Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Lehet úgy szakítani, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet úgy szakítani, hogy nagyon mélyen szeretjük egymást?

Figyelt kérdés
Feleségemmel három gyermeket nevelünk. Hat éve már hogy elfordult tőlem, és azóta nem voltunk együtt szexuálisan, teljesen elhidegültünk. Eleinte próbáltam megjavítavni a házasságunkat, de nem sikerült. Hozzáteszem, hogy ez nem egy szerelmi házasság volt sohasem. Én nem hagyhatom el leginkább a gyerekek, de a hitelek, és millió más dolog miatt, nem tudnánk úgy elválni, hogy legalább egyvalakinek ne törjön derékba az élete, függünk egymástól. Egy éve megismerkedtem egy lánnyal, nagyon mélyen egymásba szerettünk. Gyakran éltünk együtt több napon át, de aztán mindig külön kellett jönnünk, szörnyű nehéz búcsúk voltak ezek. Végtelen szépségeit éltük meg a szerelemnek együtt. Talán elcsépelt, de úgy érezzük, egymás másik felei, párjai vagyunk. Végül felmerült, hogy váljak el, de egyszerűen képtelen vagyok elhagyni a gyerekeimet, hogy csak hétvégi apuka legyek. Ezért arra jutottunk, hogy akkor nem élhet tovább ebben a szeretői létben és mivel ő is szeretne kis családot és egy gyermeket, inkább szakítunk. De vajon lehet így szakítani, hogy közben nagyon nagyon szeretjük a másikat? Hogy mindenről a másik jut eszünkbe? Ráadásul egy munkahelyen dolgozunk és nem engedhetjük meg magunknak, hogy felmondjunk? Mi lehet így? Ő 31 éves, én 40...

2015. nov. 30. 20:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek aki írt. Ami fájdalmas minden pillanatban amikor ez a helyzet nyomaszt, az a gyermekeim. Nem tudok elszakadni tőlük és nem is szeretnék. Úgy érzem, hogy ha elhagyom ezt a házasságot, és új családot alapítok, akkor jelentősen lecsökken az az idő amit a gyerekekkel tudnék tölteni. Bevallom, ez a legnagyobb probléma. Sokkal inkább mint a hitelek, a papírok, stb. Hogy szeretnék a legtöbbet lenni a gyerekeimmel, szeretnék nekik segíteni az élet minden dolgában, az iskolától egészen a tényleges, mindennapos dolgokig. Igazán, ez ami visszatart, hogy nem akarok távol lenni tőlük (az meg sem fordul a fejemben, hogy úgy váljak el, hogy nekem ítéljék a gyerekeket, mert ezt nem tartanám helyesnek). Ha a kedvesemmel vagyok, akkor is mindig hiányoznak. Amikor pszichológusnál voltam, akkor ezt az érzésemet úgy fordította le, hogy én úgy gondolom, hogy vagy magamat, vagy a gyerekeimet áldozom fel (kérdés persze, hogy ez tényleg így van-e, vagy csak én gondolom ezt...) A feleségemmel nem repülnek tányérok, csak csendes, békés egymás mellett élés van, minimális leginkább baráti érzelmekkel körítve. Nem veszekedtünk sosem, egészen a mai napig. A lángoló érzelmek e téren is hiányoztak. Az én párommal ez vezetett a végső beszélgetéshez is: hogy hiába érezzük a legszebb érzéseket egymás iránt, hiába klappol minden: közös világszemlélet, érzelmek és tisztelet egymás iránt, szerelmeskedés, a nagy ő effekt kölcsönösen, hiába vagyunk elszakíthatatlanok egymástól, mindig érzi rajtam, hogy mindeközben hiányoznak a gyerekeim és félek hogy elveszíthetem őket. Azt mondta, ő nem tud engem elszakítani tőlük és nem is akarna, akkor inkább mondjunk le egymásról, és dacára a végtelen szép közös élménynek, inkább adjunk esélyt egymásnak, hogy más formában boldogok lehetünk (vagyis ő mással, én pedig ebben az élethelyzetben egyedül). Ő azt mondta, nem fog keresni aktívan párt, de ha valaki megszólítja és meghívja egy kávéra nem fog nemet mondani, mert az esélyt meg kell adni. Nekem és azt hiszem neki is, azóta csüggedésben és nagyon terhes hiányérzetben telnek a napjaink. Én valami végtelen űrt érzek és talán nem túlzok, ha úgy fogalmazok, hogy száz meg száz emlékben, gondolatban, régi közös pillanatokban de még az utcán egy kirakatba nézve is eszembe jut és hiányzik, végtelen. Nem tudom mi lesz így, már koncentrálni sem tudunk a munkahelyünkön sem. Fogalmam sincs hová vezet ez... Ezért is tettem fel ezt a kérdést nektek. Köszönöm mindenkinek !
2015. dec. 1. 21:28
 12/19 Költőnő? ***** válasza:

