Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ti kit, mit választanátok?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti kit, mit választanátok? Hogyan gondolkozhatnék higgadtan, objektíven?

Figyelt kérdés

27F:

-28L -> Sok éves kapcsolat, döcögésekkel, fel nem oldott sérelmekkel, hullámvölgyekkel. Higgadtan, kulturáltan tudunk beszélni a problémáinkról, de nehezen haladunk velük, és fojtott feszültségekhez vezet. Hasonló értékrend, hasonlóan nagy "szabadságvágy", de sok különböző perspektíva, szokás és "szeretet-nyelv". Mindig tudunk beszélni csomó mindenről. Egy évvel nagyobb a lány, (szellemileg értsd: >3) ami sok életkori konfliktushoz vezetett, noha ő ezt tagadja. Van egy belső feszültségem mellette, talán a sok éves megfelelés lenyomata miatt. Ez megjelenik az ágyban is, ami gondokhoz vezet, főleg, hogy különbözünk itt. Nem vagyunk egymásnak tipikusan a zsánerei testileg, inkább szellemileg, lassan alakult ki a kapcsolat. Nehéz őszinte lennem adott helyzetekben, mert félek a konfliktushelyzettől, amit majd félreértünk, és felemleget. Megvan egy "szellemi közös frekvencia" de lelkileg asszem, nincs, csak a szándék. De látok fejlődési hajlandóságot mindkettőnk részéről, és elszántságot a kapcsolat mellett (noha én nagyon elgondolkoztam az utóbbi időben, lásd: e kérdés).

Kívülállók, barátok jó párnak tartanak minket, mert mindig megoldottuk a mélypontokat (elvileg/látszólag?).

-18L -> Néhány hónapos ismeretség. Talál a szó, folyton van, mit beszéljünk, de szűkebb témákról. Könnyen meg tudunk beszélni dolgokat, amiket az előző esetben nem; talál a nyelvezet, a stílusunk. Találnak az élettel kapcsolatos elképzeléseink, hasonlóan gondolkodunk, jóval több dologban találunk, mint az előző esetnél. Találunk az ágyban, egyezik a hozzáállásunk; egy más, jobb világ vagyunk egymásnak az eddigiek tükrében. Egymásnak a "zsánerei vagyunk", elejétől éreztünk valami pluszt a másikban. Oldottabb az egész, legyen szó bármiről. Jobban működik az "én tisztelem benne a lányt, ő bennem a pasit" harmónia, és ezt érezzük a másiktól. Közös a "szeretetnyelvünk". Magától jön, hogy vele szemben olyan legyek, ami az előző esetben sajnos nehezen megy. Könnyebb vele őszintének lennem. Megvan az a "lelki közös frekvencia", de szellemileg kevésbé (talán a korkülönbség miatt).

DE különbözőbb társadalmi rétegből származunk, ő egyszerűbb személyiség, nagyobb a korkülönbség, az életünknek különböző szakaszánál tartunk. Bizonytalan egy ennyi ideje tartó valamire alapozni, már a fiatalkora miatt is.

(Kérem, kíméljenek az erkölcsi megmondók! Tudom, szar alak vagyok, hogy idáig süllyedtem. Egy éve még én sem gondoltam volna magamról. Itt nem ez a téma most.)

2016. okt. 19. 09:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

ettől a szeretetnyelv szótól más nem kap frászt?

Neked (értsd:kérdező) nem egy 3. lenne legjobb, akivel minden oké, talál a társadalmi réteg is, meg a kor is, ha már ennyire zavar??

és mi lenne, ha amíg jön a 3. (értsd:nő), egyedül lennél?

2016. okt. 19. 09:36
 2/11 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem mibdkettőt hagyd. Az, hogy párhuzamosan csalod mindkettőt azt jelenti, hogy egyiket sem szereted igazán. Itt az ideje nem szórakozni velük tovább, hanem engedni őket, hogy olyan párt találjanak, akiknek ők a világ és az egyetlen.

Te meg várj, amíg nem jön olyan, akit eszedbe sem jut csalni.

(A véleményem megvan az ilyen férfiakról, de azt nem írom le, mert szerintem te is tudod, és nem kértél erkölcsi (ki)oktatást).

22/L

2016. okt. 19. 09:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkabb elobb magadon kellene dolgoznod, mert nyilvanvalo hogy a masodik lany csak azert kell, mert egyedul az o korosztalyaban lehetsz ferfi, a sajatodban nem (az elso kapcsolatban ebbol fakadnak a problemaitok).
2016. okt. 19. 09:48
 4/11 anonim ***** válasza:
86%

Köpj fel jo magasra,allj ala,ha balra csorog,1-es szamu versenyzot tartsd meg,ha jobbra,2-est.

1.Ha szellemileg egyeztek,erzelmileg begorcsolsz mellette,az nem jo kapcsolat.Megcsaltad,ergo tisztelet es megbecsules is ugrott.Nem tartod arra erdemesnek h felrekras helyett a sajat szexualis kapcsolatotokba olted volna az energiat.

