Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nagymamám szerint tiszteletlen voltam a barátommal, mert két és fél év után szakítottam vele. Miért érzek bűntudatot és adok igazat neki, amikor nem voltam boldog?
Szerinte nem "illik" szakítani ennyi idő után, ha a barátom nem csalt meg és nem bánt velem rosszul, sőt a barátomnak már illett volna megkérni a kezemet. És így pártában maradok. Az ex-barátom már dolgozik, én még középiskolás voltam. Addig nem volt semmi baj, amíg egyetemre nem mentem, onnantól kezdve féltékenykedni kezdett. Nem is arra, hogy megcsalom, hanem, hogy új barátaim lettek és többet jártam el otthonról, nemcsak vele lógtam.
21 éves vagyok, biszexuális, pár hete egy lánnyal randizgatok, de ezt még nem mondtam el a nagymamámnak. Nem is a biszexualitásom miatt, hanem mert nagyon görcsöl azon, hogy "pártában" maradok. Tudom, hogy manapság azt nézik hülyének, aki 25 alatt házasodik, nem fordítva, mégis rosszul érzem magam. Nem szerettem a végére azt a fiút, úgy éreztem, kisajátít, és boldog vagyok azzal a lánnyal, élvezem amit tanulok, és úgy gondolom a házasság nem szükséges a boldogsághoz. Mégis visszhangoznak a nagymamám gondolatai a fejemben: "Lány ne menjen egyetemre, mert attól csak fennhordja az orrát és válogatósabb lesz és később megy férjhez" és "A legfontosabb, hogy menj férjhez"
nagyika le van maradva, és nem mérvadó, amit mond.
ki nem állhatom az ilyen erkölcscsősz, tudatlan vén szatyrokat, akik 50 éves fáziskéséssel csodálkoznak rá az unoka életére.
semmi köze hozzá.
a te életed.
ő meg foglalkozzon a sajátjával, ha még van neki.
Akkor én egyenesen a pokol tüzén fogok elégni amiért 7 év után szakítottam 😂
Mit foglalkozol vele? Ő már szinte leélte a saját életét, ne érdekeljen amit mond
Nagymama még nincs tisztában olyannal, hogy genderideológia, meg nősoviniszmus, feminácizmus, stb. Az ilyenre hajlamosak egyből felkapják a fejüket, és elkezdik skandálni a szokásost: minek férj, ne szülj gyereket, legyél leszbikus, szemét férfiak, stb...
Legjobb lenne, ha mindenki elfogadná magát olyannak, amilyen, olyan párt választana magának, akit szeretne, és nem rágódni, mert evvel a másik idejét rabolja.
Senki se szóljon bele a másik életvitelébe, és ne akarja befolyásolni, mert szerinte....nem vagyunk egyformák.
Ha rámhallgatsz, akkor szeresd tovább a nagyid, legyetek jóban , beszélgess vele sokat.
DE a szerelmi életedet ne vele vesézd ki és ne tőle fogadj el tanácsokat.
Nyilvánvalóan csak jót akar, azt mondja ami szerinte helyes.
De ez nem azt jelenti, hogy igaza is van.
Én is látom a nagyszüleimen, hogy teljesen más a felfogásuk, sok mindenben nem értünk egyet.
Szerintem cselekedj belátásod szerint, ne neki akarj megfelelni ilyen téren.
Mert hát igen, hülyeségeket beszélt. A mai világban igenis fontos az, hogy egy nő is meg tudjon állni a saját lábád(járjon nyugodtan egyetemre, dolgozzon stb).
És az is fontos, hogy olyan kapcsolatban legyél, ami épít, amiben szeretsz lenni.
Ha nem érezted jól vele magad, akkor jól tetted, hogy szakítottál. Nem volt tőle jogos, hogy féltékenykedett és nem tetszett neki, hogy jól érzed magad másokkal is.
A mai világban normális lány nem is házasodik össze ilyennel, aki irányítgatni és szabályozni akar...
Meg tök érthető, hogy nem vágysz még a házasságra, bőven ráérsz még keresni , hogy ki a te embered/vagy asszonyod...
Én nem mondanám el a nagyinak egyelőre, hogy egy lánnyal vagyok, csak akkor, ha nagyon komolyodik a dolog és bemutatnád otthon.
Biztos ki fog térni a hitéből,de el kell fogadnia, hogy nem az a világ van már, mint 60 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!