Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítottunk, de a volt párom nem fogadja el a pénzt?
7 év együttélés alatt megtörtént a ciki helyzet. Munkanélküli lettem. Ugyan tartalékom volt, de abból 1-2 hónapig húztam volna csak ki(külön kasszások vagyunk, de sokszor volt átfedés). Ő viszont zokszó nélkül fizetett minden költséget. Kaja+albi+rezsi. Így 1 évig is eltartottként éltem.
Miután lett munkám és rendeződött az anyagi helyzetem, félrelaktam pénzt kb. olyan tételben amit ő rám költött ez idő alatt, hogyha ő lesz mondjuk munka nélkül vagy bármi nagyobb kiadás lesz, akkor "visszafizessem". Most viszont hogy elértünk a kapcsolatunk végére, nem tudom ilyen formában viszonozni az akkoriakat. Így egy összegbe odaakartam adni neki. Ő viszont nem fogadja el. Nemsokára vesz egy régi házat, annak a renoválására vagy berendezésére simán elkölthetné. (mi albiba éltünk együtt)
Mindenképp neki akarom adni azt a pénzt, hiszen az övé. Már gondoltam, hogy a szülein keresztül adom neki, bár akkor azt el kéne magyaráznom, hogy ő tartott el (erről senki nem tud) és kellemetlen lenne. De már az is megfordult a fejemben, hogy az új barátnőjével beszéljek, hátha meg tudja győzni (de nem szívesen beszélnék vele sem, érzelmi okokból).
Szóval nem tudom mitévő legyek. Csak utaljam át?
Azért akkoriban amikor ez a dolog történt akkor nem kerestünk fényesen. Tehát majdnem fillére kiszámoltunk mindent. Én a kaján spóroltam sokat, megtanultam alap élelmiszereket készíteni (felvágott, kenyér, sajt) és így nem fulladtunk bele (nagyon drága volt az albi, pedig nem valami csili-vili hely, szerény körülmények között éltünk). Én otthon vezettem a háztartást és takarékoskodtam. Ennyit segítettem be.
De mindig is bántott ez a helyzet. Lehet, hogy ő nem szarrágó, de mégis megéreztük ezt a dolgot. Így én eltökéltem, hogy ezt vissza fogom neki fizetni valamikor.
Azért hogy én akkor nem munkába mentem, a tartalékaim belepumpáltam nyelviskolába. Nélküle ezt nem tehettem meg volna.
Szóval jó lenne ha elfogadná a pénzt, mert így megöl a lelkiismeret furdalás :(
Ez a normális, hogy bajban segíted a másikat. Ettől felnőtt párkapcsolat.
Legyetek magatokra büszkék.
Szüleinek is nyugodtan odaadhatod, utald át neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!