Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakítani szeretnék de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítani szeretnék de nem hagyja. Segítség!?

Figyelt kérdés

(Aki nem akarja végigolvasni az egészet, annak az utolsó bekezdésben a lényeg.)

Barátnőmmel két és fél éve vagyunk együtt. Én 20, ő 21 éves. Egy éve összeköltöztünk, a szülei házában lett egy kis lakásunk.

A költözés idején elég rossz lett a viszonyunk szüleimmel, mert ők korainak tartották az együttélést.

Ezt a hozzáállást most is sokszor látom barátnőmön. Viszont én úgy érzem, visszaállt a régi jó kapcsolat.

Nagyon rossz rendszeresen azt hallani, hogy az anyám ezt meg ezt csinálja, vagy mondja valamire.

Legtöbbször ráadásul én is inkább azt tartom helyesnek. (Pl. kaptunk egy villanyrezsót, de már van rendes tűzhelyünk,

anyám visszakéri a rezsót, erre barátnőm ragaszkodik hozzá, hogy meg akarja tartani, pedig már fél éve elő se vettük.)

Az ő szüleire persze egy szót se lehet szólni, pedig néha tudnék mit mondani, de olyankor mindig kiakad.

Cseppet sem érzem magam egyenrangú partnernek. Egyfolytában ugráltat, és fölényesen beszél velem. Este ha lefekszünk, 3-szor

kell még kimennem (vízért, zsebkendőért stb), persze nem tudja egyszerre megmondani hogy mi kell. Ja és soha nem megy ki ő.

Amikor ezt mondtam neki, hogy zavar, azt mondta hogy ő mindig megcsinálja amit kérek, ez a kapcsolat lényege, hogy nem

egyedül csinál mindent az ember, hanem megkérheti a másikat. De amikor tanulok akkor ne velem kerestesse az ő füzeteit,

miközben ő ott trónol az ágyon.

Próbáltam neki többször is mondani, hogy ne egyen az ágyon, mert ez az egyik gyengém. Ezzel egyáltalán nem foglalkozik,

nem hajlandó változtatni rajta.

Egyfolytában mondogatja, hogy mennyire rosszul érzi magát a lakásban, mert nincs elmosogatva, nincs elpakolva. De ilyenkor

mindig én állok neki takarítani. Ő még nem használta a porszívót 1 év alatt. Amikor én nem vagyok otthon, és "ő" takarít,

utólag mindig kiderül hogy szólt anyukájának és ő takarított. Roppantul zavar, hogy más rendezkedik a lakásomban.

Mielőtt összeköltöztünk, rendszeres volt a szex, de 9-10 hónapja nem volt semmi. Én többször próbáltam közeledni,

de ilyenkor mindig visszautasított. Mostanában viszont ő próbálkozik, de elég alpári módon. Este lefekszünk, erre megkérdi,

hogy megfoghatja-e a ***-m. Hát nekem ez elég megalázó, hogy majdnem 1 évig nem kellett semmi, most meg így... Nekem

nem erre van szükségem.

Még egy éve is nagyon szerelmesek voltunk, mindkettőnknek ez az első komoly párkapcsolat. De én mostanra megváltoztam.

Vagy normális kapcsolatban szeretnék élni, vagy semmilyenben. Akkor inkább hazaköltözök szüleimhez, és ott élek egyetem

végéig, de ezt én nem bírom. 1-2 hónapja gondolkozok azon, hogy szakítanunk kéne, és békén hagyni egymást.

Az egyetlen dolog ami miatt még nem hagytam el, hogy szerintem nem bírná ki. Ő nagyon ragaszkodik, ha egy napig nem vagyok

otthon, már 5 percenként sms-t ír, és utána persze piszkál hogy miért nem válaszoltam minden egyes üzenetre.

Újabban azt kérdezgeti, hogy szeretem-e még. Nagyon rossz, hogy nem tudok neki őszintén beszélni erről. Tegnap megkérdezte

hogy szeretem-e még. Én először nem szóltam egy szót se, aztán elkezdtem rázni a fejem (aztán mondtam is hogy nem tudom miért

kell ezt megkérdőjelezni) ő meg majdnem elájult, mert azt hitte, hogy nemet fogok mondani. De ez nem vicc, hanem totál

elsápadt, meg vizet kellett vele itatni. De ha ennyire érzékeny akkor hogyan mondjam meg neki?

Szeretnék őszinte lenni vele, és nem akarok tovább hazugságban élni. Mit csináljak??

