Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
10+ év, elmúlt a szerelem, ez lenne a helyes lépés? Van helyes lépés?
Hosszú lesz, köszönöm ha elolvastad. Ha esetleg van tapasztalatod ilyen téren, külön megköszönöm, ha válaszolsz.
Párommal több, mint tíz éve együtt vagyunk. Az utóbbi időszak nagyon nehéz volt.
Alapvetően egyezünk. Egyféleképpen látjuk a világot, a családot érintő kérdéseket, még ennyi idő után is állandóan beszélgetünk, egy tőről fakadt humorérzékkel rendelkezünk. Soha nem féltékenykedtünk, soha sem korlátoztuk a másikat (semmiben). Megvoltak a közös terveink, házasság, lakásvásárlás, ezekben is egy hullámhosszon voltunk. Azonban van egy dolog, amiben különbözünk. Én ezt nem tartottam olyan kirívóan fontosnak, sőt, ahogy telt az idő, úgy tűnt egyre lényegtelenebbnek. Régóta szóba se került közöttünk. Ő aktívabb típus, én kevésbé. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem mentünk sehová, de ő ennél többre vágyott, spontán megmozdulásokra. Neki ez nagyon fontos. Ebben az évben ez elkezdte egyre jobban zavarni - azonban ezt nem mondta, nem adta ki magából, jelzéseket sem küldött. Úgy gondolta, majd megoldja, legyűri magában. Tudja, hogy ez nagyon nagy hiba volt, hiszen ha jelzi, hogy mi hiányzik, teszünk ellene. Ezért hibáztathatnám, de nem teszem, tudja, hogy ezt a részét elbaltázta. Azonban túl sokáig őrlődött és egyszer kibukott belőle a dolog (igaz, akkor is harapófogóval kellett kihúzni belőle, hogy mi nyomasztja ennyire, mert akkor már látszott rajta hetek óta, hogy valami baja van). Akkor kiborult a bili, ahogy utólag fogalmazott.
Azt mondja, hogy emiatt úgy érzi eltávolodott. Elmúlt a szerelem. Több, hosszú beszélgetésen vagyunk túl, mindent alaposan átrágtunk, hol kiabálva, hol sírva (mármint ő). Bűntudata van, hogy most így érez. Én nagyon szeretem őt, szeretem a közös életünket, és alapvetően régi vágású srác vagyok: bármit megtennék érte. Ha kell, akkor elengedem - bár beledöglök, de elengedem. Kértem tőle, hogy adjunk egy esélyt magunknak, anélkül ne dobjuk el a kapcsolatunkat. Mivel ez a helyzet teljesen padlóra tett minket, a közös helyen tartózkodás most tarthatatlan volt, viszont azt nem akarta, hogy pakoljak össze és költözzek el (felajánlottam, hogy ezt szeretné, akkor én nem állok az útjába), az egyetlen esélyt abban láttuk, hogy hagyjuk lecsillapodni és leülepedni a dolgokat. Egy picit elengedjük egymást - én most hazajöttem és a következő időben, hetekben nem keressük egymást, nem beszélünk, nem írunk. Természetesen a fene megesz, de tudom, hogy ez most nagyon kell. Pár hét múlva megkeresem küldetek egy csokrot és aznapra randira hívom. Épp úgy, mint az elején, csak egy kávéra. Aztán ha jól sikerül, akkor egy mozira. Egy vacsira. Egy koncertre. Egy sétára. Apró lépésekkel. Megpróbálom visszahódítani a szívét és azt hiszem ez sehogy máshogy nem működhet. Azt mondta szerinte is csak így működhet, de nem mer ígérni semmit. Rosszul gondolkozok? Vagy egyáltalán nincs megoldás? Hiszem, hogy ahol égett a tűz, ott van parázs, ami feléleszthető és úgy gondolom, hogy ő most nagyon össze van zavarodva, mert nagyon felőrölte saját magát - ahelyett, hogy közösen oldottuk volna meg ezt a gondot, ami akkor nem is lett volna akkora gond. Elhiszem, hogy most úgy érzi, már nem szerelmes (szeretni szeret, de nem vonzódik), de hiszek benne, hogy ha letisztul a fejében a helyzet, akkor látja majd kívülről a kapcsolatunkat. Viszont úgy gondolom, hogy ~1 hónapnál több idő erre nem kell. Ha az alatt sem érzi majd, hogy hiányzom az életéből, akkor összeszorított fogakkal, kemény időszakkal, sok szenvedéssel, de elengedem. Mert szeretem. Rosszul gondolkozom?
