Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet az, hogy ennyi lány él pocsék kapcsolatban miközben itt szinte mindig, minden párkapcsolati problémára a szakítást javasolják mint megoldást?
Csak feltűnt. Párkapcsolati problémák kategória, többnyire lányok kérdeznek a nem jól vagy egyenesen borzalmasan működő kapcsolatukról és gondjaikról.
Az itteni lányok pedig egyből a "szakíts azonnal ezért vagy azért" válasszal letudják a dolgot.
Most komolyan ennyire ne lenne semmilyen átfedés a valóság és a gyakorikérdések között mert a kettő viselkedésforma egyszerre nehezen összeegyeztethető. :O
Valaki el tudná nekem mondani akkor hogyan is van ez?
Én is gyakran javaslom a szakítást, de ezekben a kapcsolatokban már olyan problémák vannak, hogy a férfi alkoholista, verekszik, betegesen féltékeny, lelki terrort alkalmaz. Ehhez milyen tanácsot adjak? Ezeket nem lehet úgymond megbeszéléssel orvosolni. Nem arról van szó, hogy nem dobod ki magad után a csokipapírt, légyszi má', legközelebb figyelj oda a rendre. Ezek a nők nem viccből teszik fel a kérdéseket. Azt is megszámoltad ugye, hogy hányan nem kérdeznek?
Számos feltett kérdésem van már az oldalon különböző kategóriákban, de elárulom: a jelenlegi kapcsolatomról egy sem szól, mert ha akadnak is kisebb gondok, azokat meg tudjuk beszélni, és teszünk érte, hogy a továbbiakban is jól működjön a kapcsolat. Amikor viszont rossz kapcsolatban éltem az exem mellett, 2-3 kérdést is feltettem róla anno - mondjuk én csak megerősítést vártam akkor, mert én is láttam, hogy megoldhatatlan problémáink vannak, amiket ő ráadásul megbeszélni sem akart. (Végül megkaptam a megerősítést, és ez nekem pl. segített túllépni.)
21/L
Ha egy rossz kapcsolatban vagy, de még érzel valamit a párod iránt, akkor nehéz elhatároznod, hogy elhagyod őt (ekkor jössz fel megerősítésért anonim fórumokra) viszont ha már volt egy sz@r kapcsolatod, amiben csak a másik manipulációja miatt maradtál tovább a kelleténél, akkor már tudod, hogy a legrosszabb, amit tehetsz, hogy még több időt fecsérelsz az illetőre (ekkor tanácsolod azoknak, akik hozzád hasonló, vagy rosszabb helyzetben vannak, hogy hagyják ott a párjukat) Nincs ebben ellentmondás.
(Amúgy ha szereted az ehhez hasonló fejtörőket és paradoxonokat akkor itt van még egy: itt minden pasi aranyszívű jófiú, akiket pusztán a jóságuk miatt hanyagolnak a nők, viszont ha egy nő ír ki kérdést a s..ggfej pasija miatt, akkor keselyű módjára vetik rá magukat szerencsétlenre, mondván, hogy "ezt is érdemled, amiért voltál olyan hülye pcsa, hogy összejöttél vele" vagy "hőőőőő ennek bezzeg van nője, nekem, a rendes, szeretettel túlcsorduló érzékeny fiúnak meg egy nő sem jut. felszínes k...rva az összes." vagy csak simán őt okolják minden rosszért. hmm)
Van itt ennél viccesebb dolog is. Sokszor látni azt, hogy 30 alatti emberek javasolják ezeket, akiknél a párkapcsolat legnagyobb problémája max az volt, hogy a mamahotelből kap-e elég pénzt a hétvégi bebaszcsihoz ahol össze akarja szedni a mostani faszija mellé az újabb strigulát. Nem bántani akarom őket, de biológiai értelemben, 30 éves kor alatt az ember alapvetően nem alkalmas egy párkapcsolat fenntartására, ha hoz magával gyermekkori sérüléseket. Na most aki szakítást javasol, az általában képtelen megoldani a saját problémáit, ergo nem hiszem, hogy komolyabban kéne venni. És arról még nem is beszéltem, hogy az ember alapvetően irigy és ha valami neki nem megy/ment, akkor a másiknak se menjen...
Ami viszont tény: a szakítások 70%-át a nők kezdeményezik. Ez pusztán abból fakad, hogy a nők máshogy gondolkodnak egy kapcsolatról mint a férfiak. Több rétegben, nagyobb mélységben látják ezeket. Így nézve megint vicces, hogy ha beírod pl. a google-ba, hogy szakítás, a cikkek döntő többsége szintén olyan nőknek szól, akiket kidobott a faszija. Ellentmondás, hisz a szakítás terhe a férfiakon van általában.
Én évek óta mondom, hogy a feminizmussal jött egy nagyon erős férfigyűlölet, ami már ilyen elemi szinten is megjelenik. Hívhatjuk genderfasizmusnak is.
Sőt, továbbmegyek. Hány kapcsolatban lesz a férfi rossz vagy erőszakos, mert a nője játszmát kezd el játszani vele, netán érzelmileg terrorizálja? Ja igen, ahogy a férfié a fizikai erőszak privilégiuma, úgy a nőé az érzelmi erőszak. A nő nem tudja fizikailag felvenni a harcot a férfival, szóval neki marad a manipuláció, a zsarolás, az érzelmi megalázás. Persze, tudom ez nem egy szint, meg nehogy már belehalljon a férfi egy kis 'lebaszásba'.. de persze, ha ettől az évek alatt bekattan a férfi és alkoholba rohan, vagy csak szimplán leszarja a nőt akkor meg jöhet a szakítás//válás.
Aztán ott van még a fogyasztói társadalom hangos jelszava: minden pótolható, minden eldobható. Ezt látjuk, halljuk nap mint nap. Mindig van jobb borotva, jobb autó, jobb tévé, jobb telefon, jobb párkapcsolat. Felteszed a Tindert és ott is ezt látod: jobbra húzol és mindig lesz újabb. Erre épül a Facebook vagy az Instagram is.. görgess csak lefele mert mindig van jobb és érdekesebb hír. És mint egy drog, úgy lesz függő az ember a jobb keresésében. Na ebben a világban könnyű azt mondani, hogy szakíts ahelyett, hogy árnyaltan megfigyelnéd az adott problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!