2014. nov. 17. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez érzelmi zsarolás a részéről, ne hagyd magad.

Ha boldogtalan vagy, nem szereted már a barátnődet, nyűg és teher ha megkér valamire, akkor egy nap leültök, elmondod neki, hogy azt akarod, hogy vége legyen a kapcsolatotoknak. Majd vagy megfogod az előre összepakolt cuccaidat, vagy összepakolsz és elmész. Többi holmiért pedig később visszamész.

Persze sírni fog, meg rosszul lesz, de majd kiheveri. Ha öngyilkossággal fenyegetőzik, azt el kell eresztened a füled mellett. Nem valószínű, hogy megteszi, de ha mégis, akkor sem a te hibád lesz. Emberek százmilliói lépnek tovább nap mint nap szakítások után, és eszükbe sem jut ilyesmi, neki is sikerülni fog.

Szedd össze magad (jó értelemben mondom), vess véget a kapcsolatnak és vissza se nézz, mert ha nem teszed meg, a legszebb éveidet pazarolod el egy idegbeteg, bolond ember mellett, aki csak birtokolni akar téged, de egy fikarcnyit sem tisztel és minden téren semmibe vesz.

2014. nov. 17. 10:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

lehet ezt a kapcsolatot "lélegeztetőgépen" hosszabbítgatni de egyszer eldurvul a helyzet és rondább véget ér mint most érne...

várom azon hozzászólásokat akik azért magányosak mert rengeteg kortársuk pocsék kapcsolatban foglalt :-)

2014. nov. 17. 10:16
 3/10 anonim ***** válasza:
88%

nem olvastam végig,cssk a takarításig,de elég is volt

egy kényes kis kihasználós csajt fogtál ki

nyugodtan mond el neki hogy mit gondolsz ha szakítani akarsz,érd el hogy ő menjen el önként

és kicsit legyél férfiasabb,tanuld meg azt hogy NEM

cdinálja meg ő ha kell valami neki

2014. nov. 17. 10:16
 4/10 anonim ***** válasza:
55%
"érd el hogy ő menjen el önként " nemde a csaj családjánál laknak?
2014. nov. 17. 10:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért nem lehet őszintének lenni.

Vége lesz ennek a kapcsolatnak, az már 100%. Akkor meg miért kell a végletekig húzni? Meg ha már az ő érdekeit nézed: szerinted amikor majd vége lesz, ő hogy fog visszagondolni az utolsó fél-1 évre? Úgy, mint egy elhúzódó, halódó kapcsolatra. Ami még a kapcsolat emlékét is megmérgezi.

Egyébként meg jó példa ez arra, amikor apróságok tesznek tönkre egy kapcsoaltot. A sok kis nézeteltérés, eltérő vélemény, eltérő igény bizony idáig vihet egy amúgy jónak induló kapcsolatot. Ezeket ha mindketten konstruktívan álltok hozzá, simán el lehetett volna simítani.

2014. nov. 17. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól elmondtak mindent a fentiek! Szakítanod kell! Viszont ő ne érdekeljen téged! Aki így bánik a másikkal, az megérdemli azt, amit kap! Mondd el ugyamazt neki őszintén, amit itt leírtál nekünk, hadd jusson el a tudatáig! Avval meg ne foglalkozz, hogy megölné magát, meg beleőrülne, mert nem fog! :) Te vagy a hülye, ha ezt tényleg elhiszed! Nemegy ismerősöm mondta nekem, hogy "ha szakít velem, abba belehalok", erre 2-3 hónap múlva már mással van, és másnak nyomja ezt a dumát... A hozzászólók is biztos ismernek pár ilyen személyt. Szóval erről ennyit... Ha meg SMS-eket ír, nem kell válaszolni! Légy férfi! Ha ezeket nem teszed meg... nem is fogok csodálkozni, hogy miért ő "dominált".
2014. nov. 17. 10:49
 7/10 anonim válasza:

hat ahogyan olvastam eza csaj egy kesz remalom en a te helyedben ott hagytam volna....

en meg apaukammal elek de ha en nem porszivoznék ki vagy nem mosogatnak el komolyan mondom apa leszedne a fejem..

az ijem csaj semmire valo es ahogy kondtad hogy mar a sex sem ojan akkor meg mar szerintem a csaj csak kihasznalasbol van veled hoy legyen kit ugraltatni..

erzelmi zsaolas nalam ugyan ez volt csak nalam a csavo kajak el is ajult.. be képzelte maganak

szerintem alj a talpadra es legy ferfi mnd meg neki hogy mar ez neked nem jo es hogy vagy valtoztat vagy el mesz...

