak, vagy egyszerűen a barátom nem hozza ki belőlem?"

Az utóbbi igaz, kérdező. Nem illünk össze mindenkivel egyformán. Van aki alig valamit mozdít meg bennünk, míg másvalakinek egy szavától megroggyan a térdünk.

A kezdeti lángolásra meg igenis szükség van! S noha az valóban fél-két év alatt lecsillapul, ennyi idő jó eséllyel elég ahhoz, hogy valami más, valami erősebb kapocs alakuljon ki két ember között.

2020. márc. 6. 17:39
 8/14 A kérdező kommentje:
Ez érdekes. Nem tudom, volt már olyan kapcsolatom, ahol szintén lassan indultak be a dolgok, de szerettem, és fájt az elszakadás. Szerintem már a mostani barátomtól sem menne könnyen, amennyiben valaha, és nem is akarnám, mert ő a legédesebb, legtoleránsabb ember, akivel valaha találkoztam. És csak olyan férfiakba voltam eddig szerelmes, akik ilyen nárcisztikus, önimádó kis gyökerek :D szóval ha nekem ilyen borzalmas a típusom, amitől "megremeg a térdem" meg a többi klisé, akkor tényleg nincs rá szükségem. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy miben más a híres-neves, agyonsztárolt szerelem,mint egy normális kapcsolat, ahol van vágy is, szeretet is, tisztelet és intimitás is. Mert nálunk mindez van, csak az az elrugaszkodott, rózsaszínködös maszlag nincs :D
2020. márc. 7. 22:26
 9/14 anonim ***** válasza:
26%
Arany drága bogaram! Ha majd egyszer megtapasztalod, milyen az "az elrugaszkodott, rózsaszínködös maszlag", rájössz, hogy az egyetlen dolog, amiért élni érdemes. Minden más, amit elérhetsz az életben, eltörpül mellette. És főleg rájössz, hogy a normális kapcsolat valahol ott kezdődik, és ez, amiben most vagy, az csak meddő gatyázás. Persze korántsem biztos, hogy megtapasztalod. Valójában csak nagyon keveseknek adatik meg, a többség leragad egy langymeleg liaisonocskában. Én közel 50 felejthető kapcsolat és egy elrontott házasság után találtam meg, bár kétségkívül vannak nálam szerencsésebbek is.
2020. márc. 8. 10:08
 10/14 A kérdező kommentje:

Neked ezek szerint akkor csak az érzés számít, nem maga az ember, akivel megéled :) bántás nélkül. Mert 50 kapcsolatot én akkor se vinnék végig, ha nyúznának. Számomra mindenki, akivel kapcsolatot kezdek, egy különleges személy, és az elengedése is egy szabályos gyászfolyamat ezért, ha úgy alakul. Nem felejtek és nem engedek el könnyen, a mostani páromat nem is akarom, akivel való kapcsolatomat, ismeretlenül is "gatyázásnak" minősíted. Tényleg attól lenne egy ember boldogabb, ha a másikra szerelemtől részegen, nem létező tulajdonságokat aggat?

Én nem hiszem. Attól viszont igen, hogy megérti az emberi mivoltomat és nem várja el, hogy mint valami szárnyas, repülő angyalka, ne legyen semmi problémám az életben, és eperkét kakiljak esténként.

Köszöntem.

2020. márc. 9. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!