Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Alig szakítottunk, lehetséges...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alig szakítottunk, lehetséges hogy már tényleg nem szeret?

Figyelt kérdés

Barátommal 1 hónapja szakítottunk, egy majdnem 20 hónapos kapcsolatból léptünk ki. A gond nem a szerelemmel volt, meg a kötődéssel, mert az mindig nagyon erős volt köztünk (ezért is lepett meg nagyon, amire majd mindjárt kitérek), probléma azzal volt, hogy eléggé különböztünk és voltak kisebb-nagyobb vitáink, épp egy ilyen veszekedés vezetett a szakításhoz.

Ez volt a bevezető, most a kérdésem: nem rég beszéltem az exbarátommal, most először, komolyan a szakítasunk óta. Azt is kérdeztem, hogy mit érez irántam. Mire azt felelte, hogy szeret mèg valamennyire, de inkább csak baráti szeretet (tehát már nem szerelem). Szakítasunk után 1 héttel, annyit mondott, hogy mindig szeretni fog (nyilván nem szerelemből, mert akkor más barátnője nem is lehetne), ezt az állítását még mindig fenntartja, mert tudom hogy fontos vagyok neki, ez a féle szeretet pedig egy szűkebb körre vonatkozik pl.: család, legjobb barát(ok), na meg rám. Ez eddig oké, de megkérdeztem tőle, hogy mióta nem szerelmes belém, mire azt felelte hogy rögtön szakítasunk után eldöntötte, hogy nem szerelmes és kész. Na ez nagyon meglepett. Ilyen tényleg létezik, egy több mint másfél éves kapcsolat után, ahol a felek úgy váltak el egymástól, hogy állítólag nagyon szerették egymást? Nagyon meglepett, mert így olyan mintha kb semmit nem ért volna velem az a sok szép emlék a hosszú idő alatt.. Hogy tudja valaki rögtön túltenni magát a szakítason? (Mellesleg mindkettőnknek első kapcsolata). Én arra gondoltam, hogy lehet tényleg ezt érzi, hogy túl van rajtam (velem is volt már ilyen, hogy ilyet éreztem iránta, mert "elhitettem" magammal, hogy már nem szeretem szakítas után), de amint megláttam és elkezdünk beszélgetni, ez az érzetem azonnal rombadőlt.

Kérdésem, hogy ez most egy ilyen "pillanatnyi" érzés, vagy tényleg lehetséges hogy ennyire komolyan gondolja a dolgot? Valaki volt már hasonló helyzetben?

2015. aug. 12. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nézd, ha egy férfi azt mondja nem szeret már, és tényleg baráti csak ez a szeretet, az így is van. Azt ne hidd, hogy attól az eltöltött 1.5 év amit együtt voltatok nem ér semmit, és nem is szeretett igazán. Elmúltak az érzelmek, szakítottatok, sajnos ezt neked is el kell fogadnod.
2015. aug. 12. 13:36
 2/10 A kérdező kommentje:

Én már elfogadtam, nem is azzal van a problémám, hogy így érez, inkabb az a "bajom", hogy rögtön szakítás után, hogy tudta ezt így eldönteni? Akkor nekem miért nem megy csak így? Pl azt megértettem volna, ha egy hónap leforgása alatt fokozatosan elmúlnak az érzései, de azt nem tudom felfogni, hogy 1 napja még nagyon szeretett, következő nap már nem szerelmes. Fura nekem.

A választ köszönöm.

