Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megutáltatni magam valakivel, hogy soha ne keressenek többet?
Van egy nő, akivel szakítottam, de folyamatosan keres. Munkahelyen, otthon, családnál, utóbbinál a testvéreket és szülőket értem.
Ez azért nem érthető, mert ő feküdt össze 2 különböző férfival, amiért szakítottam vele. Túltettem magam rajta, de most már ideje lenne abbahagynia ezt. Beszélni nem lehet vele, már próbáltam, eléggé sokszor.
8: Bűncselekmény hiányában el sem indítják az eljárást.
Büntetőjogból írtam az első diplomamunkámat.
Amiket felsorolsz, az nem valósít meg bűncselekményt.
12: De nem érted, hogy a rendőrségnek az a dolga, hoyg a bűncselekmények ellen lépjen fel?
Ha nincs bűncselekmény, nem lép fel.
Pont az a baj, hogy sokszor még igen súlyos nyilvánvaló bűncselekmlnyek ellen SEM lépnek fel!
Akkor mire számítasz egy érzelmi sérülés esetén, amikor nem történt semmi jogsértés?
Mit hiszel, miért létezik a rendőrség?:-o
12: Még egy kérdés? Mit hiszel, mivel foglalkozik a bíróság?:-o
Hány éves vagy?....
Oké, a rendőrség rossz tipp volt.
De nem hiszem el, hogy polgári eljárás keretében sem lehet semmit tenni egy hülye ellen. Ne nekem (és a családomnak) kelljen már számot cserélnem és erre pénzt költenem azért, mert engem zaklatnak...vagy mégis? Ennyi telik a magyar jogszabályoktól és bíróságoktól?
Bizony, így van. Nem ennyi telik, hanem teljesen más a profiljuk. Bűncselekményekkel foglalkoznak.
Polgári eljárás keretében igényelheted a költségeket, csak minek vennéd fel velük a nagy nehezen megszakított kapcsolatot a tárgyalások révén?... És a pernek magának is vannak költségei, és ha nem kéred ki ügyvéd véleményét (újabb költség), akkor azt is kockáztatod, hogy nem ítéli meg a kártérítést a bíró, és akkor Te állhatod a per költségét (aminek az illetékét előre kell befizetni, akkor, amikor benyújtod a keresetet a bíróságra).
Jelenleg van yilen problémád? Javasolhatok, ha elmondod, mi a szitu.
Mediátort kellene megfizess(etek) a "zaklatóddal" közösen, felesben!
Az élet bizony drága.
Én is rákényszerültem drága vizsgálatokra és kezelésekre, mert az exem nemi betegségeket adott át, miután meggyőzött róla, hogy ő egészséges, és biztonságos partner. Kin követeljem az összeget, ha ő lelépett?
Ki a felelős azért, hogy kapcsolatot építettél ki olyan emberrel, akinek a viselkedésével nem bírsz el?
Ki választotta?
Nem, nincs ilyen problémám.
Egyszerűen csak felháborítónak tartom, hogy ezzel érdemben nem tud senki semmit kezdeni jogi úton.
17: Akkor még sokat fogsz edződni. Ha nézed a Híradót, az utóbbi hónapokban szinte csak arról szól, hogy a főügyész a legsúlyosabb, bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekményeket söpri le az asztaláról, és nem lehet bíróság elé vinni őket ezért.
Többet között csak a bankok költségvetési csalásából csak devizahitelezés révén MINDEN magyar állampolgár zsebéből 20millát loptak ki. Lehet csatlakozni a sértettekhez bárkinek, én is csatlakoztam. (Van lehetőség pótmagánvádlóként levezetni a tárgyalást, ha az ügyészség nem vállalta el a vádemelést, ezért LESZ büntetőtárgyalás.)
Én is adok be ügyészségre hasonló ügyeket, eredmény nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!