Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudom túltenni magam rajta?
20-as éveim vége felé járok, 20-as éveim elején, közepén volt egy nagy szerelmem. Amolyan első kapcsolat volt. Rengeteg érzelmet éltem meg, sokszor nagyon boldog voltam, sokszor dühös. Őszinte szerelemnek tűnt köztünk a dolog. De folyton civakodtunk, veszekedtünk egy idő után.
Többször szakítottunk, majd kibékültünk. Általában a ő kezdeményezte a szakítást és a békülést is. Engem ez érzelmileg nagyon megviselt, de jól esett amikor újra kellettem neki. Majd nagyon csúnya és haragos véget ért a dolog, teljes kapcsolatbontással, tiltással meg egyebekkel. Ennek már évek óta.
Én azóta sem tudtam ezen túltenni magam. Túlságosan fáj ami történt és túlságosan szerettem. Nem mondom, hogy jó ami volt és azt se, hogy kibírtam volna vele így ebben a helyzetben, de úgy hogy több éve nem beszéltünk is iszonyatosan tud hiányozni. Nem tudtam továbblépni, voltak próbálkozásaim ismerkedésre, de a próbálkozásaimban sem voltam igazán motivált. Nagyon önbizalomhiányos vagyok a külsőmet illetően, defektesnek érzem magam. Amikor adódott is volna valami alkalom, akkor is mintha vonakodtam volna belemenni. Vagy nem tetszett a helyzet, vagy úgy éreztem nem az igazi ahhoz a régi szerelemhez.
Azóta szerintem sikeres lettem és eseménydús az életem. Úgy is mondhatnám kalandos. Állandóan tevékenykedek, pörgök. Tudom hogy mellette nem lettem volna képes ezekre. De valahogy nagyon hiányzik és néha azon kapom magam, hogy azért akarok további élményeket szerezni, hogy legyen mivel kimondatlanul is "felvágnom" előtte. Persze ez elég érdekes, mert nem beszélünk és lehet nem is keres már hosszú ideje, talán kapcsolata is van. Én viszont az egyre élménydúsabb életemben is úgy érzem megőrülök a hiányától és ettől a helyzettől. Valamivel meg le kell kötnöm magam, hogy úgy érezzem van értelme az életemnek.
Tudom, hogy nagyon érzékeny vagyok, de már nem tudom mihez kezdjek magammal. Mennyit várjak amíg változnak az érzéseim és mikor jön el az a kedves Időnek nevezett valaki, hogy begyógyítsa a sebeimet? Szánalmasnak érzem magam és közben szégyellem is, hogy ilyen problémám van, miközben mások van hogy sokkal rosszabb élethelyzetben vannak.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy lehet túllendülni egy ilyen régi szerelmen?
Én sem tudok túllépni a nagy szerelmen, de rájöttem, hogy ez nem mehet így tovább 2 év őrlődés után.
Keresd fel! Legalább kiderül, hogy maradt-e még valami érzelem benne, vagy ez tényleg vége. Vagy újra együtt lesztek, vagy csalódsz benne akkorát (vagy a helyzetben), hogy el tudd engedni végleg. Hajrá, szerintem ne halogasd!
Az a te bajod, hogy nem tudod elengedni a múltat és ezért nem lesz jövőd sem. Ne azért szerezz élményeket, hogy rögtön az orra alá dugd, ezzel is mutatva, hogy milyen jó dolgod van. Próbáld teljesen kizárni az életedből, ha rá gondolsz, akkor tudatosan tereld el a gondolataidat, ha többször is megpróbáltátok és így sem működött, akkor pedig felesleges ezen rágódni, valószínűleg a későbbiekben sem lett volna jobb.
Nekem pár hónapja lett vége a kapcsolatomnak, barátnőm mondta ki, nem adott lehetőséget egy személyes találkozásra, hogy megbeszéljük a történteket, még ha ez nem is változtatott volna a dolgokon, de több, mint 3 év utána szerintem ez lett volna a minimum, hogy a szemembe mondja. Tepertem a szakítás után, próbálkoztam, még egy utolsó nekifutásom is volt másfél hónap elteltével, leírtam mindent, hogy mit éltem át a szakítás előtti hónapokban, sok szar nehezedett rám, ettől függetlenül szerettem, tudod mit tudott válaszolni? Ismételten csak a múlton rágódott, újra és újra felhozott olyan eseteket, amit már előtte megbeszéltünk és csak a flegmázás maradt. Én ekkor kapcsoltam, hogy ideje tovább lépni véglegesen, ezután már nem sírtam, nem akart széttépni a fájdalom, neked is javaslom, hogy tekints a jövőbe és ne keresd görcsösen a szerelmet, előbb, vagy utóbb biztosan megtalál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!