Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítottunk, de nem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítottunk, de nem akar kiköltözni a lakásból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
nem akarom bántani vagy ilyesmi, de én már lassan egy hete nem alszom otthon, és jó lenne már hazamenni. Azt mondja beszél a barátjával, hogy segítsen neki, de én megkérdeztem a barátját és nem mondott neki semmit. ilyenkor mit tegyek?
2016. aug. 15. 12:09
 1/10 anonim válasza:

Ne haragudj már, de ez, hogyan működik, hogy a te házad, de Te nem alszol otthon szakítás után?

Tessék neki megmondani, hogy viszlát.

Vagy, esetleg ha tudnátok felnőtt módjára viselkedni, megengedni neki, hogy 1-2 hétig még nálad aludhat, (és persze te is hazaköltözöl).

De ne már, hogy még ő túrjon ki a saját lakásodból.

2016. aug. 15. 12:16
 2/10 A kérdező kommentje:
nem a sajátom a lakás, közös albérlet. De neki van hova visszamennie, üres szoba. nekem meg anyáméknál kell lennem a kanapén. Így beszéltük meg, hogy ő megy vissza oda ahonnan jött.
2016. aug. 15. 12:18
 3/10 anonim ***** válasza:
Ki a lakás tulajdonosa? Ez itt a legfontosabb kérdés..mert csak a kizárólagos tulaj rendelkezhet annak használatàról. De ez egy elég bonyolult téma,szerintem érdemes felkeresned egy ingatlanjogban járatos szakembert..
2016. aug. 15. 12:20
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Akkor innentől kezdve béreld egyedül, és cseréltess zárat a tulajjal
2016. aug. 15. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Első körben kimaradt egy fontos információ: kié a lakás, ki a tulajdonos vagy ennek hiányában ki a bérlő (ki kötött szerződést, kinek a neve szerepel a bérleti szerződésen)?

Nyilván aki a tulajdonos vagy aki a lakás bérlője az marad a lakásban, a másik költözik, ha nem tudtok eről megállapodni.

Ezzel együtt két felnőtt ember tud kulturáltan is szakítani, ha nem a verekedős/veszekedős/rendőrhívós eset áll fenn, akkor azért az elköltöző félnek is illik adni valamilyen ésszerű határidőt a költözésre (új bérlemény találásra, kipakolásra, hurcolkodásra)- legfeljebb mondjuk egy hónap.

Ugyanígy érdemes leülni és megbeszélni a közös- értékesebb- tárgyak sorsát, egymással korrektül elszámolni- különösen akkor, ha pl. közös lakásbérlésről van szó.

Közös tulajdon esetében a legbonyolultabb időben, de ha nem tudtok egymással egy fedél alatt élni és 50-50%-os tulajdonrész van, akkor

- vagy megegyeztek, hogy melyik fél marad, a másik fél részét megvásárolja

- vagy meghirdetitek az ingatlant eladásra (szerencsés esetben is hónapokig tart az elejétől a végéig) és megállapodtok abban, hogy addig ki marad benne- esetleg ezért a másik félnek fizet valamiféle kompenzációt ("lakáshasználati díj")

- ha semmiképp nem megy a kulturált megegyezés, illetve egyik fél akadályokat gördít az eladás felé, akkor bírósági úton lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését, de ez a legköltségesebb és leglassabb megoldás (azzal, hogy jóval a piaci érték alatt fog elmenni az ingatlan, így érdemes lenne mindkét félnek előszednie a józan belátását, mert egy ilyennel mérhető anyagi károtok keletkezik a makacskodásból)

Nem mindegy tehát a felállás, a jogi helyzet.

Ha te vagy az, akié a lakás, a másik fél pedig hajlandóságot sem mutat a kiköltözésre, akkor megérett az idő, hogy adj neki egy értelmes határidőt a költözésre.

Ha az exed értelmes, akkor szóban bőven elegendő- saját érdekedben érdemes felajánlani akár azt is, hogy segítesz a pakolásban, hurcolkodásban, csomagolásban- ha együtt éltetek x ideig, akkor ennyi tisztelet talán még maradt köztetek, hogy ez beleférjen.

Ha a határidő eredménytelenül letelik, akkor sajnos vagy tűrsz, mint eddig, vagy jogi lépéseket teszel (első körben mondjuk írásban felszólítod, hogy hagyja el az általad megszabott időben a tulajdonodat stb.), ha ez is eredménytelen, akkor hatósági segítséget kérhetsz ennek érvényesítésére, illetve kényszerkijelentheted és aztán hatóságot hívhatsz.

Őszintén remélem, hogy erre nem kerül sor, csak leírtam, mint lehetséges (legrosszabb) forgatókönyvet.

Minden esetleges sérelmed ellenére is elegáns dolog az, ha inkább segítesz az elköltözésben- számodra is hasznosabb, mint ellenségesedéssel elmérgesíteni a viszonyt.

Minden jót.

6/10 anonim ***** válasza:
Ha közös sz albérlet,akkor így látatlanban azt mondhatom,hogy csak a jófejségében bízhatsz..ugyanannyi joga van a lakàsban tartózkodni,mint neked,nem számít hogy neki van hova menni..
 7/10 anonim ***** válasza:

Szólj a főbérlőnek, hogy kiköltöztél, írja át a szerződést.

Jobb ha keresel másik lakást.

Oda meg ne fizess semmit. Majd megoldja egyedül.

2016. aug. 15. 12:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Ugyanígy jártam... Végül én költöztem, mert nem bírtam tovább. Aztán persze az exem is, mert egyedül nem tudta fizetni az albit, csak azért maradt ott a szakítás után, hogy én ne maradhassak...
2016. aug. 15. 13:11
 9/10 anonim ***** válasza:

Költözz te el! És többé semmi közöd a helyhez.

Fizesse ő az albérletet meg a rezsit!

2016. aug. 15. 13:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Keress új albérletet.
2016. aug. 15. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!