18/L

2014. nov. 17. 10:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudom érteni, hogy nem akarsz egy ilyen kapcsolatban élni, és nem akarsz hazugságban élni.

"Az egyetlen dolog ami miatt még nem hagytam el, hogy szerintem nem bírná ki."

Szerintem tedd fel magadnak úgy a kérdést, hogy egy olyan felnőtt ember, aki nem "bír ki", és nem tud feldolgozni egy szakítást, alkalmas-e egy normális, harmonikus párkapcsolatra.

Másrészt szerintem érdemes lenne azon elgondolkoznod, hogy a saját életedet akarod-e élni, felvállalva a saját érzéseidet és döntéseidet, vagy hosszabb távon alárendeled magadat egy olyan ember érzelmi játszmáinak, aki nem tekint téged egyenrangú partnernek.

2014. nov. 17. 10:54
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

Ugye tudod mit szoktak mondani az elkényeztetett gyerekekről?

Az a baj kérdező, hogy felsoroltál vagy negyven egyenlőtlen hozzáállást, mindazt amiben egész más erőfeszítéssel tesztek ebbe a kapcsolatba, de mindig megrekedsz az erőtlen és állandó kompromisszumba fulladó meghátrálásnál. Zavar, szóvá teszed, de aztán hagyod menni a dolgokat a megszokott medrükben, tovább lépsz és szemet hunysz felette.

A barátnőd viselkedéséről ő tehet, de ha tűröd és pattansz neki, azért már te is felelős vagy.

Már a legelejétől fogva elrontottad és elkényeztetted őt. Légy végre férfi. Nem csak erőtlen próbálkozást kéne tenned, hanem egy az egyben szembesíteni, ha pedig képtelen felfogni, ha nem képes változtatni, akkor ott kell hagynod a fenébe. Nem normális vagy egészséges az, ha folyton te vagy tekintettel rá, ha te idomulsz az ő hülyeségeihez. Panaszkodik és felháborodik amiért nincs elmosogatva vagy kitakarítva, de még egyszer nem vette a kezébe a porszívót, ahogy mosogatni is mindig neked kell? Felváltva vagy közösen kellene takarítanotok, de erre mit csinálsz, elkényezteted. Kilenc-tíz hónapja nincs köztetek szex, mintha cölibátusban élnél, de megbeszélés helyett inkább sodródsz és fejet hajtasz. Van különbség fárasztó hétvége és hónapokra, lassan évre eltolódó elhidegülés közt, ez nagyon nem normális. Egyfolytában ugráltat, fölényesen beszél veled, ezek a te szavaid. Mégis mi a jó fenéért engeded neki? Szóvá tetted párszor, 5 percig téma volt, de füled farkad behúztad mikor kirobbant belőle a veszekedés, amikor felemelte a hangját? Ez nem csak férfiasságról szól, senkinek nem lenne szabad így viselkednie egy normális párkapcsolatban.

Vagy képes vagy szót érteni vele és végre észbe kap, felismeri mennyire gusztustalanul viselkedik, vagy összeszorítod a fogad, emlékezteted magad mindarra amit most nekünk elpanaszkodtál, és szakítasz vele. Ájuldozhat, jöhet sápadozással, semmi ilyen ne hasson meg. Ha képtelenek vagytok megbeszélni és közös nevezőre jutni, akkor csakis saját magának köszönheti. Egy párkapcsolat két emberről szól, nem működhet úgy, ha csak te küzdesz értetek. És igenis te is hibás vagy attól a pillanattól fogva, hogy lassan felőrlöd magad, szenvedsz, mégis meghajolsz gerincben és mindent elnézel neki.

26/F

2014. nov. 17. 11:08
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
#6: erről egyik évfolyamtársam jutott eszembe. Amikor szakított vele a pasija, ott sírt-rítt, hogy pedig ő menyire szerelmes, ő volt élete szerelme, nélküle nem tudná elképzelni az életét, meg hogy ő belepusztul nélküle. Mit ad isten, rá két napra (!!) sétálok a városban. Meglátom a csajt kézenfogva menni, meg ölelkezni, csókolózni az utcán egy tök más pasival. Hétvégén szakított vele a pasija, hétfőn rítt annyit nekünk a suliban, szerdán meg már együtt volt ezzel a másik pasival. Ennyit arról, hogy ő nem tud nélküle élni.
2014. nov. 17. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!