2015. aug. 12. 13:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Kicsit olyan, mintha direkt, tudatosan elnyomná az érzelmeit, hogy ne fájjon neki a szakítás.
2015. aug. 12. 13:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Lehet ez már korábban kezdett benne kialakulni, csak mostanra érlelődött meg. Az érzelmek nem egyik napról a másikra múlnak el. De te ismered a párod. Ha érzed rajta, hogy már nem olyan mint korábban akkor tényleg elmúlt benne valami.
2015. aug. 12. 13:53
 5/10 A kérdező kommentje:
Pont ez a fura nekem is, hogy előtte biztos vagyok benne, hogy nagyon szeretett. Hiszen egésznap együtt voltunk és nagyon jó volt, mint mindig. Már 2 hétre előre elterveztünk egy csomó dolgot, tehát tényleg nem volt semmi gond, ez biztos. (Amikor nincs minden rendben azt érzem, mellesleg a exbarátom nagyon őszinte és biztos mondta volna). Csak jött egy veszekedés, amikor úgymond "besokallt" és emiatt lett vége. Sajnos miattam alakult ki a veszekedés, ő pedig elvileg másnap már nem volt belém szerelmes mert "eldöntötte", ez engem nagyon megdöbbent, vagyis inkább csak felfoghatatlan, hogy egyik napról a másikra hogy lehet valakit nem szeretni?
2015. aug. 12. 14:07
 6/10 anonim válasza:
Szia! Az én történetem a legutolsó barátommal és egyben nagy szerelmemmel azt hiszem valamennyire hasonlít a tiédhez :( Mi két hónapot voltunk együtt, neki én voltam az első kapcsolata. Az egyetemen ismertük meg egymást és előtt jó néhány hónapig csak beszélgettünk, közben végig vágytunk egymásra.. Egy kirándulós program után kezdtünk randizgatni és lettünk egy pár. Nálunk is csak apróbb viták voltak egy nagyobb problémát leszámítva, de úgy gondolom hogy ezen tudtunk volna segíteni ha ő is akarja :( Rengeteg programot kitaláltunk együtt a nyárra, mindenki aki csak ismert minket azt mondta hogy összeillő pár vagyunk és mi is így éreztük, mindketten kilógtunk egy kicsit a többiek közül egész életünk során. Nálunk az volt a különbség, hogy én észrevehettem volna az "intő jeleket", sajnos már a vége felé nem beszélgettünk annyit ha nem találkoztunk mint az elején és nem is nagyon törte magát hogy randizzunk, mindig én hoztam fel hogy szeretném látni..de ha együtt voltunk akkor minden ugyanolyan varázslatos volt :( Az utolsó találkozásunkkor meg akartam beszélni vele a problémákat, de ő már nem akarta megoldani őket, azt is mondta hogy nem volt belém szerelmes.. én teljesen összeomlottam, nem akartam elhinni, hiszen jobban szeretett és mutatta ki mint eddig bárki más :( Azóta eltelt 1,5 hónap és csak egyszer futottunk össze véletlenül..bár kb 50 km közöttünk a távolság és pont ott talalkoztunk ahol a korábbi randijaink során is, ez lehet nem véletlen.. beszélgettünk egy keveset és láttam rajta hogy valahol még ő is szeret, viszont valamiért semmiképpen sem szeretné, hogy újra együtt legyünk.. Veled ellentétben sajnos én még mindig nem tudtam elfogadni, úgy érzem lassan muszáj lesz, hiába érzem hogy vele el le tudnám élni az egész életem, annyira szeretem.. ő is azt mondta nekem, hogy sokáig nem volt jól miután szakított velem, még most sincs jól, de eldöntötte magában hogy nem szeret és azóta nem sokat gondol rám.. Szóval ezek szerint létezhet ilyen, bár szerintem az a lehetségesebb, hogy csak így akarja enyhíteni a fájdalmát a volt barátod, mert még mindig szeret.. Ha azóta neked már könnyebb, semmiképpen se add fel, bízz abban hogy valami sokkal jobb srác fog érkezni az életedbe, még akkor is ha most nem tudod elképzelni.. nekem még ez nem megy, mert csak Őt szeretném visszakapni és jelenleg senkiben nem tudnék bízni..de majd idővel jobb lesz talán :) Kitartást neked és kívánom hogy találd meg az igazit! :)
2015. aug. 12. 15:05
 7/10 A kérdező kommentje:
#6 köszönöm a választ, és sajnálom ami veled történt!:( Eddig akiknek elmeséltem ezt a történetet, a legtöbben azt mondták, hogy elég valószínű hogy magának is "hazudik", meg ezt belemagyarázza, csak azért hogy enyhítsen a fájdalmán, vagy hamarabb továbblépjen. Ezt a lehetőséget, csak azért tudom elhinni, mert velem is ez volt, kb bemeséltem magamnak hogy már én sem szeretem, és tényleg baromi meggyőző tud ez lenni. Én is sokáig elhittem, de elég egy apró kis megingás és minden összedőlhet. Úgyhogy ez nem a legjobb megoldás, mert az ember úgyse tud magának sokáig hazudni, maximum ideig-óraig, de aztán úgyis minden "kiderül", csak idő kérdése.. Azt tanácsolom neked, hogy ne gondolkodj a szép emlékeken, valamint azon hogy miket csináltatok volna a nyáron, mert sokkal rosszabb lesz! Én tudom, mert nekem is baromi sokszor eszembejutott milyen szuperül indult a nyár, és még mennyi minden várt volna ránk.. Én is hasonló jókat kívánok neked és próbálj meg nem vele foglalkozni, én is ezt teszem.
2015. aug. 12. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen van ilyen túl akar lépni rajtad ..De bírom az ilyen fiatalokat mint ti szerettétek egymást mégis szakítottatok a vita miatt ..Majd minden párkapcsolatod ilyen lesz vita van nem azon gondolkozol hogy megpróbáld megjavítani hanem egyből szakítasz ..ha a házba elromlik a csap nem meg javítod hanem veszel egy másik házat? ... Ez az én véleményem azt hitted majd az hónapokon keresztül fog utánad sírni.. Persze hogy marad szeretett te voltál az első kapcsolata azért hagysz benne nyomott mélyebben ..
2015. aug. 15. 16:46
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 és ki mondta hogy én szakítottam? Ki mondta, hogy én nem akartam rendbehozni? A kérdésem nem erre vonatkozott, mellesleg nem volt egy nagy a dolog a vita, de eljöhet egy bizonyos pont amikor betelik a pohár, vagy az ember besokall. Az exbarátom pont ilyen volt, alacsonyabb volt a tűréshatára, nehezen viselte a vitatkozást, mert ő sokkal békésebb, nyugodtabb természet mint az átlag. Van ilyen.
2015. aug. 16. 17:19
 10/10 anonim válasza:

Valószínűleg fájt neki a szakitás ès nem akarta hogy tovább szenvedjen emilyatt ès elhatározta,hogy többet nem szerett...

Vagyis megtiltja magának...

Van ilyen....

2015. aug. 20. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!