Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan lehet szakítani valakiv...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet szakítani valakivel, mert nem tetszik az élethez való hozzáállása, hogy ne is bántsam meg nagyon? Mert ez azért elég átfogó "kritika".

Figyelt kérdés
1 éve vagyunk együtt (én 20 lány, ő 21 fiú), ami talán nem sok de ahhoz bőven elég, hogy tudjam, nekem nem erre van szükségem. Szeretem a páromat és én nagyon próbáltam őt inspirálni, "kimozdítani" (teljesen megváltoztatni sosem akartam), de hiába. Soha semmi nem érdekli, soha nincs önálló véleménye, sohasem csinál úgymond semmit, se suli, se munka, mégsincs ideje pl. olvasni, hobbit találni, etc. Mindig mondja, hogy elégedetlen az életével és mennyi mindenen akar változtatni, de ezek közül a 3 éves ismeretségünk alatt egy sem következett be. Sokat panaszkodik, de változtatni nem változtat, viszont nem ez a legfájóbb, hanem hogy hazudik is. Nekem már nem, "csak" a kapcsolat elején próbálta magát jobbnak beállítani, de közös barátainknak/akár újonnan megismert embereknek hazudik, mint a vízfolyás (hogy ő itt dolgozik, ott tanul, éppen kiköltözőben van a szüleitől, leszokóban a dohányzásról, önkénteskedik, etc).

2015. júl. 1. 15:00
 1/9 A kérdező kommentje:
Illetve ezekhez még annyit, hogy nem depressziós, mert hangulatilag tök jól elvan egy szinten, amíg úgymond "produkálni" nem kell. Ugyanilyen okok miatt a szex sem működik igazán.
2015. júl. 1. 15:01
 2/9 Mumusan ***** válasza:
Nem kell a kritika. Mondd meg kerek perec hogy neked temperamentumosabb ember kell, ő meg untat. Aztán kalap kabát.
2015. júl. 1. 15:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem kell köntörfalazni. Mondd meg neki, hogy már nem szeretnél vele járni, azt kész. Mondd, hogy nem erre van szükséged, nem őt kerested, de először azt hitted, jó, ez a de először azt hitted rész talán nem is kell oda, amúgyis ez majdnem egyértelmű, meg is mutathatod neki ezt a kérdést így leírva, hogyha esetleg úgy könnyebb, de ha nem közös az utatok, úgy látod, akkor engedjétek el egymást, meg ne húzzátok vissza egymást, mindenki tovább, amerre a kis belső érzései hajtják.
2015. júl. 1. 15:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát mondd ezt így el neki, hogy gondolkodtál kettőtökön, mert nem érezted jól magad mellette és erre jutottál. Szeretnél mindkettőtöknek esélyt adni a boldogságra azzal, hogy elengeded.
2015. júl. 1. 15:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Próbáltam már vele szakítani, de akkor még én sem voltam biztos a dolgomban, viszont akkor ő magyarázatot kért. Nem annyit, hogy bocsánat de nem, hanem ténylegesen tudni akarta. Csak azt nem értem, hogy ő ezekkel a problémákkal mind tisztában van, én sem először teszem szóvá őket, miért gondolta hogy ez tök jó lesz.
2015. júl. 1. 15:08
 6/9 anonim ***** válasza:
De ha tisztában van ezekkel, akkor kész, akkor nyugodtan szakíthatsz vele, már akkor nagyjából el tudja képzelni, hogy miért. Meg hát egyébként is, na , ne zárjátok el se egymást, se magatokat a boldogság elől.
2015. júl. 1. 15:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Először is: attól, hogy valakin nem látszik kívülről, még simán lehet depressziós. A depresszió egyik oka éppen az, hogy az egyén nem tudja kimutatni a fájdalmát, hanem leplezni igyekszik a környezete előtt, ezért nem kap segítséget, támogatást.

Azt írod, próbálod kimozdítani... kérdés, hogyan! Ha ugyanis "elvárásként" fogalmazod meg, megmondod, hogy mit kellene (szerinted) tennie, az pont nem segít, hanem inkább ront a helyzeten. Ilyenkor ugyanis az egyén tudja, hogy változtatnia kéne, csak nincsenek hozzá eszközei, és ha folyamatosan szembesítik vele, hogy képtelen változtatni, nem "elég jó", akkor még inkább romlik az állapota.

Úgy képzeld el, hogy ha valaki egy mély gödör alján van, és te a gödör széléről hajtogatod, hogy "mássz ki, mássz ki!", akkor csak azt hallja meg, hogy van egy elvárás, de nem találja a módját, hogy hogyan. Ilyenkor az jelenti a segítséget, ha abban segíted, hogy nézzen körül alaposan ott a gödör alján, találja meg Ő MAGA azokat a dolgokat, amikből lépcsőt tud építeni magának. Ilyenkor két dolog segít: az együttérzés és a pozitívumok hangsúlyozása, hogy találja meg önmagában az erőt.

Voltam ilyen állapotban, tudom, hogy milyen az, amikor a környezettől nem együttérzést, csak elvárásokat kapok. Még mélyebbre taszít. Tapasztalatból mondom, hogy ha akkor megértő támogatást kaptam volna a környezetemtől, akkor sokkal hamarabb kimásztam volna. Így azonban csak szakember segítségével sikerült, és mostanra már nem is vagyok kíváncsi azokra az emberekre a környezetemben, akik akkor nem a kezüket nyújtották, hanem dirigáltak. Kimásztam, le is hagytam őket, de azóta tartom velük a három lépés távolságot, mert nem azt a segítséget kaptam tőlük a bajban, ami tényleg segített volna, helyette inkább ítélkezést, minősítgetéseket, elvárásokat. Ilyen emberekre pedig (már) nincs szükségem.

2015. júl. 1. 15:17
 8/9 anonim ***** válasza:
Simán lehet depressziós, a motiválatlansága és az, hogy jobbnak hazudja az életét, mint amilyen, legalábbis biztos nem egészséges hozzáállás. Mindenesetre ha okot kér a szakításra, mondd el neki, hogy a közös élet azt jelenti, rád is hatással van az ő élete, és te ezekkel a dolgokkal már nem tudsz közösséget vállalni. 3 évig türelmes voltál, de nem fogsz egész életedben várni a csodára. Ha most összeszedné magát, a mentalitása akkor sem változna, egész életedben küzdhetnél ezzel az oldalával. Nem illetek össze. Ennyi év alatt ki lehet ábrándulni bárkiből, ő már eljátszotta a bizalmadat és tiszteletedet, innen nincs visszaút.
2015. júl. 1. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt ilyen exem. Nem depis hanem akaratgyenge volt. Ugyanilyen felfofassal. Kiraktak a szuret neki. Azota egy ev eltelt es annyit tudok rola hogy meg mindig ott tart ahol... ne akarj egy ilyen mellett megoregedni...
2015. júl. 1. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!