Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan mondjam el neki?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondjam el neki?

Figyelt kérdés
Van egy párom akihez ideköltöztem, 3 hete nála vagyok de kiderült róla hogy kedves meg minden tud aranyosan is viselkedni, de nagyon rendetlen az egész szoba meg minden. Hiába pakolok össze meg rendet csinálok egyszerűen ilyen téren bocsánat egy "érzéketlen lusta tuskó" semmire nem figyel és ilyet mondd nekem hogy szagoljam meg a ruháit és ami büdös azt dobjam ki a szennyesbe és mossam ki. Kihasználva érzem magam, és otthagytam miatta a munkahelyem.
2019. márc. 6. 11:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos, ha így szocializálódott, nehéz lesz változtatnia, mert neki úgy a természetes, nem érti mi a baj a szétszórt ruhákkal. Én azt csináltam anno a férjemmel ( ugyan ilyen trehány szétszórt) hogy megkértem : vigye el a szennyesig a ruháit, ami benne van, azt kimosom. Amit nem rak bele, azt mossa ő... Természetesen egy idő után rájött, hogy tényleg el kéne vinni a szennyesig, mert veheti fel a büdös izzadt inget a munkába :D nálunk az anyja kiszolgálta elég rendesen, van, amikor én szólok a férjemre, hogy már egy hete abban a nadrágban jár... Tehát azért képben vagyok, mikor mit hord, és ha már számomra zavaró, akkor szólok neki.

Ha újra így szól hozzád a párod, mond meg neki, hogy téged különösebben nem érdekel ha izzadt, gyűrött ruhát vesz fel, ha nincs tiszta ruha, mert nincs a szennyesben, ne reklamáljon!

Ne hagyd magad! Még így az elején beszéljétek meg, nehogy azt higyje, hogy egy takarítónőt - cselédet kapott a személyedben.

2019. márc. 6. 11:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Nemcsak a ruha a gond. Beledobja a zacskót a konyhába a vizes mosogatóba. Semmire nem figyel oda minek hol a helye. Beszéltem már erről vele és azt mondta hogy tudja hogy lusta meg törődjek bele. Meg ha nem az van amit ő mond megsértődik.
2019. márc. 6. 11:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod szépen neki, hogy vagy változtat és MINIMUM a kezed alá dolgozik és fenntartja a rendet, ha már te csinálsz amúgy is mindent vagy elballagsz, aztán csinálja/nem csinálja egyedül lesz rá.

32/f

2019. márc. 6. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem akarok bunkó lenni veled, kérlek, ne így fogd fel a válaszomat. Az összeköltözés szabályait az összeköltözés >előtt< kellett volna megbeszélni. Az emberek nagyon különbözőek, ráadásul folyamatosan változnak, és elkerülhetetlen, hogy egy párkapcsolat során kiütköznek különbségek és ellentétek. Ezekre előre fel lehet készülni pont úgy, hogy előre megismeritek egymás szokásait, igényeit és hozzáállását, és előre kialakítotok egy olyan kompromisszumokon alapuló rendszert, ami mindkettőtök számára elfogadható.

Persze semmi sincs veszve, most is el lehet kezdeni (sőt, el >kell< kezdeni, mert minden megoldatlan probléma folyamatosan rágja a kapcsolat gyökereit, és hosszú távon megöli. Lehet, hogy a párod kihasznál, de lehet, hogy észre sem veszi magát, mert egyszerűen így nevelkedett. Meg kell értenetek egymás igényeit és ki kell dolgoznotok egy közös rendszert. És ez máshogy nem megy, mint beszélgetéssel. Nyugodtan, építő jelleggel, nem vádaskodva, nem duzzogva.

2019. márc. 6. 12:08
 5/7 A kérdező kommentje:
Első kapcsolatom és elvakított az ahogy szokták mondani a rózsaszín köd, ami már tudom mit jelent. Nem veszem úgy hogy bunkón válaszoltál volna mert igazad van csak el voltam vakítva és tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Köszönöm mindenkinek a válaszát. Megpróbálom ezeket megbeszélni vele, ha meg nem lehet vagy esélytelen akkor nem vesztegetem az időmet arra - akár éveket - hogy kihasználva legyek, hogyha nem tudok ellene tenni semmit :)
2019. márc. 6. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Erre mondják azt, hogy lakva ismerszik meg valaki, ez sajnos ilyen, hiába a nagy szerelem, ha nem ugyanolyan az igényetek a környezetetekre és nem egyezik a véleményetek a teendők megosztásában sajnos nem fog működni. itt vagy elviseled, hogy a párod ilyen, vagy dobbantasz, én az utóbbit tenném, nem szeretem ha mosogatórongynak néznek.
2019. márc. 6. 14:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Sikerült megoldani a problémákat, azóta sokat javult már duzzogva nem fogunk egymással meg nem kiabálunk és nem veszekszünk az nem old meg semmit csak jobban ront.
2019. dec. 18. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!