Leírtuk többen, Te minden kommentben mártíromkodsz.

Tudod ezzel alapvetően csak egyetlen probléma van; h ez végtelenül önző dolog a részedről. Azt írod, nekik akarsz jót, leírtuk, h nem teszel nekik jót, de igazából a hszeid olvasva: mindenhol csak én én én. TE nem akarsz elszakadni tőlük. TE akarsz részese lenni a mindennapjaiknak. TE nem tudtad lezárni a kapcsolatod.

Őszintén? Gerinctelen, gyáva, döntésképtelen, ostoba, önző féregnek tartalak.

Lehet lepontozni, és kérdező, téged sem bántani akarlak ezzel. Csak egyszerűen így gondolom az itt leírt megnyilvánulásaid alapján.

2015. dec. 1. 21:50
 13/19 A kérdező kommentje:
Szerintem dolgok nem ennyire fekete fehérek. Azt írod hogy én csak magamra gondolok: "én, én, én..." pedig ha így tennék már rég leléptem volna a családom mellől. Pontosan hogy a gyerekeim miatt nem tettem még meg, és ezért is beszéltük meg, hogy az érzékeny, fiatal pszichéjüket nehogy megtörjük, és akkor inkább váljunk szét. Én nem szoktam másokat minősítgetni, mert nem tartom kifinomult dolognak, persze a véleményed rólam, mint magánvélemény feltétlenül tiszteletben tartandó. Ugyanakkor, ha megengeded, én nem értek vele egyet, nem tartom ilyen embernek vagy rossz embernek magam. Remélem, az életed során nem fogsz semmi hasonló helyzetbe kerülni és hatvanévesen, teljes és tökéletes életet leélve elégedetten tudsz majd visszagondolni az éveidre.
2015. dec. 2. 09:20
 14/19 Költőnő? ***** válasza:
jó, én itt feladtam. Tényleg nem érted. Hagyjuk.
2015. dec. 2. 20:00
 15/19 anonim ***** válasza:
Nem kellene minősítgetni a kérdezőt! Nem az volt a kerdese, kerese, hogy véleményezzük tetteit (ismeretlenül!), hanem azt kerdezte, mit lehet tenni. Ugy latom eleg nagy bajban van igy is, gondolom itt megértést es vigaszt várna.... Becsülöm, hogy a gyermekei miatt feláldozza sajat boldogsagat. A hazassaga halott... Arra kivancsi lennek, hogy a felesege hogy tud így élni, hol keresi a boldogsagot, hiszen ggondolom, igy ő sem erzi jol magat. Ugy is nehez lenne a válás, ha pl. a szomszedban vagy az utcában maradnál? Nem derult ki, hany evesek a gyerekek, igy nehez elkepzelni, mit erezhetnek igy, ebben a helyzetben...
2015. dec. 2. 21:36
 16/19 anonim ***** válasza:
Húúha. Nem tartod rossz embernek magad. Az viszont nagy baj, legalább a lelkiismeretednek meg kellett volna szólalnia egy ilyen helyzetben. Az én apám is hasonló volt mint te. Amikor kiderült, hogy csalja anyámat, teljes mértékben lemondtam róla, mai napig elkapom a fejem, ha látom az utcán. A gyerekeid nem porcelánbabák. Sokkal többet ártasz nekik most, mint gondolod. Szerencsétlenekbe ez a példa fog beivódni, 20-25 év múlva, ugyanebben a heyzetben fogják magukat találni. Ezt szánod nekik? Szép apa vagy..
2015. dec. 2. 21:41
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. A feleségem a második gyerekünk fogantatásakor kb. 8 éve elfordult tőlem. Az a gyermekünk nagyon nehezen jött össze, egyszerűen csak szerettünk volna egy testvért az elsőnek, és sokadik próbálkozásra miután már lemondtunk róla sikerült. Ezt követően magába zárkózott, elfordult. Egy ideig azt mondta, a terhesség alatt a hormonok miatt nem megy, majd másfél évig ugyanezt mondta a szoptatás végett. Tulajdonképpen a harmadik, máig sem tudjuk hogyan jött össze 2,5 év után nagy nehezen rá tudtam venni, akkor már hosszú udvarlás után és bár védekeztünk, valahogy mégis összejött. Vagyis évek alatt nem volt semmi és az első, nagy nehezen összehozott este mégis... Ez