Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Miért nem érti meg a nejem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem érti meg a nejem, ha nem változtat életmódján elhagyom?

Figyelt kérdés

Évek óta romlik a házasságunk. Jómagam mindent megteszek, hogy változtassak ezen, de nejem egyszerűen átsiklik az egész felett. Újból és újból próbálok beszélni vele, de egyik fülén be, a másikon ki. Tulajdonképp nem is válaszol. :-( Tanácsadásra nem hajlandó eljönni.

Kegyetlenül unom már, hogy teljesen egyoldalú a dolog! Egy hete közöltem vele, elköltözöm ezen a hétvégén. Akkor annyit mondott, nem szeretné, de azóta sem változott semmi. A problémák ugyanúgy fennállnak. Esze ágában nincs változtatni, és továbbra sem kapok tőle válaszokat.

Nem értem, miért nem nyilatkozik? Miért nem mondja, menjek a fenébe, vagy miért nem beszél velem és ad válaszokat, és miért nem változtat a problémákon? :-o

2015. nov. 3. 18:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Ezt mi innen nem fogjuk tudni neked megmondani. Mondd azt neki, hogy válni akarsz tőle, ennek így nincs értelme. A kapcsolat javításán mindkét félnek dolgozni kell. Ha nem akar, akkor már téged sem akar, de nem tisztességes, hogy nem mondja meg őszintén. Lehet, hogy van valakije és ezért tojik a házasságotokra.
2015. nov. 3. 18:17
 2/19 anonim ***** válasza:
Mindenesetre nem úgy tűnik a szavaidból, hogy őt túlságosan izgatná ha elköltöznél...
2015. nov. 3. 18:26
 3/19 opened paradise ***** válasza:
48%
Szokták mondani,hogy "Értem én,csak leszrom".
2015. nov. 3. 18:34
 4/19 opened paradise ***** válasza:
Egyébként mi az amin változtatnia kéne szerinted?
2015. nov. 3. 18:35
 5/19 anonim ***** válasza:
Milyen életmódja van ami nem tetszik? Mik a problémák? Mert azt nem írtad meg.
2015. nov. 3. 19:02
 6/19 Költőnő? ***** válasza:
Sok beszédnek sok az alja. Majd ha a válási papírokon szárad a tinta; akkor felfogja.
2015. nov. 3. 19:09
 7/19 anonim ***** válasza:
Min kellene,hogy változtasson??
2015. nov. 3. 19:26
 8/19 anonim ***** válasza:

mik a problémák?

mert ez így leírva nagyon kevés, és nagyon furcsa.

2015. nov. 3. 19:35
 9/19 anonim ***** válasza:

Ezt én is megéltem sajnos! Minden családban vannak problémák, de ahogy a jó dolgok is közösek, úgy a gondok is. Egyes emberek nem akarják ezt tudomásúlvenni. :-(

Nagyon rossz helyzet mikor az egyik fél próbál úrrá lenni a problémákon, megoldásokat keres, a másik viszont ráhagyja mindezt. Eleinte csak kisebb események miatt, majd mindent, a végén pedig beletojik az egészbe. Sőt, generálja a problémákat!

Annak idején az én feleségem is így tett. Esze ágában nem volt megoldásokat keresi, élte világát. A munkán kívül semmi nem érdekelte. Ő dolgozó nő! Mintha én nem dolgoztam volna. :-o

Egyszer csak elfelejtett hazajönni a munkából. Nekem se kellett több, kitettem s szűrét. Hiszen a lakás az enyém volt.

Kedves kérdező! Soha ne várj választ! (Az én nejem sem adott soha magyarázatot.)

És azt se várd, hogy kimondja, menj el. Hiszen neki így jó, ahogy van. Éli világát, amíg te megoldod a gondokat helyette is, hazaadod a fizetést, segítesz a ház körül vagy a lakásban, netán segítesz a gyereknevelésben.

Attól, hogy neked évek óta nem jó ez a házasság, attól még neki lehet megfelelő.

2015. nov. 3. 20:23
 10/19 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Tudom részletesebben kellett volna leírnom, de szerintem nem lenne, aki végigolvasná.

Férfiként hülyének érzem magam, amiért évek óta várom a csodát, azaz a pozitív változást. Már rég lépnem kellett volna.

Ha eddig nem kaptam tőle választ kérdéseimre, a miértekre, akkor most sem fogok.

Kedves 9-es!

Igen, nálunk is a munkája a mindene. Képes reggeltől estig dolgozni. Itthon pedig semmit nem tesz.

Három éve a szüleitől örökölt házban lakunk, de itt lakik öccse is. Házasságunknál családja szerződést íratott alá velem, hogy semmi közöm a családi vagyonukhoz, ill. nekik az enyémhez.

Ebben a házban sem nejem, sem öccse nem tesz semmit. Nem takarítanak, nem javítanak, nem kertészkednek. Egy ideig csináltam én, de belefáradtam.

A másik alapvető gond, hogy nem engednek betekintést, beleszólást a rezsi dolgokba. Szerintem pedig egy házasságban jogom lenne mindehhez.

Ahogy az lenni szokott a rossz házasságban, intim életünk is megszűnt, amire szintén nem ad választ.

Most őszintén? Nem is tudom, minek tettem fel itt ezt a kérdést! Mikor magam is tudom, talpra kell állnom, nagybetűs férfiként és el kell költöznöm.

Tulajdonképp, csak a szituáció furcsa nekem. Hogy nejem nem is akar beszélni semmiről. Gondolom, nem hülye, felfogta, csupán csendben hagyja, hogy távozzak.

2015. nov. 3. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!