Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Rájöttem, hogy a barátom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rájöttem, hogy a barátom füvezik. Szakítani akarok. Azt mondja megváltozik. Nem tudom mi legyen. (? )

Figyelt kérdés

Több mint fél éve füvezik. Visszagondolva nem is értem, hogy nem vettem észre hamarabb.

Beszéltem vele. Amikor megmondtam neki, hogy szakítok, elkezdett sírni és könyörgött, hogy bocsássak meg neki. Igyekszik megváltozni. Adjak neki még egy esélyt mert csak én vagyok az egyetlen boldogsága és ha én elhagyom akkor már nincs értelme az életének.

Félek...mi van ha ezt is csak a fű mondatta vele...egyszerűen nem tudom mit tegyek. Szeretem, de most, hogy tudom füvezik undorodom tőle. Mindig elítéltem a drogosokat. Apám alkoholista volt és utálom az önpusztító életformát.

Anyám mindent elnézett apámnak. Az alkoholizálásait is. Teljesen tönkre ment mellette.

Nem akarok erre a sorsra jutni. A barátom ezt nagyon jól tudja. Úgy érzem cserben hagyott.

24n

2017. nov. 11. 18:58
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
58%
Ne foglalkozz veluk :D. Ok ma meg biztos nem szivtak el/fel a ma esti adagjukat, igy az agyuk maradekaval nehezen kontrollaljak magukat :"D.
2017. nov. 11. 20:14
 22/51 anonim ***** válasza:
19%

Jaaaajjj.....jaaaaajjjjjj haggyad má’ magad -.-

Ha annyira szeretnéd legalább segítenél neki, legalább megpróbálnál segíteni neki....de te nem. Ember!!! Ébredj, hahooo....a Föld nevű bolygón vagy, nem a Marson. Semmi felelősség érzés nincs benned a barátod iránt akit “szeretsz”? Meg se érdemel....hagyjad békén, jobbat érdemel.

2017. nov. 11. 20:16
 23/51 A kérdező kommentje:

Nekem sincs könnyű életem. Soha nem is volt. Egy alkoholista mellett hogy is lett volna....mégsem nyúltam drogokhoz, piához!

2017. nov. 11. 20:19
 24/51 anonim ***** válasza:
75%
#22 nem a Kérdező kötelessége segíteni leszokni egy addikcióról a párját. SŐT! Könyvtárt lehetne feltölteni a szakirodalommal, miszerint egy addikcióval rendelkező pár a másik felet is magával ránthatja a mélybe (itt elsősorban lelki síkon értsd, nem úgy, hogy ő is rászokik)
2017. nov. 11. 20:19
 25/51 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, #24-es vagyok. Ne hallgass az ilyenekre, neked nem kötelességed benne maradni egy olyan kapcsolatban, ahol az alapvető elveid sérülnek. Sőt, további szenvedéstől kíméled meg magad és nem, ez nem önzőség, ha nem akarsz egy könnyű drogos mellett maradni. Van, akinél már a dohányzás is kizáró ok. Akkor meg mégis miről beszélünk?! Ha nem jó ez így neked, lépj le!

Sok sikert!

2017. nov. 11. 20:21
 26/51 A kérdező kommentje:

Igen, így lesz a legjobb.

2017. nov. 11. 20:22
 27/51 anonim ***** válasza:
56%

Senki nem mondta, hogy szoktassa le. Viszont mellette állni lehet.

Látszik, hogy a kérdező rosszindulatú és frusztrált, és egyből azonosítja a barátját az alkoholista apjával. Minden eset más, a fű pedig szintén más, mint az alkohol, jóval kevesebb kárt képes okozni, ez tény.

Fröcsögés, ítélkezés helyett inkább empatikusan kellene hozzáállni, és segíteni őt, hogy szakszerű segítséget kapjon - ha szükséges. Nem tudom, miért szív, de ha csak rekreációs céllal, akkor elég lenne, ha csökkentené az alkalmakat, tehát csak "néha" szívna. Ha függő, akkor pedig le kellene állnia vele, segítséggel vagy anélkül (a fű nem okoz fizikai függőséget, tehát az akaraterejétől és az önfegyelmétől függ, hogy megy-e egyedül is).

Nem kéne úgy kezelni, mint egy heroinistát, vagy alkoholistát.

Arról pedig még mindig nem tudunk semmit, hogy milrt szív, és hogy látja el mellette az egyéb feladatait.

Ja, és nem. Nem szívok, nem dohányzom, nem iszom, nem fogyasztok egyéb drogot.

2017. nov. 11. 20:25
 28/51 anonim ***** válasza:
20%

Várj, tekerek egyet.

.....

Na kész. -.- te félsz? Ennyire félsz a függőktől? Ennyire nagy nyomott hagyott benned? Akkor kezeltesd magad.....vagy szívj el egyet. :)

Mindenki szív néha....havi 1 szál....max. Nem a halál.

De azért megemlíthetted volna neki, hogy tegye le....abba bele se gondolsz, hogy ő miért szívja. Lehet neki is van valami baja, minden ilyen, “függés” valaminek a pótlása, Isten ments, hogy rákérdez, hogy mina kínja, baja. Szakíts rögtön....szerintem te olyan vagy aki szerint minden cigány lop, csal, hazudik, gyilkol, nőket erőszakol meg, meg minden néger éces, meg stb.

Mimdegy....hagyjuk.

Üdv

2017. nov. 11. 20:25
 29/51 A kérdező kommentje:
Engem már nem érdekel. Az sem, hogy miért csinálja. Csak hagyjon békén.
2017. nov. 11. 20:28
 30/51 anonim ***** válasza:
94%

Érdekes, hogy itt mennyi ember elvárja a kérdezőtől, hogy álljon a barátja mellé, de azt senki sem nézi, hogy a srác több, mint félévig palira vette a kérdezőt, és egyszerűen eltitkolta előtte, hogy füvezik.

Ezek után nem is a drog okozza a legnagyobb problémát a kapcsolatban, hanem az őszinteség hiánya. Én pedig biztosan nem futnék egy olyan ember után a segítségemmel, aki annyival nem tisztelt meg, hogy őszintén beszéljen nekem a kis dolgairól.

22/N

2017. nov. 11. 20:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!