volt életünkben az utolsó együtt töltött esténk... Azóta egyszerűen nem engedett közel magához, teljesen magába fordult. Egy nagyon jó anya, aki nagyon szépen neveli, gondozza a gyerekeit, de én már sok lettem. Évekig, több mint 2,5 évig bírtam gyengédség nélkül. Próbáltam házasságterápiát, de végül egyedül kellett eljárnom. Az ott kapott tanácsokat praktikákat bevetettem mind, tényleg törekedtem, a virág volt a legkevesebb, próbáltam régi emlékeket feleleveníteni, régi helyekre visszamenni, sétálni, együtt lenni, de már nem volt erre igény. Legtöbbször a gyerekek voltak a hivatkozás: mennünk kell, mert várnak, mennünk kell, mert mi lesz velük, stb. Végül elfogadtam, hogy egyszerűen már nem tudom feltámasztani a régi viszonyunkat. A legnagyobb gyermekünkkel nagyon szoros a viszonyom (ő 11 éves, a második 9, a harmadik 6), de nagyon kötődöm mindhez. Sokat vagyunk együtt, tanulok velük, játszom velük, sok programunk van, szóval nem csak az "átlagos napi 7 perc" ami egy szülő-gyerek viszonylatban manapság megvan. Pontosan ezért nem tudnék tőlük elszakadni, mert nagyon mélyen szeretem őket is, nem tudom elképzelni, hogy napokig külön vagyunk, és hétvégén elviszem őket 1 vagy fél napra... A szerelmi kapcsolatom pedig ártatlanul indult, és sohasem gondoltam volna korábban, hogy pont én pont ilyenbe keveredek. Ezért is próbáltam kifejezni, az előző hozzászólásaimban, hogy "ne ítélj, hogy ne ítéltess". Az egész szerelmi kapcsolat érzésekkel, érzelmekkel indult, hónapokon, majdnem egy éven át talán a legtöbb ami történt, hogy megérintettük egymás kezét. De igen, amikor az első szerelmeskedés megtörtént, az tényleg leírhatatlan volt, és igen, azt éreztem, hogy ezért talán érdemes volt 40 évet várni, soha nem volt hasonlóban sem részem. De mégis, most egy év után, tovább kell lépni valamerre, mert a Kedvesemtől nem várhatom el, hogy 31 évesen egy 40 éves ember "szeretője" legyen (mégha, nagyon hangsúlyozom, a mi kapcsolatunk sohasem a pénzről vagy a szexről szólt, kifejezetten az érzésekről, érzelmekről). Próbáltam mindvégig eltitkolni a gyerekeim elől, és nem azért mert hogy mit gondolnak majd rólam, hanem egyszerűen azért mert a tökéletes, gondtalan életükbe nem akartam problémát bevinni. Ezért meg tudtok kövezni, vállalom, de nem érzem magamat egy galád, csalárd vagy rossz embernek. Úgy gondolom, hogy ez bárkivel megeshetett volna, talán sokakkal meg is esik, hasonlóképpen belesodródnak egy ilyen nehéz szituációba. Vajon bárki aki megítél, ha éveken át a házastársa kizárná az ágyából, elfordulna tőle, az lenne-e erre a reakciója, hogy akkor "váljunk el", "a gyerekekkel meg majd csak lesz valami"? Én talán más környezetben nőttem fel, egy faluban, de minden rokonom a végsőkig tűrt, keményebb helyzetekben is (alkohol, verés, stb.) és nem váltak el, vagy azért mert mit szólnak mások a közösségben vagy azért mert a családanya (a mi falunkban legtöbbször nő a családfő) úgy gondolta, hogy a gyereknek családban kell felnőnie mégha rosszul üzemelő családban is. Igen, én ebbe szocializálódtam, sajnos ez van. Biztos ez alapozza meg a mostani hozzáállásomat is, ami persze lehet hogy nagyban téves, ezt vállalom. Abban azonban biztos vagyok hogy semmi sem fekete vagy fehér és nem lehet csípőből rámondani ilyen helyzetekre hogy "te hülye vagy mert"... A kérdés továbbra is csak annyi, hogy ha mélyen, nagyon mélyen szeretsz valakit, vajon el tudsz-e szakadni tőle.
2015. dec. 2. 22:14
 18/19 Költőnő? ***** válasza:

