Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egyszer szerelmes vagyok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egyszer szerelmes vagyok, egyszer nem?

Figyelt kérdés

Van egy két éves kapcsolatom és azt vettem észre, sőt igazából már az elejétől kezdve így van, hogy egyszer nagyon szerelmes vagyok, vágyom rá, olyan, mint a filmekben. Máskor inkább sima szeretet érzek iránta, nem érzem a kirobbanó szerelmet. Ez függ attól is, hogy mennyi időt tudunk együtt tölteni.

Volt már valaki ilyen helyzetben? És hogy alakult hosszú távon a dolog?

2019. szept. 2. 15:17
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy mi a problémád. Ha olykor szeretetet érzel iránta, az pozitív. Más esetben ha nem szereted, taszít, az már negatív. A kérdésbōl nem derült ki, hogy most melyik helyzet áll fenn. Illetve szerintem az a baj, hogy talán túl sokat vàrsz a kapcsolatoktól, senkinek sincs olyan kapcsolata, mint a filmekben. Ha filmekhez hasonlítgatod a kapcsolataidat s elvárod, hogy mindig olyan idilli, tökéletes legyen, akkor túlságosan álomvilágban élsz. Sokat a félkezüket adnák azért, hogy olyan partnerük legyen, aki iránt szerelmet éreznek, neked meg ilyen partnered van s azon pattogsz, hogy nem tökéletes. Ez ilyen. Nem tudom, hogy rátalálsz-e valaha az idealizált álmaidnak megfelelō kapcsolatra, de könnyen meglehet, hogy te is odajutsz, hogy nem értékeltél egy nagyon jó kapcsolatot a nagy tökéletesség utáni hajszolásban, aztán talán rájössz, hogy nincs tökéletes, sōt még rossz kapcsolatokban is lehet részed, amihez képest visszatekintve ez a kapcsolat tökéletesnek fog tūnni.
2019. szept. 2. 15:41
 2/3 A kérdező kommentje:
A kommented második fele az igaz rám. Már évek óta tanulom kontrollálni a maximalizmusom, az élet más területein sikerrel, úgyhogy itt is ez a feladatom. Köszönöm, hogy rávilágítottál a problémára, megkaptam a választ.
2019. szept. 2. 15:58
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolva a kérdésre, igen, ez normális. ÉS hidd el, ez így rendben van.

Csak annyit mondok, keress rá Sternberg szerelem háromszögelméletére, pont ezt írja le.

Egy kapcsolat soha nem statikus dolog, hanem folyamatosan dinamikusan változik a szenvedély: egyszer fent, máskor lent. Általában a 3-ből 2 elem ha magasan van, már jó. (elkötelezettség, intimitás, szenvedély)-

Ha csak 1 elem van fent, 2 lent, az már elég sz.r. Nem lehet mindig égni.

Időnként újra lángra lobbanunk és beleszeretünk a párunkba. - Ha szerencsénk van, de persze ezért tenni is kell. Minden kapcsolatban.

2019. szept. 2. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!