2.Hiaba az erzelmi osszhang, ha szellemileg nem vagytok egy szinten,ez ki fog bukni amint nem lesz annyira izgalmas a szex,csappan az ujdonsag varazsa es kidobod a baratnodet.Es marad a tundibundi akivel nincs mirol beszelgetni.

Tarts onismeretet.Be fogod latni h egyik sem mukodokepes,az egyikbol kiveszett az izgalom es fel kene nonod a csajhoz es ehhez az eletszakaszhoz,a masik meg gyerek meg.Egy 18eves fruska mindig oldottabb, felszabadultabb es vidamabb,visszahozza a fiatalkorodat,visszaporget abba az idobe,amikor meg te is vad voltal es boho.

10ev mulva 10ev tapasztalattal,mar o se lesz gondtalan.Csak ezt a ferfiak hajlamosak elfelejteni.De persze 10ev mulva a nevet sem fogod tudni.

2016. okt. 19. 10:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Uramisten! Én sosem agyaltam ennyit egy barátnőmön/kapcsolatomon sem. Egy lány vagy bejött, vagy nem. Szerintem, ahogy már írták, először saját magaddal legyél rendben, és utána kezdjél párkapcsolatba, megkímélve a lányokat addig is. Amíg ennyit rágódsz, addig bárkivel is jössz össze, folyton dilemmában leszel, hogy ez most jó-e vagy sem. Szóval ahogy írták, hagyd mindkét csajt...
2016. okt. 19. 10:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú távon egyik sem lesz működőképes. A mostani kapcsolatodról olyan dolgokat írsz, ami szerintem eléggé megmérgezi a dolgot. A megcsalásról ugye nem is beszélve.

A 18 éves lány meg egy fruska. Az elején persze, hogy folyamatosan van téma, izzik a levegő, ahogy már más is írta azért, mert visszahozza kicsit a fiatalságod ("fiatalabbságod", mert ugye egy 27 éves sem öreg), a pörgést. Hosszú távon viszont nem biztos, hogy annyira tartós lenne a dolog.

Véleményem szerint a mostani párodat hagyni kellene, hiszen már az is sokat elárul a dologról, hogy megcsaltad. Ha jól érzed magad a fiatalabbal, akkor használd ki (mármint a helyzetet, nem a lányt), csak ne várj tőle életre szóló kapcsolatot.

2016. okt. 19. 10:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, Te már választottál. Mindig az újabb a vonzóbb, mert nem olyan, mint az előző.

Gondolom a barátnőddel is volt izzás az elején ami aztán alábbhagyott, ahogy megismertétek egymást.

Az idősebbel azért érezheted feszülten magad néha, mert szerintem ő jobban átlát dolgokat, látja a hibáidat a kis csaj meg még nem, ő rád van gerjedve és lelkes. Persze, hogy könnyebbnek és felszabadultabbnak érzed magad mellette => ezért is jobb vele a szex, meg azért mert új. Teljesen logikus az egész.

Én a helyedben már csak a kettessel terveznék, annak van jövője. Lehet, hogy később bánni fogod az elsővel, de ahogy a leírásodból kiveszem, az sem az igazi, nem tudtátok megoldani teljes mértékben problémákat.

2016. okt. 19. 11:18
 8/11 anonim ***** válasza:
Én a 18 éves lányt választanám :)
2016. okt. 19. 17:51
 9/11 A kérdező kommentje:

Sok hasznos észrevételt olvashattam tőletek, köszönöm. Ezt én is sejtettem, hogy a legfontosabb munka önmagammal van. Megpróbálok erőt venni magamon, és végre valamerre kimozdítani az aktuális helyzetet.

megjegyzések:

1# Ez a "szeretetnyelv" kifejezés Gery Chapman találmánya asszem. Sok jó dolgot ír a témában.

5# Én nem agyalnék annyit, én is jobban szeretem spontán jól érezni magam egy kapcsolatban, de annyi csesztetést kaptam, hogy ilyen vagyok, meg olyan nem, hogy kénytelen vagyok sok mindenen elgondolkozni.

7# Pontosítanám, hogy a barátnőmmel az elején sem volt ez az érzésem, az az "izzás", az a felszabadultság, mint most, amit tapasztalok (legalábbis "tompábban" volt). És nem az újabb, fiatalabb, vonzóbbról szól ez szerintem, hanem arról, hogy működik-e egy kapcsolat, vagy sem. Elég sok évig kitartottam, és igyekeztem.

A hibák átlátása... hát az van, hogy olyan tulajdonságokról beszélünk, amik a barátnőmet zavarnak, mert ő más. A kiscsajjal meg egyszerűen hasonlítunk azokban, és pont úgy szereti azt a tulajdonságomat, mert ő is úgy gondolkodik. Nem negatívumok adott esetben, csak más természet. Lehet, nem csak én kéne felnőjek ehhez...

(A negatívumok kijavítása más kérdés, arra én is törekszek másoktól függetlenül is.)

2016. okt. 20. 09:13
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó. a kérdésem nem ez volt...
2016. okt. 20. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!