#15 leírtuk többen is, elmondta neki egy szakember is.

Személyes tapasztalat (és ezt is szakember támasztotta alá), h ha vki konstans hülyeséget csinál, a buksisimi meg az együttérzés nem hozza ki a saját lelki poklából. Tudom, mert velem is ezt csinálták a barátaim. Aztán végre mégis kaptam vkitől egy akkora képletes pofont, mint ide Hawaii. A szép szavakat meg a juj jajjjat csak akkor halljuk meg, ha pont ezeket akarjuk hallani. Ilyenek vagyunk mi emberek.

Együttérzek én a kérdezővel, nekem is volt hasonló vergődésem. DE:

1. ezeket mind mi okozzuk saját magunknak. (nem a másik, nem a szomszéd, nem a barátok, nem isten, nem a politika, stb)

2. leírták többen h nem helyes amit tesz: megköszöni a válaszokat, de a hszeken látszik, h el sem gondolkodik rajtuk,csak sajnáltatja tovább magát ovább, h neki milyen nehéz és szar és h ő mennyire jót akar (tipikus manipulatív mártír viselkedés, apám is ilyen)

3. a saját életét mondjuk mindenki úgy teszi tönkre, ahogy akarja; ő döntése, ő felelőssége. De a gyerekek nem tehetnek a kialakult helyzetről

4. szakemberek mondják ezt is: boldog gyermeket csak boldog szülő tud nevelni.

5. ahogy a szakember is mondta a kérdezőnek, jó eséllyel beleteszi ugyanazt a gyermekeibe is, ami most benne van, tele lesznek önértékelési gondokkal, kötődési problémáik lesznek, stb

Én is így jártam, nekem is szakember segítsége kellett, mert boldogtalan családban nőttem fel, rideg anyával, mártír apával, a világhoz való egészséges kapcsolatom, az önmagamba vetett hitet, h egyszer majd nem kell megharcolnom érte, egy életre elvették. Ami gyermekkorban ilyen téren nem alakul ki természetesen, az utána már vagy ki sem alakul, vagy csak kínkeservesen. Magyarul egy életre megnyomorítottak, csak mert "szerettek", hát így, kösz se minket, sem egymást nem kellett volna.

Bárcsak vki hátbarúgta volna őket jelképesen, h hahó, tudjátok, mit csináltok ti egyáltalán?

Én már tudom, mivel jár ez. K**va sok szenvedéssel. És a kérdező épp ugyanezt csinálja épp a sajátjaival.

Engedd már meg, hogy felháborodjak és minősítsem, h tudom, h szimplán gyáva és önző lépni és ezzel mások életét teszi tönkre.

Bár ne tudnám.

Na én tényleg hagyom, mert a kérdező nem tanácsért jött ide hanem dicséretért és buksisimiért.

Ez is teljesen tipikus. Voltak ilyen barátaim akik nem bírták elviselni, hogy ha a véleményem kérdezik; őszintén elmondom. Le is építettem őket.

Na szép életet. Nem lesz, de azért hátha.

2015. dec. 3. 07:40
 19/19 anonim ***** válasza:
A feleségedet kell elhagynod nem a gyerekeket. Ha ehhez gyáva vagy akkor meg is érdemled a kinlódást, csak a masik nőt sajnálom.
2015. dec. 4. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!