Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiderült a barátnőmről hogy drogozik, nem tudom mit kéne tennem? Lehet normális kapcsolat belőle, élhetünk normális életet? Aki volt hasonló helyzetben ossza meg mert tanácstalan vagyok.
Néhány hónapja vagyok együtt a jelenlegi párommal,talán senkit se szerettem ennyire mint őt,azonban nemrég derült ki róla hogy ő ilyen party "drogos" lány volt,azóta kikerült abból a körből és ritkán találkozik velük mert más városba költözött,éppen ezért mivel most már dolgozik,egyedül él,nem tudja azt az életvitelt folytatni mint régen tette hálaistennek(állítása szerint nem is tenné).Viszont nekem azt mondta hogy már nem csinálja,azonban kétszer lebukott hogy szívja azt a szintetikus sz@r herbált,amit kb a cigányok szívnak...undorító.
Ráadásul mindegyik alkalommal megígérte nekem hogy nem csinálja többet,mondtam szépen,mondtam csúnyán,azt hittem hogy amit irántam érez erősebb,lévén hogy kibírja hónapokig hogy nem csinálja...akkor miért nem tud teljesen anélkül élni.A legutóbbi lebukásánál nagyon rezgett a léc hogy kidobom mert egyszerűen kiábrándító volt ahogy láttam.Ráadásul ha valaki,akkor én nagyon ellene vagyok az ilyen életvitelnek elítélem,és ilyen valakit nem akarok magam mellé.(világéletembe azt vallottam nincs ocsmányabb egy drogos nőnél) Bárki másról lenne szó,otthagytam volna az első alkalomnál,de őt nem tudom,és nem "csak" azért mert szeretem,hanem mert egy végtelenül kedves naív lány,és még egy vadidegennek is segítene szó nélkül bármiben,sosem találkoztam még ennyire értékes emberrel a mai világba,ezért vagyok kiakadva hogy ilyeneket csinál,annó megrontotta ez a tetű életvitel.(igaz sok baj érte őt,őket családon belül,főleg őt,de ez akkorse mentség h droghoz kelljen nyúlni,ráadásul én mondtam neki hogy kiszedem ebből és normális életet élek vele amilyet megérdemelne)Nem tudom mi lenne a helyes,ha ott hagyom (de félek hogy elveszne) vagy vele maradok és hátha kinövi,lévén h nem kemény drogos,meg nem napi szinten csinálja...de azt meg én nem bírnám elviselni hosszútávon.
Sohasem voltam még hasonlóhelyzetben,ezért nem tudom mit csináljak.
Aki járt már ilyen cipőben vagy a párja volt hasonló az megoszthatná a véleményét tanácsát mi lenne a helyes.
ÉN:25 F
Ő: 23 L
Köszönöm az eddigi válaszokat.Akkor kijelenthető hogy függő,attól eltekintve is hogy ritkán csinálja(2-3havonta egyszer),és akkor is csak ilyen sz@rokat szív h herbál meg kristály,(Kokain,heroin...ezeket soha) de akkor ezek szerint nincs különbség.
Mikor mondtam neki hogy menjünk el egy orvoshoz vagy pszihólogus kb kinevetett hogy én hülye vagyok mert ő nem függő (persze mi mást is mondhatna,egy függő nem ismeri fel hogy az)
Kétféle gondolkodásom volt,egyik az hogy érzelmileg hatok rá azzal hogy kemény szavakkal mondom neki hogy elhagyom ha nem hagyja abba,én mindig mellette leszek de ha ezt csinálja akkor nem és tudja hogy mit veszít ezzel.A másik amit ti is írtok ,hogy támogatom,éreztetem hogy bízhat bennem és számíthat rám, de ettől azért félek nehogy azt higgye hogy akkor én most mindig elnézem neki,meg hogy nyugodtan csinálhatja hiszen mellette állok mindig,ezért nyugodtan folytathatja.Igen,gondoltam erre is hogy kompenzálni akarja,tudom is hogy mit, azt hogy szinte nincs családja,én pedig egy egészséges nagy családi környezetben élek,mondtam neki hogy befogadom,része lehet ennek az egésznek és szeretném is,de ha nem fog változni egyszerűen nem tudom őt a szeretteim közelébe tartani.Már én kezdem érezni hogy mivel jár ez,nem akarom a családomat is kitenni ennek, viszont ha ebben a környezetben tartom hátha segít neki,de úgy látom ezek szerint lehet ez sem elég.
Bence_
Kétlem hogy ez a szipákolás közel annyira káros mint egy üveg sör....
Ha alkohol függő lenne az se normális,de közel se cseszi szét olyan hamar az ember fizikai testét/lelkét mint ezek a sz@rok.
Nem ismerem ezeket. Azért kérdeztem.
Határt kell szabnod. Különben nincs értelme. Nem a hülyék gyülekezetéhez akarsz tartozni.
1 te így elfogadod őt
2 ő szeret téged, szeretne változtatni, te támogatod és változik
3 elválnak útjaitok
Amit megbeszélték ahhoz tartsd magad. Legyél következetes, de ne durva.
Nekem az első párom drogozott.
Előttem jóval gyakrabban,révén hogy a bátyja nyomta,így ő is (speed,kokó,fű minden!)
Mikor velem összejött,leállt,és "csak" füvezett. Hol rendeset,hol olyan szintetikusat,mint a te párod.
Nagyon szerettem én is,és fájt mikor kiderült.Főleg mikor mindig vidáman mesélt 1-1 sztoriról a múltjából,ahol épp a drog is szerepelt.
3évig voltunk együtt.És bár nem ezért szakítottunk..de én sosem tudtam ezt elfogadni.
Rendszeres veszekedés volt mindig.
Egyedül ő is havonta max 1x csinálta. De ha bekerült olyan haveri társaságba,nem tudta visszafogni magát.
És értelmes,kedves,helyes,normális,tisztelettudó volt,konkrétan imádtam,és ezt tudta is (sajnos)..ezaz 1 hibája volt,mégsem tudtam ezt az 1et elfogadni. Ez van:)
Nekem az a tapasztalatom,hogy az ilyen emberek nem változnak. Mindig fogják nyomni. Ha "csak" félévente 1x,akkor is csinálják, nem tudják megállni..
Hagyd ott szerintem. vagy ha nem hagyod ott,ne is számíts rá,hogy abbahagyja,akkor élj úgy vele.
L/20
Ha fontos neked, ne te akard megváltoztatni, mert egy napon azon kapod magad, hogy az egész már csak erről szól. Szinte biztos, hogy el fogja játszani a bizalmadat, vissza fog esni. Többször is.
A kristály(metamfetamin) durva cucc, ne csodálkozz, hogy pánikol meg agresszív lesz tőle, amikor jön le róla... Herbál, spice bizonytalan összetételű sz@rok ("dizájner" katgória), az se sokkal jobb. Hiába cibálod el dokihoz, még esetleg elvonóra is, ha cuccolni akar, és amíg el nem kezdi érezni a negatívumokat, addig akarni fogja, viszont addigra erősödik a függőség is... Ha szerencséd van lecsukják a dílerét, persze lehet több is van neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!