Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet egy ilyen kapcsolatból kilépni? Mit tehetek én?
A barátnőm egy olyan kapcsolatban él jelenleg ami szerintem teljesen kimeríti a bántalmazó kapcsolat fogalmát.
Már eddig is láttam hogy nagyon nem oké valami de most már nagyon megváltozott. A helyzet az hogy nem mer kilépni belőle mert a srác azonnal fenyegeti mindenfelevel. Azzal hogy lejáratja azzal hogy meg fogja bánni mert tesz róla...akar tettlegességig is elmenne szerintem. Szóval fél tőle hogy mi lesz ha kilép ebből.
Pár jellemző a pasiról hogy miről is van szó privátban akit érdekel annak szívesen leírom de itt nem akarom ennyire nyíltan.
Szóval a lényeg hogy tudnék neki segíteni? Hogy ne féljen ? Ki kell szállnia ebből mindenképpen minél előbb.
Mivel járatja le? Ki előtt? Ti ismeritek, tudjatok az igazat. Huszadrangú idegenek meg letojják a barátnőd és a pasit is.
Minden másra ott a rendőrség.
Szedjetek össze 2-3 férfit, (tesó, apa, haver, haver haverja) és menjetek el együtt a csaj cuccaiért. Helyben közlitek vele, hogy a barátnőd nincs egyedül, ha nem akad le róla és zaklatja, akkor lesz aki kiáll érte. Tehettek pár homályos célzást, hogy a lejáratással fenyegetésről van felvétel.
Ha a barátnőd hagyja magát zsarolni, azzal csak azt éri el, hogy egyre durvább dolgokkal fogja zsarolni.
Az első válaszolónak üzenem hogy el is húzhat innen nyugodtan. Éppen hogy a saját dolgommal törődöm mivel a barátnőm kért meg hogy segítsek neki ! Te nagyokos!!
Az egy dolog hogy lenne hogy le akarja járatni O attól fél hogy az utcán bevarja vagy ilyenek és fizikailag bántja. A rendőrség még csak akkor tesz valamit ha vér folyik. Ez tapasztalat sajnos.
#4:
Szakítás után vegyen ki két hét szabit, vagy jelentsen beteget, és ne otthon lakjon. A munkahely előtt ha valaki kiszúrja, akkor menjen oda, hogy "katára vársz? Már egy hete felmondott." Ne legyen semmilyen formában elérhető.
Ha nem higgad le az exe ennyi idő alatt, akkor jó lenne, ha leszervezitek, hogy kocsival vigye-hozza valaki. Esetleg taxi, amit bent vár meg, és úgy kérje a diszpécsertől, hogy a sofőr az ajtótól kísérje a kocsiig. Tudni fogja, hogy ne egy 30 kilós lányt küldjön, hanem egy combos kollégát, aki nem ijed meg az árnyékától.
Munkahelyen többnyire van porta és biztiőr. Ők hívják rá a rendőrt, ha rendszeresen ott eszi a fene.
Ha eldurvul a helyzet, akkor munkahely váltás ténylegesen, legdurvább esetben költözés.
Azt kell látnia a pasinak, hogy nincs egyedül egy percre sem, nem fér hozzá, illetve ha párszor sikerül legalább egy rendőri igazoltatást elintézni neki, akkor tudatosul benne, hogy ő is megütheti a bokáját, mert amit csinál, az bűncselekmény.
A 6-os nagyon okosakat mond!
Ami szerintem a legfontosabb, hogy mondd neki, nincs sose egyedül.
Ha ki akar lépni, szerezz még "erősítést" (férfi barátok formájában) és vigyázzatok rá, ha lehet egy ideig lakjon valakinél.
A fenyegetéseket fel kéne venni/lementeni, ezek bizonyítékok, ha netán jogi útig fajul a dolog.
Az nekem nem jött át, hogy a barátnőd ki is akar lépni? Vagy csak ímmel-ámmal, félgőzzel mondogatja, amikor épp szar neki? Mert amíg az elhatározása nem 100%, addig mindenféle igyekezet hatástalan.
Nagyon jókat írtatok köszönöm. Hát már többször volt róla szó hogy ott kellene hagynia. De aszsem most tényleg elhatározta. Igen tudom rajta múlik első lépésben
Amúgy azt sem mondanám hogy szereti de valamiért mégis ragaszkodik hozzá. De borzasztó ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!