Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy segíthetnék a legjobban a barátnőmnek ha a művészeti diplomájával nem tud mit kezdeni?
Már nagyon utánanéztem a témának, és itt vitába ütköztünk, mert ő elvileg nem tud úgy festeni, hogy azt el lehessen adni.
Ugye mert úgy néz ki ezek a hagyományos jellegű képek pörgetik a piacot és azzal a tudással lehet elhelyezkedni a filmiparban is mondjuk.
Ő meg ilyen absztrakt, modern festő.
Én agrásos vagyok, tehát nem az én asztalom de elkeserítőnek tartom, hogy az egyetemen semmi útmutatást nem kapott, semmi gyakorlatot, hogyan fessen szép virágokat mondjuk.
Nagyon szeretem, és annak örülnék ha elhelyezkedne ebben, de ne érti meg, hogy kompromisszumokat néha muszáj kötni.
Tanuljon tovább? Van erre képzés tudom.
De mégis? 4 év nem elég?
Ő azt mondja időpazarlás, én meg azt, hogy nem, de új utat is ki lehet jelölni.
Van akinek tapasztalata?
Művèszkènt mondom.
Az, hogy valaki èletèben befusson ritka ès marha nagy szerencse kell hozzà. Ràadàsul ma, az insta, patreon egyèb közössègi oldalak vilagaban kb minden közepesnèl kicsit több èrzèkkel megáldott ember művèsz.
Az, hogy absztrakt festô, nem kifogàs. Szemèlyesen ismerek embert, aki pálcikaembereket fest kis túlzàssal színes háttèr elè ès erre húzta fel a brandjèt,5 èv alatt eljutott oda, hogyebbôl èl- ès jól èl :)
Persze, nem lehet mindenki szerencsès ès vannak, ( mint pl èn )akiknek kevès az èrzèkük/nincs kedvük az ön-promotàlàshoz, üzleti szemlèletmódhoz.
Na, mi vagyunk akik a "művèszkedès" mellett 4-6-8 óràban "civil" munkával is foglalkozunk.
Nekem sincs kedvem mindennap bejönni az irodàba, DE az itt keresett pènz adja meg a biztonsàgos alapot ahhoz, hogy ne görcsöljek azon, hogy a "napi betevô falatèrt" kell, muszàj festenem.
Amióta megvan ez a biztos hàttèr ès nem szorongok, sokkal szabadabban alkotok,a munkàim minôsège làtvànyosan javult.
Szóval, keressen "masodallast" vagy fekudjon ra az online jelenletre: instagram-patreon.
Diploma ide, diploma oda, ez egy hobbi.
Csináljon olyat amiért pénzt is adnak, hogy megéljen.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, arról is szó van, hogy örülnék ha pénzt keresne. Nekem besegithet a munkában, de az nem olyan, mert fizikailag terhelő lenne neki hosszú távon.
Igen, a portfolói épitésről én is sokat olvastam, aki tesz érte, az sikeres lesz.
Meg rengeteg a tervezői munka is, grafikus munka, de ilyet se hajlandó, mert nem érzi úgy, hogy megtudná csinálni.
Egyszerüen a müvészeti világ ilyen. Aki nagyon profi és szorgalmas az kegyetlen gazdag lesz, a többi, a nagyja meg nem tud ebből megélni.
Ha jól tudom az egyetemen végzettek 98%-a sose fog ezzel foglalkozni teljes időben.
11 vagyok.
Kifogàs kifogàs hàtàn.
Nincs olyan, hogy egyszerűen a művèszvilàg ilyen...
Festenie kell, gyakorolni, alkotni.
A sajat hang, ujszeru tema megtalalasa nem ugy megy, basszus, hogy agyalok rajta ket hetig es kitalalom.
Dolgozni kell rajt, festeni. Sokat. Es magatol ki fog alakulni.
Az meg, h nem vallal grafikaï munkat, mert ugysem tudna...hat istenem, mivel nem gyakorol, nem kepzi magat, persze, h nem tudja.
Elarulom, hogy egyik munkahelyen SEM azt hasznalod, amit a suliban tanitanak.
Az csak egy alapot ad hozza, ami melle majd megtanulod munka kozben, mi kell (irodai melomnal is igy van/volt).
Szoval, hiszti es kifogas helyett szedje ossze magat :)
Tanuljon mellé webdesignt vagy grafikát, digitális művészetet...
Manapság az IT megy. Ebbe be lehet kapcsolódni művészeti oldalról is így vagy úgy. Érdemes ebben kutakodni. Képeket nem vesz ma már senki, főleg ha középszerűek (minden diáké az általában).
Szerintem egyfajta merészség Magyarországon festő szakot végezni, de ha ezt vállalta, meg kell tudnia eladnia magát, ha ez nincs meg, nincs stílusa, nem fog tudni nagyobb körökben sem mozogni, és muszáj lesz megerőltetnie magát más irányban is
Illetve ebben az országban kicsi az igény erre, az emberek nem igen tehetik meg hogy festményeket vásároljanak ( le lehet pontozni de sajnos így van) illetve manapság amit látok, hogy a kókler, másoló, magukat művésznek valló emberek tudnak érvényesülni sok esetben
Attól hogy valaki realisztikusan fest, nem lesz saját, egyéni stílusa, nem attól művész valaki mert realisztikusan fest, bárki megtud tanulni tűpontos rajzokat, itt a stíluson, a szemléleten van a hangsúly
Sajnos a soraidból én azt veszem le, hogy abszolút nincs marketing jelleme és kellő akarata sem, így ne várj csodát ha önmagát nem tudja reklámozni,te sem tudod helyette megoldani a problémàt
Lehet még ki sem fejlődött az egyedi stílusa, ez rengeteg idő mire az ember megtalálja a saját maga világàt,kísérletezzen , fejlessze magàt , és ne zárkózzon el új dolgoktól.. pláne más művészeti irányzattól? Nem is értem, hisz csodás tanulás az egész
Ilyen hozzáállással nem fog előre jutni.
Üdv, festő szakon végeztem a középiskolában, én is elmentem egy kicsit másik irányba, most terápiával,élményfestéssel foglalkozok,rengeteg mindent kilehet a művészet útjából hozni, csak talpraesettség kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!