Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha a párom, akit ott szeretnék hagyni, egyfolytában öngyilkossággal fenyeget és kijelenti, hogy én leszek az oka, ha megteszi?
Vedd fel, ahogy ezzel fenyegetőzik és kérj segítséget, mert ez klinikai eset.
Nem a te hibád lesz, ha baj történik, nem vagy más életéért felelős.
Először is vedd tudomásul, hogy bármit is csinál, az nem a te hibád. És ezt nyugodtan meg is mondhatod neki: "Józsikám, ha akarsz, legyél öngyilkos, ez a te ügyed, a te döntésed, felnőtt ember vagy, ha nem akarsz élni, nem kötelező." Tudom, hogy kegyetlenül hangzik, de ez zsarolás, és ezt abba kell hagyni.
És ha ezzel megvagytok, akkor csomagolj össze és lépj le, mielőtt magával ránt a teljes lecsúszásba. Nem fogod tudni megakadályozni, hogy ő odajusson, hiába maradsz vele és kínlódsz te is.
magadat akarod tönkretenni?
ha fenyegetőzik, hívd ki a rendőröket.
és hagyd el, mert tönkremész
Hasonló fenyegetőzésnél nekem bevált az, hogy "felőlem öngyilkos is lehetsz, engem csak az érdekel, hogy megszabaduljak tőled, és többé ne is lássalak, csak szívességet teszel vele". És amint látta, hogy nem tud vele fájdalmat okozni, és mindenképpen el fogom hagyni, már nem is akarta annyira felvagdosni az ereit.
Minél előbb elhagyod, annál jobb, és annál hamarabb túl leszel rajta. Szólj egy rokonának vagy barátjának, hogy mire készül, és ennyi.
De ne engedj a zsarolásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!