32/F
hogy lehetett veled 10 évig, ha nem is ismered?
nem tudod mi a baja? gyűrűt akar? gyereket? programot? lakást? utazást?
mi mondjuk meg hova vidd?! nagyon szerencsétlen vagy és valószínű megismert egy határozott férfit, aki mellett nő lehet, ti meg megrekedtetek a randizgatás szinten, mint a tinik.
nyugodtan szidjál mindenkit.
de te voltál töketlen, hogy tíz alatt semmit nem fejlődött a kapcsolatotok.
érdekes módon a privát üzenetet küldők -most kapaszkodj meg- száz százaléka értette a kérdést, pedig ott többen irtak, mint ahány válasz itt érkezett. Fura mód ott nem fotelhuszárok irogattak, hanem hosszú kapcsolatban élők, akik szembesültek már hasonló helyzettel. Én tudom, hogy baromi okosnak hiszitek magatokat, akik husz sor mögül kiolvasnak tiz évnyi életet, de.... nem. Olyan dolgokra válaszoltok, amit a joisten se kérdezett, sehol nem merült fel bennem a miért, sehol nem kérdeztem hogy hova vigyem és sorolhatnám napestig. Persze hülye vagyok, hiszen az oldalt és főképp a válaszolókat a helyükön kellene kezelnem, tulajdonképpen igy is döbbenetes mennyiségű értelmes válasz érkezett, igaz mind privátban. Azzal sincs baj, ha valaki úgy gondolja, hogy a kérdés egész másról szól, mint amiről és valójában arra voltam kíváncsi, hogy hány gyereknek kellene lenni mostanra, vagy mekkora töketlenség az ha két ember megbeszéli a terveit és aszerint alakítják a jövőjüket, de.... nem. Azt tessék megérteni, -mert én hiszem, hogy sikerül megértenetek-, hogy közös terveink voltak gyerekvállalásra, esküvőre, közös otthonra. Nem olyan, amit egy borozgatós estén nevetve átbeszéltünk nyolc éve, hanem olyan, ami folyamatosan vitt minket a cél felé. Ráadásul az elképzeléseink mindig is egyeztek, és egyik sem lett elodázva, hogy majd ha, majd egyszer, majd ha úgy alakul.
Szóval talán érthető, hogy nehéz mit kezdeni a töketlen vagy, eddigre már, rég kéne hat gyerek, te nyomorék béna, hozzászólásokkal. Persze, előfordulhat, van rá esély, hogy tényleg ez a gond. De akkor az összes kommunikációnk -ami nem volt kevés-, az összes tervünk, a kapcsolatunk egyik fele mindig hazugság volt. Azzal meg nem is tudok, és nem is nagyon akarnék mit kezdeni.
Lehet nyugodtan folytatni a töketlen/eljegyzés/esküvő/gyerek szálat és nehogy félreérts, nem szidok én senkit, csak felesleges időpazarlásnak érzem a bepötyögött hülyeségeket.
Szerintem jó döntés volt, hogy egy ideig hagyjátok ülepedni, megemészteni a dolgokat. Időnként mindenkinek szüksége lehet egy kis magányra, hogy végig gondolja hogyan tovább. Ha alapvetően erős talapzaton állt ez a kapcsolat, szerintem újra feléleszthető a láng.
A lényeg, hogy amikor ujra elkezdtek randizni, ne csak 2-3 hétig tartson a változás, hanem legyen hosszútávú.
Most mar tudod, hogy mi a baja, nem voltál elég aktív. Nem érdekes, hogy konkrétan mire értette, ezt elég ha ti ketten tudjátok.
Ha meg akarod tartani, állj fel karosszékből és aktivizáld magad 😉.
Szerintem mèg visszaszerezhető. Kiváncsi lennék majd a folytatásra!
18-as vagyok
Bocsi, én sem tudok egyébként érdemben túl sokat hozzátenni, de azt akartam írni eredetileg én is még a kommentemben, hogy ne akadj ki, mert valószínűleg az értelmi szinted máshol van, mint a válaszolók nagy többségénél, ahogy láthtaó.. :)
Dehogy megint ne offoljak teljesen, abban is egyet értek, hogy kis időt ( 1hetet pl mindenképp) hagynék, pontosan azért amit mondasz: hogy egyáltalán elkezdj neki hiányozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!