Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Létezik olyan, hogy valaki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Létezik olyan, hogy valaki annyira dühös, hogy azt úgy vezeti le, hogy elköltözik a párjától?

Figyelt kérdés

Párom (28N) szakított velem (33F) és elköltözött 3.5 évnyi élettársi kapcsolat után. Különösebb oka nem volt, azt leszámítva, hogy az elmúlt két hete iszonyatosan stresszes volt (de nem miattam).

Két hete még arról írt levelet, hogy én vagyok a mindene. Egy hete is elhangzott, hogy szeret. Tegnap pedig fogta magát és hazaköltözött, azt mondván, hogy egyedül akar lenni. Emellett elhangzott még rengeteg más indok:

- Nem tart semerre sem a kapcsolatunk (ősszel kértem volna meg a kezét, illetve mondtam neki most is, hogy költözzünk el jobb helyre (nem szeret ott ahol éltünk) )

- Sokat veszekedünk (egyáltalán nem igaz. vitáink mélysége nem volt nagy és kivétel nélkül mindent meg tudtunk beszélni amit ő is elismert)

- mások vagyunk, más dolgok érdekelnek (naná, bár mindkettőnk kipróbálta/érdekelte a másik érdeklődési köre)

- fiúkkal barátkozik én pedig féltékeny vagyok (rosszul kérdeztem a fiú barátairól amit én poénosabbnak gondoltam - de ő neki ez nyomasztó volt)

- Ha vita van, elfogadom amit problémának tart és nem akarja, hogy én ezzel megváltozzak (ilyen vagyok, normális srác aki emberként és társként tekint a párjára)

és még sok más hasonló dolgot mondott...

Lényeg, hogy semmi konkrét ok nincs mögötte. Nincs megcsalás, nincs erőszak, nincs összeférhetetlenség. Nem előzte meg több hónapnyi letargia vagy feszültség sem. Nem volt semmi jele sem a kommunikációban, sem a metakommunikációban. Ezt ő is megerősítette és azt mondta erre, hogy az elmúlt pár nap (ami iszonyatos stressz volt neki) döbbentette rá, hogy becsapja önmagát és ez egy szar kapcsolat.

A költözés sem volt nyugodt, dühös volt pedig fel sem emeltem a hangom. Csapkolódott, szétszórt teátrálisan mindent. Volt már pár szakításom és azt tudom, hogy ha valaki elhagyja a másikat akkor beletörődik. És a beletörődő ember a legkevésbé sem haragot érez.

Ha lehet így írni, én azt éreztem, hogy 'bántani' akar, talán a figyelem miatt. Figyeljek rá, szenvedjek úgy ahogy ő, érezzem a fájdalmát... hülyén hangzik de tudom, hogy létezik ilyen mert én is tettem már ilyet az életemben. Addig 'toltam a dolgot' ameddig túl nem ment de leállni már nem lehet olyankor. Látni akartam, hogy mit érez a másik, hogy igazolja az igazam. Gyerekes tudom.

Szóval a kérdés az ami fent szerepel: tapasztaltatok ilyet? Volt olyan, hogy ilyen eset után bocsánatért esedezett a párotok? Egyáltalán van ilyen a nőknél?

2017. júl. 3. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az lehetett, hogy nem tudta veled megosztani a problémáit, nem tudtatok megfelelően kommunikálni - benne pedig a gondok egyre csak halmozódtak, egyre jobban örlődött belül, és ennek az lett a vége, hogy kitört, mint egy vulkán(elköltözött). Biztos, hogy volt köztetek valamiféle kommunikációs szakadék. A felsorolásból látszik, hogy volt gondja rendesen, és még le sem írtad a teljes listát. A jó kapcsolatban rendszeresen beszélgetni kell, hogy ilyen belső probléma-halmozódás nem fordulhasson elő, és azt is meg kell látni, ha a párod örlődik - olyankor ki szeretné adni magából, ami bántja, de látja rajtad, hogy úgysem hallgatnád meg. Ez még depresszióhoz is vezethet.
2017. júl. 3. 11:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem mindig akart beszélni ilyen dolgokról. Amúgy egyetértek veled. A kérdés csak az, hogy innét hogyan tovább? Ha benne van ez ügyben rossz akkor miért rajtam csattan?
2017. júl. 3. 11:54
 3/7 anonim ***** válasza:
A nők nagyon sokféleképpen jelzik, ha egy kapcsolatban problémájuk van, és még csak meg sem kell szólalniuk. Elég egy nézés, egy lehorgasztott fej, egy szokatlanul szűkszavú válasz egy kifejtést igénylő kérdésre, de az is intő jel lehet, ha félrevonul és felteszi a fülest, hogy zenét hallgasson, de az is, ha sokat elmegy otthonról szabadidejében, mondvacsinált indokokra hivatkozva. Ez arra utal, hogy "el akarok menni, mindegy, hova, csak otthon ne kelljen lenni". Óriási igényük van a törődésre, a férfiaknak viszont ez annyira nem fontos(sokaknak csak teher), ezért volt az, hogy te sem érezted magad hibásnak a történtek miatt. Pedig tutira az voltál, nem törődtél vele eleget, nem volt elég meghitt és bizalmas köztetek a dolog. De talán még vissza lehet édesgetni, kemény munkával.
2017. júl. 3. 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:

Aki meg szintén vágyik rá, azt általában már nem kedvelik...

2017. júl. 3. 12:21
 5/7 anonim ***** válasza:

Én már sokszor vesztem össze a párommal azt hittem észreveszi hogy azért mert szeretem ...! De nem vette észre...én meg sosem kértem bocsánatot mert egyik dolog következik a másikból.....igaz, a stílusért legutóbb igen.

41/N.... amúgy a havibaj is simán kihozza az állatot mi mindig előtte rúgtunk nagyon össze. most már ott tart hogy inkább meleg lesz azt mondja...:DD

2017. júl. 3. 14:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. Azt mondta, hogy nem megyunk egyutt sok helyre ami problema neki. Teljesen ez sem fedi a valosagot, inkabb csak kisarkitott tamadas de persze ez sem az amin ne lehetett volna valtoztatni. Amugy nala a peteereskor szokott a legerzekenyebb idoszak lenni ami szinten most van neki. Ilyenkor semmit es senkit sem akar. Szoval en melyebb dolgot nem tudok ebbe belelatni. Elhiszem, hogy ossze tud az ember annyira omlani, hogy menekulni akar. Nekem is volt ilyenem. Koltoztem mar en is el egy napra. Aztan megbantam nagyon. Szerintetek o megfogja banni ha csak stresszbol csinalta ezt?
2017. júl. 3. 14:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha hagysz neki némi időt, akkor majd leülepszik benne ez az egész, átgondolja a dolgokat és remélhetőleg pozitív irányt vesz újra minden. De azt vedd számításba, hogy valószínűleg újra meg kell hódítanod, udvarolnod kell neki, mint az ismerkedésetekkor: virág, romantikus randevúk, ajándékok, kedves telefonhívások, sms-ek, e-mailek, stb... Ennek ilyenkor ez a módja. Ugye, még nem jöttél ki a gyakorlatból? :D
2017. júl. 3. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!