Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha azt mondja a barátom, hogy változzak meg,
mert ha nem, akkor vége?
Figyelt kérdés
A barátommal már közel 3 éve vagyunk együtt. Nagyon sok mindenen segített át engem, úgymond jóban-rosszban velem volt, akkor is amikor a nővéremmel nagyon rosszban voltam. A nővérem sok rossz dolgot tett, és a barátom nyitotta a fel a szemem, én mégis mindig úgy döntök, hogy a nővéremnek megbocsájtok, és most is jóban vagyunk. A barátom pedig nagyon mérges, és szomorú ezért, mert úgy gondolja sorozatosan rosszul döntök, és fontosabb nekem a nővérem, mint ő. Az hogy a párom és a nővérem nem jönnek ki, megnehezít mindent, és sajnos valahogy mindig tesómat helyezem előre. Lehet h kényszeresen meg a akarok felelni neki? A barátom azt mondta, hogy ha nem vagyok képes megváltozni, és ezen gondolkozásomon változtatni, akkor megszakít velem minden kommunikációt.
Az előző is én voltam. Kiegészíteném annyival, hogy megkérdezném a többi hozzászólótól, hogy miért biztatjátok arra, hogy forduljon a családja ellen? Ha a családja ellen fordul a szerelme kedvéért, akkor később ez kellemetlenséget okozhat a család szemében. És ha egyedül marad? Akkor se pasi, se család?
Ez az érem egyik fele, a másik, meg amit leírtam, hogy a pasid nem jogosult arra, hogy beleugasson az életedbe.
2013. ápr. 3. 09:14
12/14 anonim válasza:
És valóban előtérbe helyezed a nővéredet (pl. lemondasz megbeszélt közös programokat a pároddal a nővéred kedvéért) vagy csak annyiról van szó, hogy "azzal helyezed előtérbe" a párod szerint, hogy nem úgy viselkedsz vele, ahogy a párod mondja? Mert ha csak az utóbbi, akkor a párodnak semmi köze hozzá, hogy megbocsátasz-e a nővérednek vagy nem, és főleg semmi joga érzelmileg megzsarolni téged. Ha szíved szerint megbocsátanál a nővérednek és egyedül a párod kedvéért nem teszed, az mindig benned lesz, kicsit mindig haragudni fogsz a párodra emiatt, és ez megmérgezi majd a kapcsolatotokat.
25N
2013. ápr. 3. 10:27
13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. :) A válaszokkal kapcsolatban még az jutott eszembe, amit a párom szokott nekem mondani. Ő egy sikeres ember abban, amit csinál és ha változnék és úgy gondolkoznék, ahogy ő,akkor én is sokkal sikeresebb lennék, viszont nehéz úgy gondolkozni, ő teljesen racionális, én meg inkább az érzéseimre, megérzéseimre hallgatok. Ő azt szeretné, hogy teljesen másképp gondolkozzak, hogyan tanuljak meg másképp gondolkozni, akkor nem veszíteném el teljesen önmagam?
2013. ápr. 3. 12:17
14/14 anonim válasza:
Szerintem nem avatkozhat bele a parod annyira az eletedbe. Oke hogy ad tanacsokat, hogy szerinte mi lenne neked a jo s mi nem, de mar tul messze ment. A novereddel ugy egyezel ahogy te akarod es ahogy neked jol esik. Mert akarja, hogy megvaktozz, maskepp gondolkozz?! Ezt nem varhassa el toled... Ha kesobb is manipulalni akar akkor szakits vele minel hamarabb!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!